GAZ-urile penitenciarelor vor reveni. Alimente de calitate la prețuri rezonabile
ANP, penitenciar

GAZ-urile penitenciarelor vor reveni. Alimente de calitate la prețuri rezonabile

Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP) are în vedere repunerea pe picioare a GAZ-urilor. Direcția Economico-Administrativă (DEA) și Serviciul Audit Public Intern (SAPI) vor sprijni reinventarea așa-ziselor GAZ-uri. Se caută soluții legale ca salariile angajaților să nu mai influențeze prețurile produselor.

Fără “talpă” politică și în interesul polițiștilor de penitenciare

Ar fi indicat ca interesele politice să nu afecteze demersul directorului general Dan HALCHIN de a reinventa GAZ-urile. În trecut, angajații puteau să achiziționeze la un preț satisfăcător alimente de calitate produse în GAZ-urile penitenciarelor.

Mai multă muncă, mai putine evenimente negative

Cu cât deținuții sunt scoși mai des și mai mult la activități lucrative în interiorul penitenciarelor, fie ele și GAZ-uri, cu atât scade și numărul evenimentelor negative în care sunt implicați deținuții. Deci, polițiștii de penitenciare au de a face cu mai puțin stres la serviciu și mai puține activități curente în cadrul secțiilor de deținere.

22 thoughts on “GAZ-urile penitenciarelor vor reveni. Alimente de calitate la prețuri rezonabile

 1. Am auzit ca s-a pensionat domnul A de la Timișoara. Ce sa întâmplat…stie cineva ceva? El era printre promotorii cu gaz, oi si capre, puncte de lucru….

  1. Nu! Lui ii plac, mai nou vacile. S-a facut cowboy. Are si palarie! Se pate ca de-acolo i s-a tras pensionarea anticipata. Multi stiu, nu vb nimeni.

 2. ,,Bine ar fi”din proprie experienta va spun că sa dorit desființarea GAZ-urilor tot de către Direcția economico-administrativă și știți care a fost motivul.Raspunsul celor din direcție la acea vreme (2010) a fost citez,,Tot același salariu luăm cu sau fără GAZ”.Nu era vorba ca se influența prețul de producție din cauza salariilor angajaților ptr că oricum prețurile erau cu 50% mai mici decât pe piață. A fost hotărârea direcției împreună cu experții din contabilitate ,care fie vorba între noi dacă le ia cineva calculatoarele cel puțin jumătate dintre ei nu știu tabla înmulțirii. Îmi pare rău sa va spun, dar nu cred ca veți putea influența înființarea GAZ-urilor

 3. Ideea este excelentă, atâta timp cât există voință din partea directorilor. Există subvenții cu care se pot face multe. De pe 100 de hectare se poate face profit de 30.000. de euro/an, bani cu care se pot realiza multe. Nu mai vorbesc că poți scoate deținuții la muncă, nu să stea pe cameră la TV, barbut și alte combinații aducătoare de probleme. Deținătorii de pământ vor fi cei mai bogați oameni din lume

 4. E doar marketing,ca la televizor.nu se mai pot înființa, lipseste infrastructura necesara pentru a fi competitivi sau în legalitate.Si ,în al doilea rând ,dar deloc de neglijat, lipseste personalul specializat.un inginer specialist cu experiență câștigă bani frumosi,nu l poti atrage la penitenciar.S a mai intamplat pe la unitati sa fie unsi ofiterasi ca sefi de GAZ ,si au așteptat un an de zile ,ca nu mai răsarea porumbul(la propriu).

 5. Timișoara a avut și are rezultate remarcabile atât la Buziaș unde are ferma de bovine și cea de ovine cât și baza furajera cât și la Gaz Kunz unde este ferma de legume unde dl Boanda a făcut un fel de Grădina Maicii Domnului!!!

 6. GAZ -urile ar fi rentabile daca nu s-ar fura. Din ele fura de la Sulica tractoristul pana la director ( prin interpusi), iar o buna parte ajunge in porbagajele stimabililor ANP-isti. Deci , sunt foarte rentabile, dar locatia este gresita, nu in sud -estul Europei trebuiesc infiintate, ci mai la nord in Scandinavia

 7. Vise taica ! Ca sa reînvii gaz urile trebuie sa faci investiții enorme și prețul de productie se calculează tot cu salariile angajaților ca vrea sau nu Halchin !

 8. la Timisoara s au platit bani grei pt studiu de fezabilitate si proiect pt ferma de vaci .la momentul de fata nu mai corespunde nimic.bani pierduti ,cateva milioane de euro .de ce nu sunt intrebati cei ce sunt in masura sa raspunda de ce nu s a miscat nimic de 10 ani ?.ferma actuala se duce in cap incetul cu incetul. achizitia de furaj mucegait e la ordinea zilei. receptia furajului nu se face fizic de nimeni , pt ca le este frica sa semneze magariile altora.toata lumea asteapta sa iese la pensie si se roaga ca in scurtul timp care l mai petrec prin birourii (vezi sefi productie respectiv sefi birou) sa nu vina vre un control sa i deranjeze din propriul confort.vacile au terminat de ros tencuiala de pe pereti din lipsa furajerii cu calciu. caprele fostei directoare ec. administrativ (60 la numar) impart putinul furaj existent cu oile. Repornire Gaz urilor este doar o utopie.

