Comunicat de presă: Prim-ministrul Nicolae CIUCĂ s-a familiarizat cu încălcarea legii.
FSANP, sindicat, stiri

Comunicat de presă: Prim-ministrul Nicolae CIUCĂ s-a familiarizat cu încălcarea legii.

Sindicatele din penitenciare îl acuză pe Nicolae CIUCĂ că ignoră problemele profesionale a peste 500.000 de angajați din sectorul de apărare, ordine publică și securitate națională.

Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (FSANP) îl acuză pe prim-ministrul Nicolae CIUCĂ că ignoră problemele profesionale a peste 500.000 de angajați din sectorul de apărare, ordine publică și securitate națională. În data de 04.03.2022, un număr de 15 organizații sindicale din poliție, penitenciare și militarii rezerviști i-au solicitat prim-ministrului Nicolae CIUCĂ să stabilească o întâlnire cu organizațiile sindicale reprezentative din poliție, penitenciare și ale militarilor rezerviști, la care să participe miniștrii Ministerului Apărării Naționale (MApN), Ministerului Afacerilor Interne (MAI), Ministerului Justiției (MJ) și Ministerului Finanțelor (MF), care au rolul de a realiza politica guvernamentală în domeniile lor de specialitate, în concordanță cu interesele naționale și cu aplicarea întocmai a legilor adoptate de Parlament.

Potrivit legii, prim-ministrul Nicolae CIUCĂ avea obligația legală să comunice un răspuns solicitării sindicatelor, în termen de 30 de zile de la primirea acesteia. Familiarizat cu încălcarea legilor votate de Parlament, prim-ministrul Nicolae CIUCĂ a ales să ignore angajații din poliție, penitenciare și armată care și-au manifestat intenția de a-i prezenta problemele reale din sectorul de apărare, ordine publică și securitate națională. Poliția, penitenciarele și armata se confruntă cu o lipsă acută de personal, mijloacele tehnice din dotare sunt insuficiente sau nu răspund cerințelor impuse de normele europene, iar legile elaborate de clasa politică care formează actuala coaliție de guvernare sunt neclare și nu pot garanta siguranța cetățeanului.

Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (FSANP) consideră că discursul public al prim-ministrului Nicolae CIUCĂ în contextul actual de la granița României este în disonanță cu comportamentul acestuia. În realitate, prim-ministrul Nicolae CIUCĂ nu este interesat de siguranța românilor, fapt dovedit de lipsa acestuia de interes pentru rezolvarea adevăratelor probleme din sectorul de apărare, ordine publică și securitate națională.  Achiziția de tehnică învechită, dar scumpă, din alte țări, în contextul în care Guvernul României nu are capacitatea materială de a forma profesional polițiștii, polițiștii de penitenciare și militarii, denotă o totală lipsă de cunoaștere a realității din partea prim-ministrului Nicolae CIUCĂ.  

Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (FSANP) îl somează pe prim-ministrul Nicolae CIUCĂ să răspundă solicitării celor 15 organizații sindicale, în termenul legal de 30 de zile, deoarece încălcarea unei legi de către un demnitar poate fi considerată infracțiune și atrage, după sine, răspunderea penală.

8 thoughts on “Comunicat de presă: Prim-ministrul Nicolae CIUCĂ s-a familiarizat cu încălcarea legii.

 1. Ciucă este o “săgeată”! De ce credeți că l-au schimbat pe Citu? Toată impresia asta, că: “domnule, e militar. Pe noi, ăștia din sistem o să ne ajute”, bla-bla, este o temă falsă. Ciucă este un plagiator, deci cu grave probleme de moralitate, un habarnist în probleme economice, deci profilul perfect pentru a putea fi manipulat de rechinii din partidele aflate la putere. Bani la MJ nu mai pupăm, au înghițit magistrații cu majorarea salariilor pusă pe tavă de Predoiu toate resursele.
  Aveți un singur lucru de făcut: Nu vă decuplați de celelalte instituții de ordine publică și siguranță națională!

 2. Gluma? Cum s-a familiarizat cu incalcarea legii cind el a incalcat-o de cind a plagiat.Aveti cumva asteptari de la un slugoi care face haina militara de ris?

 3. De-aia nu mai poate ministrul Ciuca, ca il someaza 15 organizatii sindicale sa raspunda in 30 zile la o solicitare. 544/2001 e doar pentru fraieri.

 4. Văd că îi luarati pe rand și oarecum ierarhic-directorul general ANP, ministrul de finante, prim-ministrul….
  Urmează oare președintele țării? 😀

 5. Cât timp sa mai treacă pana o sa intelegem ca DOAR prin refuzul de a mai efectua ore suplimentare,de a efectua alte misiuni în afara de cele din fisa postului, blocarea activităților etc…doar asa ii putem constrânge!! În rest, solicitări,adrese,întâlniri, dialog, pichetari….prafff în ochi!!au murit de mult!!chiar nu sa saturat nimeni!!

 6. Dar directorilor imputerniciti care nu au dorit a participa la concursul ptr ei, de ce nu li se aplica același “tratament” ca celor care au participat și nu au trecut psihologicul?
  Ptr ca inclusiv pt funcțiile de șef birou/serviciu a fost aplicat același “tratament” de a nu mai fi împuterniciți pt cei care nu au participat la concurs pt posturile respective.
  Ori regulile se aplica preferențial?!?

 7. Nimeni nu te arde mai cu spor decât unul dintre ai tăi! Ați uitat cum i-a lăsat Băsescu pe marinari fără flotă?

Comments are closed.