Poliția, penitenciarele și militarii solicită întâlnire cu prim-ministrul Nicolae CIUCĂ - salarizare și pensii
FSANP, Info, sindicat, stiri

Poliția, penitenciarele și militarii solicită întâlnire cu prim-ministrul Nicolae CIUCĂ – salarizare și pensii

Organizațiile sindicale din poliție, penitenciare și militarii rezerviști solicită o întâlnire cu prim-ministrul Nicolae CIUCĂ, pentru a rezolva problema salariilor și pensiilor angajaților din sectorul de apărare ordine publică și securitate națională. Sindicatele vor ca, la întâlnire, să participe și miniștrii: Lucian BODE, Cătălin PREDOIU, Vasile DÎNCU și Adrian CÂCIU.

Nr. 5/04.03.2022

Domnului prim-ministru Nicolae CIUCĂ

Guvernul României

Stimate domnule Prim-ministru,

Președinții organizațiilor sindicale din poliție, penitenciare și ale militarilor rezerviști, care reprezintă împreună aproximativ 150.000 de membri din sectorul de apărare, ordine publică și securitate națională, familie ocupațională care însumează peste 500.000 de angajați, solicită o întâlnire cu dumneavoastră ca reprezentant al puterii executive care asigură funcționarea echilibrată a instituțiilor României, la care să participe și miniștrii Ministerului Apărării Naționale (MApN), Ministerului Afacerilor Interne (MAI), Ministerului Justiției (MJ) și Ministerului Finanțelor (MF), care au rolul de a realiza politica guvernamentală în domeniile lor de specialitate, în concordanță cu interesele naționale și cu aplicarea întocmai a legilor adoptate de Parlament.

            Vă propunem ca temă de discuție în cadrul întâlnirii identificarea unor soluții pentru:

 1. aplicarea în integralitate a Legii nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, respectiv a prevederilor din Anexa VI care privește întreg personalul din familia ocupațională apărare, ordine publică și securitate națională;
 2. actualizarea pensiilor militare de stat conform Legii nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat fără modificările și completările ulterioare, așa cum a fost adoptată de Parlamentul României.

Considerăm că asigurarea apărarii ordinii de drept, a liniştii publice şi siguranţei cetăţeanului, precum şi a drepturilor şi libertăţilor românilor, ca atribuție principală a Guvernului, se poate realiza la stardarde europene numai într-un climat de stabilitate şi pace socială.

Prin urmare, avem convingerea că dialogul dintre prim-ministrul României, reprezentanții ministerelor de resort și președinții organizațiilor sindicale din poliție, penitenciare și ale militarilor rezerviști, este în măsură să conducă la eliminara sincopelor în ceea ce privește salarizarea angajaților din sectorul de apărare, ordine publică și securitate națională și să ofere personalului din poliție, penitenciare, structurile militare ale statului român, precum și militarilor rezerviști garanția că beneficiază de un tratament nediscriminatoriu la stabilirea salariilor și pensiilor, în raport cu celelalte categorii socio-profesionale din sectorul bugetar.

Având în vedere statutul dumneavoastră de general în rezervă, dar și de politician care a ocupat funcția de ministru al Apărării Naționale, raportat la principiile și valorile statului de drept pe care l-ați apărat de-a lungul carierei profesionale, vă adresăm rugămintea de a ne comunica, pe adresa de e-mail: cosmin.dorobantu@fsanp.ro, data și locul întâlnirii între dumneavoastră și reprezentanții organizațiilor semnatare ai acestei petiții, în coordonatele anterior enunțate.

Domnule Prim-ministru, vă rugăm să primiţi omagiul celui mai profund respect.