 9. Functionarea GAZ-urilor a fost benefica sistemului dintotdeauna avand in vedere ca avem mana de lucru insa roata s-a blocat cand in sistem au venit niste ”specialisti” care le-au pus pe butuci: inginerul agronom, tehnicianul horticol, veterinarul, tractoristul, soferul, seful serviciului logistica, adjunctul pentru servicii, etc.
  Sacii cu ingrasaminte plecau peste gard, porcii stateau flamanzi nopti intregi, medicamentele pentru animale se foloseau doar pe hartie, lapte, legume, materiale de construcție plecau cu camionul din ferma.
  Astfel o mica grupare infractionala s-a imbogatit peste noapte, evident cu stirea conducerii.

 10. Felicitări ptr idee!
  Iar după ce sunt resuscitat aceste Gaz-uri, poate colegii de proiecte și programe descoperă axe pe care sa aplice în vederea modernizării acestora cu tehnologie noua, folosind fonduri europene sau de ce nu chiar norvegiene (tot suntem în parteneriat cu Norvegia)

 11. Locatie : sectie exterioara Buzias unde ani de zile in continu erau executate lucrarii agricole in particular cu tractorul si motorina puscariei ,beneficiari fiind anumite sefe si sefuti mai mici, care intamplator sau nu au cumparat pamant peste drum de sectia exterioara. cand s a ,, liberat tractoristul ;, au vandut pamanturile.
  traiasca moralitatea

 12. Pt toti aceea ce sunt negativisti veniti sa vedeti Gaz Timisoara. odata cu angajarea celor 2 ingineri agronomi lucrurile au inceput sa exceleze la capitolul legumicultura. se vede diferenta enorma intre inginerii pregatiti la facultatea de agronomie si agentii care fara voia lor s au perindat pe la gaz. degeaba se numeste un agent cu o facultate de drept la gaz si se asteapta rezultate. cei 2 ingineri pe care penitenciarul i a asteptat reusesc incetul cu incetul sa puna in miscare un urias adormit. lucrurile nu au stat asa de bine de pe vremea d.lui Neagu alt agent model al penitenciarului. orice incercare de repornire a unui gaz este bine venita ,si personal nu cred ca daca se solicita in tara ajutorul celor 2 inginer de la Timisoara cineva va fi refuzat. deci haideti sa dam o sansa gaz urilor.

 13. Ar fi mult mai bine ca detinutii sa lucreze la gazul unitatii, sa produca pt ceea ce consuma, decat sa lucreze la pl exterioare, de unde directorii si dir adj fixeaza tarife- sa ne intelegem, ptr ei bien sur. Cand ies la pensie au toti cate o vila, casa de vacanta si toate pe munca cinstita….Vai si-amar!

 14. Da, își mai ia unul gradul de chestor pe ideea asta , k să nu zic proiect ….k suntem cei mai tari din lume pe proiecte și hârțoage , dar realitatea este alta în sistemul penitenciar.

  1. Ar fi dorit si lipoveanul gradul asta, dat n-a mai apucat. Chiar il merita, mai ales ca avea si doctorat. Uite-asa mananca banii statului niste indivizi care mai degraba ar trebui sa fie dincolo….. iar statul ii premiaza cu pensii babane. Ce fac cei care ar trebui sa faca ceva in cazuri din astea? Intrebam si noi asa, ca opinia publica, vb lui Dem.

 15. pe la poarta alba aveau oamenii tarabe prin pietze toti negrii de prin medgidia vrabie nortzii lor acuma au furat si serele de la gazu cand le puteau folosi in interior

 16. Urlă invidia în unii ceva de speriat…. W ușor să ne râdem când nu știm despre ce e vorba….. puțină lume știe că inginerasul cel viteaz de la Buziaș își dă Doctoratul in alimentația modernă a oilor și vacilor de tipul intermitent fasting și anume mâncare luni, miercuri și vineri.Partea proastă este că acest regim funcționează doar în cazul subiecților obezi nu și la oile noastre care nu mai au nici lâna pe ele…..Ehehe primăvara-i mama noastră, ies urzicile pe coastă!!!

 17. In cele mai multe cazuri lucratorul de penitenciar e negativist.o idee noua este foarte greu implementata. de exemplu la Timisoara sec. exterioara Buzias sezonul agricol 2021-2022 a fost unul de exceptie. inginerii agronomi au reusit sa schimbe cutumele locului renuntand la cultura ierbii de sudan care vorba vine era de pe vremea lui Rosu imparat. S a semanat o noua iarba tehnica care in luna septembrie avea deja 5 cm. vedeti ca se poate , dar pt asta conducerea trebuie sa fie deschisa la nou. Un fanar plin e rodul muncii incepand cu sefu birou productie si terminind cu ultimul agent. conducerea trebuie sa dea mana libera ingineriilor agronomi pt asi desfasura activitatea nestingheriti. oamenii au o vasta experienta in munca campului. cum ei nu intervin la sectorul auto asa nu ar trebui sa intervina ing auto la ei. probabil in 2. 3 ani o sa auzim de productii record facute la sec exterioara Buzias la nivel de Anp. de cele mai multe ori ne place sa ne insusim rodul muncii altora, dar tineti minte,situatia exceptionala in care se afla gaz Timisoara sectia Buzias se datoreaza explicit sefilor biro productie respectiv ing. agronomi.

 18. Chiar nu mai inteleg nimic din ce se prezinta la gaz Timisoara. unul vine si ne spune ce situatie deosebit de buna este , altul vine si spune ca vacile sunt sprijinite de ziduri sa nu pice din picioare. de ce nu iese pe post dna. Leanta sau dl Gavril sa prezinte realitatea din terem.

Comments are closed.