Majorare salarială la poliție, penitenciare și armată: 1/4 din diferență NU ESTE DE AJUNS!
penitenciar, sindicat, stiri

Majorare salarială la poliție, penitenciare și armată: 1/4 din diferență NU ESTE DE AJUNS!

În data de 08.03.2022, Comisia de apărare, ordine publică și siguranța națională din Camera Deputaților a votat un amendament potrivit căruia salariul angajaților din poliție, penitenciare și militarilor să fie majorat cu 1/4 din diferența rămasă neachitată. NU E DE AJUNS! Federația Sindicatelor din Administrația Naționala a Penitenciarelor (FSANP) consideră că această majorare nu e este suficientă pentru a renunța la revendicările comune, și anume:

 • aplicarea în integralitate a legii salarizării unitare (Legea nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice);
 • actualizarea pensiilor militare conform prevederilor Legii nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat, așa cum a fost adoptată în forma ei inițială.

FSANP continuă lupta sindicală alături de celelalte sindicate din poliție și din penitenciare

Sindicatele unite din poliție, penitenciare și militarii rezerviști consideră în unanimitate că această majorare cu 1/4 din diferența restantă reprezintă doar “o frimitură”  din întregul care trebuie acordat angajaților din sectorul de apărare, ordine publică și securitate națională.

Prin urmare, sindicatele unite nu vor face nicio derogare de la calendarul stabilit în ședința comună din 28.02.2022, când s-a decis, printre altele, organizarea unor pichetări, pe perioada nedeterminata, a sediului PSD din Bucuresti, str. D. Kiseleff nr. 10, pana la realizarea întâlnirii dintre președinții sindicatelor unite și Marcel CIOLACU.

1/4 este meritul sindicatelor din poliție, penitenciare și asociațiilor militare

Deși nu e suficientă, această posibilă majorare salarială este meritul membrilor sindicatelor din poliție, penitenciare și ale asociațiilor militare care au reacționat încă din luna decembrie 2021 (primul prostest), apoi au continuat în februarie 2022 (al doilea protest) și vor continua cu al treilea protest care va consta în încercuirea Parlamentului de către un lanț uman de angajați din poliție, penitenciare și militari rezerviști. Fără reacția membrilor nu ar fi existat nicio majorare.

18 thoughts on “Majorare salarială la poliție, penitenciare și armată: 1/4 din diferență NU ESTE DE AJUNS!

 1. Trebuie protestat in fata sediului PsD, si obligatoriu obtinerea discutiei cu premierul si toti ministri de resort.

  Sunt cuvintele lor, mai exact:
  Marcel Ciolacu: Guvernul trebuie sa gaseasca solutii pentru politisti prin amendarea ordonantei si cel tarziu la rectificare.
  Budai, ministru muncii: Noi Psd, avem nevoie de 4 luni maxim pt a veni cu un plan exact de aplicare a legii salarizarii facuta de noi si pe care vrem sa o respectam.

  SUNT INTOCMAI CUVINTELE LOR, sa le reamintiti exact asta.

 2. Avand in vedere faptul ca de astazi au fost ridicate masurile anti covid,putem in sfarsit sa ne organizam in numar cat mai mare si sa reluam protestele!!!altfel nu vad cum i-am putea convinge pe guvernanti!!!

 3. Spuneati ieri ca azi urmeaza sedinta la Anp si ca reveniti cu noutati privind testarea psihologica la TCO, sa stim daca ne asteptam la aceeasi bataie de joc.

   1. Cum adica testele raman aceleasi? Ce s-a schimbat atunci?

    Ce vor sa spuna ceilalti colegi ai nostri din celalalt sindicat cu expresia de mai jos:
    Aici reiese cu totul altceva:

    Sesiunea unică de trecere a agenților în corpul ofițerilor începe din 15 martie cu testarea psihologică, profilul psihologic fiind finalizat pentru ofițeri. Pe profilele psihologice care au fost verificate de DG ANP împreună cu cei din cadrul Serviciului de testări au fost testați 80 de subiecți, promovabilitatea fiind de 100%. Pe formularul de testare psihologică s-a introdus o rubrică la finalul testului unde candidatul, în cazul în care nu promovează testarea, poate solicita feed-back pentru a afla unde nu a corespuns cerințelor. În acest caz răspunsul îl primește în maxim 30 zile.

    1. SPsP: testul psihologic nu poate fi mai ușor decât acum. Sunt ajustări ale profilelor. Testele sunt validate de colegiul psihologilor. FSANP cere rezultatul verificărilor. E un chestionar cu 26-32 de întrebări pentru ofițeri execuție. Profilul pentru funcțiile de execuție s-a finalizat. ANP a oprit testarea pana se rezolva profilele psihologice. Sunt variații între funcții (ex. Educație Versus siguranța). Va fi un feedback la cerere in 30 de zile de la expirarea perioadei de contestație, in persoana sau la distanță (Skype). FSANP cere ca testele pe calculator sa fie listate si sa fie semnate pe fiecare fila de candidat.
     15 Martie vor începe testările la funcțiile cu sesiune unica (TCO – 222 funcții)

 4. D-le Dorobantu,
  Desi oricum e jignitor si insuficient, in articol spuneti de o diferenta de 1/4 din ce trebuia sa ne dea.
  Va referiti la 1/4 dintr o singura transa din cele 2 restante , sau va fi 1/4 din toata diferenta restanta(adica din ambele transe)??

 5. Mai e cale lungă până la aplicare chiar și așa! Abia a fost într-o comisie! Explicati-le clar oamenilor că mâine deja bârfesc prin unități că vor primi nu știu cât!

 6. Deci acesti 1/4 sunt dintro singura transa sau din ambele restante?
  Conteaza asta, practic e suma dubla.

Comments are closed.