Federația Sindicatelor Naționale ale Polițiștilor si Personalului Contractual din România (FSNPPC) – președinte Vasile ZELCA
Federația Sindicatelor Democratice din România (FSDR)/SIDEPOL – președinte Gabriel GÎRNIȚĂ
Federația Sindicatelor Democratice a Polițiștilor din România “Alexandru Ioan Cuza” (FSDPR) – președinte Ionel BABUȘ
Federația Polițiștilor SED LEX, președinte Florin VÎLNEI
Federația Sindicatelor Polițiștilor de Frontieră din Romania (FSPFR) – Adrian DIUGU
Federația „Publisind” – Sindicatul Polițiștilor Europeni EUROPOL – președinte Cosmin ANDREICA
Federația „Publisind” – Sindicatul Național al Polițiștilor de Penitenciare – președinte Ștefan TEOROC
Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (FSANP) – președinte Cosmin DOROBANȚU
Federația Sindicatelor din Sistemul Penitenciar (FSSP) – președinte Florin ȘCHIOPU
Federația Polițiștilor de Penitenciare (FPP) – președinte Ionuț MOGÎLDEA
Sindicatul Național “Pro Lex” – președinte Vasile LINCU
Sindicatul Național al Polițiștilor din România „DECUS” – președinte Gabriel IVANOV
Sindicatul Politistilor din Romania “Diamantul” – președinte de onoare Emil PĂSCUȚ
Sindicatul Național “UNIPOL” – președinte Marius IDITA

Liga pentru Apararea Drepturilor Pensionarilor Militari (LADPM) – grl. (rez.) Nicolae GROPAN
Asociația Pensionarilor din Administrația Națională a Penitenciarelor (APANP) – col. (rez.) Valentin LUPU

10 thoughts on “Poliția, penitenciarele și militarii solicită întâlnire cu prim-ministrul Nicolae CIUCĂ – salarizare și pensii

 1. “Va rugăm să primiți omagiul celui mai profund respect”!!! Asta ce mai e???
  Cine credeți că are timp de întâlniri cu sindicatele în perioada asta?

 2. Nu ne băgau ei nici înainte in seama dar acum cu situația asta cu Rusia-Ucraina au toate motivele sa nu aibă timp de noi,dar prețurile și viața se scumpește continuu din păcate dar asta nu Misca pe nimeni din conducerea tarii

 3. Eu nu sunt de acord cu, comentariul colegului de mai sus.
  BA CHIAR ASTA E MOMENTUL, acum sunt buni militarii si politisitii? In astfel de situatii? Isi merita salariul si PENSIILE SPECIALE???

  Foartr buna initiativa d le presedinte, ba chiar trebuie presiune facuta, nu cerem nimic, decat respectarea legii.
  Si toti ministri la o masa ca sa nu tergiverseze nimeni si sa arunce unii pe altii.
  FELICITARI!!!

 4. La inceputul pandemiei cand cadrele medicale ai primit spor covid nu a fost o problema. Insa acum, in prag de razboi, cand structura de aparare cere salarizare corecta e o mare problema si suntem aratati cu degetul.

  1. Asta e tara, astia sunt oamenii. Aia care arata cu degetul sunt aceiasi care dau like la tot felul de prostii de pe fb cu sustinerea Ukrainei dar nu fac nimic fizic ,sunt aceiasi care ingroasa randurile la pasapoarte si vor fugi la primul avion cu stea rosie pe fuselaj care va trece peste capul lor.

 5. Intrebare, de ce nici macar cei de la snppc nu au preluat aceasta postare si nimeni nu mai zice nimic?
  Le e teama de critici?
  Noi suntem membri, si datorita noua exista toate sindicatele.
  Ati fost singurul lider de sindicat care si a asumat in aceste timpuri o astfel de initiativa. Toti stau la cutie, le e frica de opinia publica, insa nu opinia cotizeaza 😉

  Dl Ciuca sunt convins ca o duce bine cu pensia de 15.000 lei si cu salariul de peste 12.000 lei LUNAR!

 6. Toti politicienii vor fi chemati sa raspunda pentru slaba guvernare a tarii in ultimii 25 de ani.Nu mai aveti mult. Zilele se scurg in defavoarea voastra.Veti platii pentru tot ce ati facut cu varf si indesat.

  1. Stai linistit ca nu ii cheama nimeni nicaieri.Doar prostii platesc. Aia de sus care mai fac plata e ca se lacomesc si vor sa sara verigi din lantul lor trofic.Adica sa le dea teapa cu banii unora.

Comments are closed.