Majorarea de 50% pentru lucrări de excepție și misiuni speciale, în transparență decizională
FSANP, justitie, sindicat

Majorarea de 50% pentru lucrări de excepție și misiuni speciale, în transparență decizională

Pe site-ul Ministerului Justiției (MJ) la secțiunea Proiecte în dezbatere a fost postat proiectul Ordinului de ministru care prelungește aplicarea Ordinului ministrului justiției nr. 820/C/2015 pentru aprobarea Normelor metodologice privind acordarea majorării pentru lucrări de excepţie sau misiuni speciale funcţionarilor publici cu statut special şi personalului civil din sistemul administraţiei penitenciare.

Nimic nu se schimbă în 2022

În anul 2022, începând cu data de 1 ianuarie, cuantumul sporurilor, indemnizaţiilor, compensaţiilor, primelor şi al celorlalte elemente ale sistemului de salarizare care fac parte, potrivit legii, din salariul brut lunar, solda lunară de care beneficiază personalul plătit din fonduri publice se menţine cel mult la nivelul cuantumului acordat pentru luna decembrie 2021, în măsura în care personalul ocupă aceeaşi funcţie şi îşi desfăşoară activitatea în aceleaşi condiţii.

50% la salariu după aprecierea șefului

Polițiștii de penitenciare şi personalul civil din cadrul poliției penitenciare care execută, în domeniul specific, lucrări de excepţie sau misiuni speciale, apreciate ca atare de către conducătorii acestora, beneficiază de o majorare de până la 50% din salariul de bază prevăzut de legislaţia în vigoare.

Majorarea de până la 50%, calculată la salariul funcţiei de bază este un  drept care se acordă la propunerea fundamentată şi motivată în scris a şefului ierarhic nemijlocit, care va cuprinde şi procentul majorării.

20 thoughts on “Majorarea de 50% pentru lucrări de excepție și misiuni speciale, în transparență decizională

 1. Un spor de reciprocitate, un spor al abonaților. Si ma plâng pentru ca am 21 de ani în sistem ,toți numai pe secție (RMS),în fiecare an FB,dar niciodată macar propus pt acest spor.In schimb sunt agenți cu mai puțin de 1 an care au fost propuși si au beneficiat.Va rog trageți dvs concluzii.

  1. 🤣🤣🤣
   Eu am 25 de ani vechime, întrat în sistem în urma absolvirii unei scoli militare și tot nu am primit niciodată.
   Și… cireașa de pe tort : acum 2 ani am primit calificativul E. Nu contează pentru ce , a fost primul în toată cariera mea. În mod normal acest calificativ trebuia urmat de celebrul 50%, dar … NU. În schimb colegi AGENTI ( agent simplu , și știm toți ca la început ești debutant asta ca să avem o idee despre Vechimea lor ) au primit.
   Concluzia o trage fiecare.

 2. transparenta maxima si la Timisoara unde agentul ce pazeste albinele institutiei beneficiaza an de an de celebrul A38. moralitate 0. oare ce merite deosebite are colegu albinar.

 3. Dacă tot scrieți de ce nu mergeți până la capăt cu menționarea penitenciarelor.De ce vă este frică?Sunt convins că aveți dreptate și mai sunt sigur că și meritați după atâta vechime și modul de executare al serviciului.Nu este ușor să lucrezi atâta timp pe o secție de deținere cu atât mai mult la PMS.

  1. După atâția ani,doar pe siturile sindicatelor poti face comentarii anonime,care sa nu te lovească ca un bumerang peste față, în caz că deranjezi. Este lesne de inteles de ce nu putem să precizăm unitățile. Eu unul am destulă experiență ca sa mi dau seama de marsaviile care se întâmplă. Dacă sindicatele vor sa faca ceva si pentru noi,au destule arme.Pot sugera DG sa dispună directorilor de unitati sa identifice agenți sau ofiteri care de a lungul acestor multi ani,nu au beneficiat niciodată ,cu toate că au multă vechime,îndeplinesc misiuni cu grad sporit de risc ,dar nu sunt niciodată propuși de sefi.

 4. Corect!Ce au de pierdut? Dacă nu au luat 25 de ani nu știu de ce nu au curaj să spună unitățile unde se întâmplă aceste lucruri.

 5. Să spună unitățile poate așa și sindicatele îndreaptă lucrurile dacă nu să trăiască la fel.

 6. M am adresat ,si nu odată…dar mi se răspunde că trebuie să fac ceva in plus,sa îndeplinesc si alte misiuni suplimentare celor de supraveghere.Dar fac eu planificarea?M am adresat conducerii sa ma planifice în alt sector,sa fac paza în foișor,șef de schimb,însoțire,post control,orice se poate face în pază, si,mi s a răspuns că am functie de operativ(supraveghere),si s ar face astfel un abuz.Pai ce poate fi mai complex decât supraveghere pe secție ?unde mai sunt cazați si RMS.S a luat de agent cu 1 an vechime pentru ca face însoțite la cabinetul medical,si el are functie de pază perimetru.Pai …..despre ce vorbim!!!!!

 7. Eu zic sa se renunte la acest spor acordat cu subiectivism. Asa, impacam si capra, si varza.

 8. Eu nu contest nimic din cele relatate de Bucur și sunt ferm convins că are dreptate . Dacă tot nu ne spui la ce penitenciar lucrezi ia legătura cu liderul de sindicat din penitenciar.Mi se pare un caz cu totul special și ar trebui intervenit de lideri de sindicat.Parea mea este că acest om merită să fie răsplătit pentru munca depusă.

 9. Sindicatul ridica din umeri….am vorbit de multe ori.Sunt din 2004 membru.Ideile mele se termina aici.

 10. Domnule Dumitrașcu Bucur nu este membru FSANP acum a fost în 2004 eu consider că este un gaz special și merită susținut și de dumneavoastră.

Comments are closed.