VLOG: Despre acțiunile sindicatelor unite din poliție, penitenciare și militarii rezervisti
FSANP, Info, penitenciar

VLOG: Despre acțiunile sindicatelor unite din poliție, penitenciare și militarii rezervisti

În acest VLOG vorbesc despre acțiunile sindicale comune (angajați din poliție, penitenciare și militarii rezerviști) – proteste, întâlnire cu Florin CÎȚU (PNL), evitarea noastră de către Marcel CIOLACU (PSD), noi acțiuni sindicale comune în februarie-martie 2022. Voi trebuie să fiți informați!

3 săptămâni de încercări. Marcel CIOLACU ne ignoră.

De aproximativ 3 săptămâni cele 15 organizații sindicale din politie, penitenciare si militarii rezervisti încearcă sa discute cu Marcel CIOLACU, președintele PSD.

Am luat legătura cu persoane din cerul relațional al președintelui PSD. Mi s-a transmis ca domnia sa ar avea intenția sa se întâlnească cu noi. Pana la aceasta data nu s-a materializat nimic. De aproximativ 3 săptămâni încercam sa stabilim o intalnire cu domnul Marcel CIOLACU. 

150.000 de membri, 500.000 de angajați

Reprezentam 150.000 de membri si vorbim in numele a peste 500.000 de angajați, care surprinzător sunt votanți. 

Acum 2 săptămâni, cei 15 președinți ai organizațiilor sindicale unite au avut o intalnire cu Florin CÎȚU – președintele PNL. Acesta ne-a promis sprijin in alianță de guvernare in ceea ce privește revendicările noastre, spunându-ne ca va discuta aceste revendicări in cadrul ședințe de coaliție de a doua zi. Am aflat ca in timpul ședinței s-au certat si… Ma întreb ale cui interese prezintă cele 3 partide (PNL-PSD-UDMR) care formează alianța de guvernare.

In urma protestului din data de 02.02.2022, ordonanța de urgentă nr. 130/2021 (ordonanța care îngheață salariile si pensiile) a fost amendata in comisia de apărare din Senat, in sensul ca se majorează salariile angajaților din sectorul de apărare ordine publica si securitate națională cu 1/4 din diferența dintre salariul din 2021 si cel prevazut pentru anul 2022. Aceasta suma ar fi de aproximativ 100 si ceva de lei.

Noi acțiuni comune. Fiți alături de noi în stradă!

Luni, presedintii sindicatelor unite s-au întâlnit si au stabilit un nou calendar comun de acțiuni, si anume:

 • Înaintarea unei adrese către Parlament in care sindicatele vor întreba când se voteaza in plen Ordonanta nr. 130/20121 care îngheață salariile si pensiile romanilor (calendarul aprobării OUG 130/2021). 
 • Protest in preajma datei votării OUG in Camera Deputatilor, cu formarea unui lanț uman în jurul Casei Poporului de către protestatari. 

8 thoughts on “VLOG: Despre acțiunile sindicatelor unite din poliție, penitenciare și militarii rezervisti

 1. Mda,am fost în strada.Am fost mulți cât sa umplem spațiul destinat protestului dar foarte putini ca să fim luați în considerare.Un fel de ,,câinii latră,ursul trece”.Și atribuțiile!Probabil a fost un protest -piesa de teatru,cu privitori timizi de după perdelele Palatului Victoria.Ca nu am văzut pe nimeni sa ne vina în întâmpinarea,e altceva.Dar e ,totuși,ceva de luat în seama și anume ca unora nu le pasa.Si e firesc sa nu le pese atâta timp cât umblam cu mănuși. Ptr ca asta am făcut!De a lungul timpului,din experienta știu, nu am câștigat nimic protestând pașnic.Si atunci când nu vedem rezultate,trecem la masuri dacă nu radicale,macar unele care i pot face sa înțeleagă ca nu se mai poate.Momentan,dialogul ar trebui închis și trecut la fapte.Refuz de a întra în serviciu,pichetare unități,întârziat întrarea în serviciu,oprit instante,PL,Abia atunci,cineva,acolo sus ar înțelege. Îl doare la basca pe Ciolacu ca l aleargă nu știu cine sa l explice CE?Dacă ar fi vrut ar fi vorbit cu noi din prima zi…Chiar am înghețat degeaba!Și probabil următoarele proteste fi-vor la fel,fără de ecou.Parerea mea,parol!

  1. Declarativ e ușor. Nimeni nu refuza munca suplimentară. Nu cred ca sunteți atât de naiv sa credeți ca de la un protest se schimba lucrurile. Proteste trebuie continuate. Nu trebuie sa renunțam acum.

     1. este tarziu fix in ziua aia si e tardiv dupa…….
      Oricum va mai dura pana atunci, daca nu mai facem nimic astai nu ne baga in seama…
      Dl Cioalacu, tot niciun semn?
      Dl Caciu ?

 2. Este adevarat ca nu trebuie sa renuntam…dar la fel de adevarat este ca trebuie sa actionam astfel incat sa producem modificari in atitudinea guvernantilor…la sanatate, au inteles ca, fara oameni care sa gestioneze situatiile aparute, va fi haos…similar cu educatia….si aici ma refer sa actionam fix in punctele unde putem produce maxim de efect…nu cred ca mai-marilor le-ar sade bine cu o serie de dosare pe la Haga…sau mai stiu eu unde!?…asadar, asa cum prezenta antevorbitorul meu…cred ca, daca la nivelul tuturor penitenciarelor vor exista actiuni de solidaritate, vom avea succes…pt ca, fata de o unica manifestare – unde am inghetat, am strigat, fluierat si…nimeni nu s-a sinchisit – daca vom fi capabili sa exercitam actiuni la mai multe penitenciare simultan si..coordonat, cu fiecare schimb care intra in sv, cred ca avem mai multe sanse de izbanda..ori..exact asta urmarim, nu?…sa-i determinam sa respecte legile pe care ei insisi le-au promulgat…

Comments are closed.