Calendarul de mutări ale OFIȚERILOR și AGENȚILOR între unitățile penitenciare - sesiunea 2022
penitenciar

Calendarul de mutări ale OFIȚERILOR și AGENȚILOR între unitățile penitenciare – sesiunea 2022

Sesiunea de mutare a polițiștilor de penitenciare definitivi – OFIȚERI și AGENȚI, din sistemul poliției penitenciare în alte unități ale sistemului poliției penitenciare, se va desfășura în perioada martie-mai 2022. Sesiunea de mutare se va derula concomitent, pentru ca ambele categorii profesionale să beneficieze de această vocație în același timp. 

Când se face numirea ofițerului/agentului în funcție?

Considerăm importantă publicarea unei date de principiu în care polițiștii de penitenciare sunt numiți în funcțiile în care au solicitat mutarea, oferind predictibilitate totală procedurii de mutare. Astfel, se vor evita abuzurile directorilor cu exces de testosteron care nu emit deciziile de mutare ale polițiștilor de penitenciare ale căror cereri au fost aprobate.

Calendarul de principiu…

Stabilirea, de către unitățile penitenciare, a posturilor vacante de ofițer/agent, pe care le consideră prioritare pentru a face obiectul procedurii de mutare, conform art. 2 alin. (3) din OMJ nr. 1551/C/2020.

21.03. – 23.03. (3 zile lucrătoare)

Introducerea posturilor care vor face obiectul procedurii de mutare, în aplicația informatică, conform indicațiilor din Adresa nr. 49140/16.09.2020.

24.03.-25.03. (2 zile lucrătoare)

Asigurarea publicității posturilor ce vor face obiectul procedurii de mutare, prin orice mijloc de informare avut la dispoziție (publicitatea se va realiza în data de 28.03.2022).

Depunerea cererilor de mutare de către polițiștii de penitenciare definitivi.

28.03. – 01.04. (5 zile lucrătoare)

Obținerea avizului de principiu al directorului unității unde polițistul de penitenciare este încadrat.

04.04.- 05.04. (2 zile lucrătoare)

Introducerea în aplicația informatică a cererilor de mutare avizate de către directorul unității unde polițistul de penitenciare este încadrat, a materialelor justificative și a referatului de personal, conform indicațiilor din Adresa nr. 49140/16.09.2020.

06.04.- 08.04. (3 zile lucrătoare)

Obținerea avizului de principiu al directorului unității unde polițistul de penitenciare definitiv solicită mutarea.

11.04.-12.04. (2 zile lucrătoare)

Introducerea în aplicația informatică a cererilor de mutare avizate de către directorul unității unde polițistul de penitenciare definitiv solicită mutarea, conform indicațiilor din Adresa nr. 49140/ 16.09.2020.

13.04.-14.04. (2 zile lucrătoare)

Analizarea și avizarea cererilor de mutare de către conducerea Administrației Naționale a Penitenciarelor; obținerea semnăturilor pe tabelul centralizator cu avizele acordate în urma ședinței de analiză a cererilor de mutare.

15.04. – 21.04. (5 zile lucrătoare)

Constituirea comisiilor conform art. 4 alin. (2), (5) și (7) din OMJ nr. 1551/C/2020. 26.04. –29.04. (4 zile lucrătoare)

Afișarea tematicii și bibliografiei pentru interviu, dacă este cazul. 02.05.-03.05. (2 zile lucrătoare)page2image27678720 page2image27678912

Susținerea probelor care atestă îndeplinirea condițiilor de ocupare a postului, pentru cazurile în care se schimbă sectorul de activitate (cu respectarea termenului pentru interviu profesional prevăzut la art. 5 alin. (1) din Decizia ANP nr.506/2020).

04.05.-16.05. (9 zile lucrătoare)

Departajarea polițiștilor de penitenciare definitivi, acolo unde este cazul. 17.05.-18.05.
(2 zile lucrătoare)

 

13 thoughts on “Calendarul de mutări ale OFIȚERILOR și AGENȚILOR între unitățile penitenciare – sesiunea 2022

 1. Domnule președinte atenție mare la posturile disponibile de la nivelul aparatului central… Sunt foarte multe posturi disponibile dar ținute la sertar pentru “lumea miruita” iar la sesiunile de mutari nu scot nimic, daaar te trezești cum dispar asa colegi brusc spre București…

  1. Mi se spune ca în ANP nu vrea nimeni sa ajungă. Ca nimeni nu mai prefera sa lucreze în ANP. Dacă aveți cazuri de ofițeri sau agenți care vor sa lucreze în ANP, va rog sa îmi spuneți la telefon, în mesaje, whatsapp etc.

   1. De-aia au și schimbat procedura cu gestionarea incidentelor, ca să facă ture, inclusiv în weekend-uri și să ia mai mulți bani. Este singura logică pentru care au făcut modificarea asta. Altfel, măsură este absolut idioată.

 2. În alte postări se spune ca se va face sesiune de mutari separata pentru agenți, aceasta fiind pentru ofițeri…

 3. Bună ziua! Oare câte posturi disponibile pentru mutare au mai rămas dacă aproape toate au fost scoase la concurs din sursă externă?(atât pentru agenți cât si pentru ofițeri) Dacă nu se finalizează cele din sursă externă până in sesiunea de mutări, cei ce doresc mutarea care sunt deja in sistem, din punctul meu de vedere au un mare dezavantaj… Mulțumesc!

  1. In ANP se ajunge pe pile. Mai nou Andrei PLEȘA, băiatul fostului director general ANP (Cristi PLEȘA), a ajuns pe usa din dos la Directia Juridica (DJ) din ANP, lăsând BAGR in pom la sectorul Achizitii unde se fac contracte de milioane de lei. Asta e! Nici DEA din ANP nu a știut ca beizadeaua a fost detașată pe usa din dos la DJ.

 4. Nu se putea lipsi de titulatura “ofițer specialist”. Plus că unde e vorba de bani mulți, trebuie oameni responsabili.

 5. Problema nu este ca a fost detașat. Sa fim serioși, pana la urma oricine are sau a avut o funcție de conducere și nu numai, ar face câte ceva ptr copilul lui.
  Ideea este să-și facă treaba acolo unde este

 6. Bine că nu se prea mai fac copii în România, că dădeam de “ăl rău”. Trebuia să se mai inventeze câteva direcții prin toate instituțiile. “Agentul devenit ofițer”, poate domnul director general ar trebui să considere sistemul penitenciar copilul lui, și să facă ce a făcut procurorul Marius Iacob-cinstit să-i fie numele-când a fost DG și i-a huștuit pe jumătate din ANP la muncă, adică în penitenciare. Asta dacă vrem să le dăm o educație sănătoasă copiilor noștri. Ah, și să-i putem numi cu adevărat “specialiștii”

 7. Bună ziua! Aş vrea să mă transfer în Penitenciarul unde domiciliez atât eu, cât şi soţia, pt a scapa de naveta din fiecare weekend de sute de km. Din ce am inteles, unitatea la care doresc sa ma transfer are locuri vacante doar in alt departament. Credeti ca ar fi o problema?

Comments are closed.