Serviciul Psihologia Personalului (SPsP) va avea un nou șef. Dan HALCHIN face dreptate la testarea psihologică.
FSANP, sindicat

Serviciul Psihologia Personalului (SPsP) va avea un nou șef. Dan HALCHIN face dreptate la testarea psihologică.

Serviciul Psihologia Personalului (SPsP) va avea un nou șef. Începând cu data de 07.03.2022, Loredana CORDUNEANU va fi mutată la Direcția Prevenirea Criminalității și Terorismului (DPCT).

Ce se va întâmpla cu testarea psihologică?!

Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (FSANP) a semnalat în repetate rânduri gravele probleme în ceea ce privește testarea psihologică a candidaților la concursurile organizate în sistemul penitenciar. La un simplu “search” pe Google veți observa atrocitățile pe care le-a făcut această structură în ceea ce privește carierele polițiștilor de penitenciare, pe care noi am numit-o “distrugătorul de cariere”. Avem speranța ca Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP) și Ministerul Justiției (MJ) vor face lumină la Serviciul Psihologia Personalului (SPsP).

Dan HALCHIN rupe pisica “psihologică” în două

Directorul general al Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP), Dan HALCHIN, a efectuat verificări în cadrul Serviciului Psihologia Personalului (SPsP), iar prima decizie pe care a luat-o, a fost să o schimbe din funcție pe Loredana CORDUNEANU.

13.000 de angajați și sute de mii de candidați fericiți

13.000 de angajați și sutele de mii de candidați salută decizia directorului general al Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP), Dan HALCHIN și consideră că această măsură este un prim pas în eliminarea problemelor în ceea ce privește testarea psihologică a candidaților pentru funcțiile vacante din sistemul penitenciar.

DPCT, noul loc de muncă al fostei șefe de la SPsP

Loredana CORDUNEANU va fi împuternicită în funcția deținută în prezent de Xandra FLOREA, pe care Bogdan Geo BUCRU – directorul DPCT – declară că “a sacrificat-o temporar”.

“Totodata, va informez cu privire la următoarele mișcări de personal.
Începând cu săptămâna următoare, temporar, pierdem un om valoros și câștigam un om valoros. O pierdem pe dna Olimpia Neagu, ce va sprijini sistemul dintr-o alta postura, corespunzătoare cu experiența și cunoștințele dobândite și o câștigam pe Loredana Iustina Corduneanu, șefa serviciului Psihologia Personalului, ce se va alătura echipei noastre cel puțin pentru următoarele 3 luni.
Pentru a putea integra in cadrul echipei noastre pe dna Loredana Corduneanu, de la care atât eu, cât și fiecare dintre noi avem multe lucruri de învățat, strategic, am sacrificat temporar pe dra Xandra Florea careia i se va încredința responsabilitatea gestionarii destinelor Biroului Analiza Operațională, drept pentru care ii mulțumesc. Ii mulțumesc de altfel și pentru tot ce a făcut, ce face si ce va face, calitatea sarcinilor și input-ul constant in activitate evidențiind-o ca unul dintre cei mai valoroși lucrători pe care ii avem și care ne face mândri in orice împrejurare. Sunt convins ca si experiența din zona de Analiza Operațională o va ajuta in dezvoltare, contribuind astfel la desăvârșirea profesională.
Tot așa sunt convins ca si Loredana, cu maturitatea cu care vine, experiența deosebita in lucrul cu oamenii, dorința de a sprijini și perechea de ochi proaspeți, se va dovedi un sprijin real in procesul de eficientizare și îmbunătățire a modului in care ne desfășuram activitatea.
Mulțumesc pentru atenție! Cu prețuire,” – declară Bogdan Geo BURCU – directorul DPCT, într-un mesaj transmis pe Whatsapp ofițerilor prevenirea criminalității din unitățile penitenciare.

29 thoughts on “Serviciul Psihologia Personalului (SPsP) va avea un nou șef. Dan HALCHIN face dreptate la testarea psihologică.

   1. Am invatat luni de zile pentru a sustine un examen, timp in care am pus pe planul 2 familia si toata viata mea și rezultatul a fost ca acele doamne si-au batut joc pur si simplu de efortul meu, de cariera mea, de familia mea, de experienta mea, de tot, rezultatul a fost ca nu am apucat sa scriu niciun rand , sa scot nicio vorba la examenul propriu-zis. Trebuia sa le fac si eu de atunci niste sesizari, imi pare rau, dar ar fi meritat!

