Efectele Deciziei nr. 51/2019 pentru angajații din sectorul economico-administrativ
penitenciar

Efectele Deciziei nr. 51/2019 pentru angajații din sectorul economico-administrativ

Procesul de implementare în sistemul administrației penitenciare a prevederilor Deciziei nr. 51/2019  se va încheia cu o instrucțiune de încadrare a personalului. Recent, a fost analizată repartizarea funcțiilor pe trepte, raportat la atribuțiile din fișa postului, pentru personalul din domeniul medical și economico – administrativ, stabilindu-se următoarele:

a. pentru personalul cu funcții de execuție din cadrul Administrației Naționale a Penitenciarelor se propune numirea pe o singură treaptă pentru 3 tipuri de funcții și pe două trepte pentru 13 tipuri de funcții;
b. pentru personalul din cadrul unităților subordonate Administrației Naționale a Penitenciarelor se propune numirea pe o singură treaptă pentru 47 tipuri de funcții și pe două trepte pentru 9 tipuri de funcții;.

Reprezentanții organizațiilor sindicale au propus utilizarea unei trepte unice pentru funcțiile de la lit. a și b.

În urma dezbaterilor, s-a propus o singură treaptă pentru tot personalul, atât din Administrația Națională a Penitenciarelor, cât și din unități, cu excepția postului de ofițer (economist) și agent administrativ (contabil).

Pentru personalul care urmează să fie numit în funcții de conducere, se propune numirea pe o singură treaptă.

26 thoughts on “Efectele Deciziei nr. 51/2019 pentru angajații din sectorul economico-administrativ

 1. Daca era un drept pentru magistrați sau o prevedere legală care le dădea o creștere a drepturilor salariale, până acum era pusă în aplicare. La noi se tot tărăgănează cu grupriy de lucru, fundamentări etc ..

 2. Se mai finalizează concursul pentru ocuparea funcțiilor de director de penitenciar?

     1. D-le presedinte,
      Asta inseamna ca tot pe bateriile lu Corduneanu, noul sef nu a apucat sa schimbe nimic ,nu?
      Adica avem aceleasi baterii de teste si acelasi algoritm de punctate in continuare la fel, nu??

 3. Ce facem d le presedinte, se pare ca la deputati a ramas aceeasi forma a oug 130 in bataie de joc cu 1/4 dintr o transa?
  Daca nu fortam acum, totul e in zadar, stim totii asta.
  Daca ne ascundem dupa razboi…. Totul e pierdut

 4. Am vazut video-ul dvs dupa facebook, il puteti intreba pe dl Zelca care a fost prezent, ce le a transmis comisia, de ce se majoreaza doar atat, care e motivul?si cand va fi urmatoarea transa si ultima de altfel? Sau vor sa ne duca asa pana in 2025??
  Suntem curiosi de nesimtirea de care pot da dovada.
  Daca ne multumim cu umilinta asta a lor , suntem pierduti de tot.
  Mai rau ar trebui sa declansam proteste, isi bat joc!!!

 5. NESIMTITUL de ciolacu, care zicea in decembrie ca trebuie gasite solutii pt politisiti nu zice nimic in continuare?
  Proiectul este la el la deputati…. Chiar ne ignora total???

 6. Ps: Daca lantul care inconjoara parlamentul si proteste le veti face doar in ziua votarii, este mult prea tarziu si dvs stiti asta!

   1. Asta vor si guvernantii, sa nu facem nimic, este contextul ideal pt ei.
    Ar trebui fortat la sediile partidelor politice.
    Psd a spus ca are nevoie de 4 luni pt s veni cu un plan concret de aplicare al legii, a cam trecut termenul.
    Sa le reamintiti asta.
    De asemenea nimeni nu mai zice de majorarea normei de echipament si hrana, ar fi mai multi bani din aceste majorari decat cei 1/4 din diferenta.

 7. Ce impact va avea instrucțiunea privind punerea în aplicare a Deciziei 51/2019, asupra angajaților existenți, care nu sunt deja pe coeficient maxim? Pentru aceștia ce se face?

   1. Sa luam un exemplu simplu: un tip de post prevazut cu o singura treapta de ierarhizare. Avem un angajat care nu este pe coeficient maxim si angajat debutant care urmeaza sa devina definitiv si potrivit instructiunii urmeaza sa fie pus pe maxim, . Ce se intampla cu angajatul vechi? Acesta cum va fi adus pe coeficientul maxim potrivit functiei agent/ofiter?

 8. Pe decizia 51 daca un angajat ia niste sporuri obtinute pe cale judecatoreasca, colegul sau de birou, care nu a pornit proces, care are aceeasi functie si face aceeasi munca ar trebui sa le primeasca si el. Gresesc?

Comments are closed.