 1. Păcat….am fost respins la testare….deși îndeplineam funcții cu mult mai complexe și grele…nu mai repară nimeni ce au făcut ei…pt ei nu am fost apt.

 2. Off topic:

  Domnule presedinte, probabil si pe noi ne paste aceeasi bataie de joc ca pe profesori, astia vor sa dea in urmatorii 5 ani diferenta pe care trebuia sa o primim in ultimii 2 ani, chiar asa suntem de rasul
  Lumii??
  E razboi intradevar, insa daca abandonam acum suntem pierduti pt totdeauna:

  https://www.edupedu.ro/document-profesorii-vor-primi-in-5-rate-diferentele-salariale-pe-care-instantele-au-stabilit-ca-statul-nu-le-a-platit-pentru-perioada-2017-2021-prima-rata-in-acest-an-doar-5-proiect/

  1. Nu abandonam. Doar ca nu putem face proteste acum când bombele can la granița. Ati văzut ce val de critici au fost aduse protestului din weekend-ul trecut?! Nu vrem sa invrajbim opinia publica împotriva noastră.

   1. Si ce solutii putem aborda pe termen scurt, mai urmeaza discutii, sau mai avanseaza ordonanta trenulet la camera deputatilor??

    1. Nu știm nimic încă. Nu ne răspunde nimeni. Azi, secretarul de stat al MJ ne-a transmis ca dl. Cătălin PREDOIU se va întâlni cu sindicatele din penitenciare pentru o discuție legată de legea salarizării.

     1. A comunicat si o data concreta pt aceasta intalnire?
      Daca tot se amana majorarea cf legii salarizarii, propuneti-i dl ministru sa ajungem si noi cu norma de echipare la nivelul ceorlalte institutii!
      La nivel de MAPN ar trebui incercat si sustinuta majorarea normei de hrana, sunt masuri ce ar mai ajuta sistmul de aparare….

 3. Ar trebui anulate examenele ce sau derulat pana acum dacă s-a dovedit ca acești dimni și doamne au îngropat destine și sa fie reluate cu alte personalități din lumea psihologilor.
  Ar fi cea mai corecta varianta. Cum punea și un antevorbitor am învățat pentru examen am făcut și pregătiri cu psihologi dar nu îndeajuns cât sa îl satisfacem pe Laiu și gașca.
  Vorbe se aud multe.

   1. Strategia asta este …doar niște ochi veșnic proaspeți nu văd incompetența din conducerea DPCT 😉

 4. Cum vine asta, bre, nea Dorobanțule? De la terorizarea candidaților la psihologic, la prevenirea terorismului în penitenciare? Domnu’ Ăl De Sus chiar râde de noi așa în continuu?

  1. Bre, lasă că o fi mai bine! Poate-i trimit ofițerii DPCT informări cu înjurăturile angajatilor din sistem . Sa vadă si ea cam cat e de “dorita” între ei si cam cat rău a facut sistemului penitenciar.

 5. Loredana a facut prima victima la DPCT. Victima Xandra a fost sacrificata din cauza Loredanei. Ce viața!…

 6. Este total nerealist sa speram ca lucrurile se vor schimba in mod semnificativ in bine la spsp atat timp cat este evident ca in locul ei va veni unul la fel, cu acelasi stil si viziune, ca de unde sa se gaseasca un psiholog uman si dornic sa faca bine care sa isi doreasca acel post in care orice ai face cineva tot te uraste sincer, te injura si te jigneste pe unde poate si cat poate. Serviciul ala nu are nicio sansa.

 7. A fost comunicata o data exacta de catre secretarul de stat cu privire la intalnirea cu ministrul?

 8. Off topic: Bună seara domn presedinte, de pe 9 martie se scoate starea de alertă iar atunci probabil vor începe instantele… Nu se poate propune un cadru legal.. Ministrul justitiei sa lucreze la un proiect de lege legat de instante, unele procese s-a se desfasoare în sistem de videoconferință.. Dacă tot s-a implementat în toate unitățile sistemul. Ar fi o economie de resurse.. O economie de personal plus combustibil. Mulțumesc

  1. Vol propune acest lucru. Mulțumesc! E o idee foarte buna sa se pună accent pe aceasta modalitate care e prevăzută de CCP, însă nefolosita de Instanțe.

Comments are closed.