Ministerul Justiției constituie comisiile de concurs pentru directorii din aparatul propriu, cât și pentru cei de penitenciare
justitie, penitenciar, sindicat

Ministerul Justiției constituie comisiile de concurs pentru directorii din aparatul propriu, cât și pentru cei de penitenciare

Ministerul Justiției (MJ) ne-a informat că încep să se constituie comisiile de concurs, atât pentru directorii de penitenciare, cât și pentru directorii de direcție din minister. În 3 luni se împlinește anul de la demararea procedurii.

Se-mplinește anul…

Funcțiile de director de unități penitenciare și funcția de director al Direcției economice din cadrul aparatului propriu al ministerului au fost scoase la concurs în luna august 2021. Ministerul Justiției (MJ) este în etapa constituirii comisiei de concurs. Finalizarea concursului se va realiza odată cu împlinirea unui an calendaristic de la demararea procedurii.

Imaginea Ministerului Justiției…

În teorie, Ministerul Justiției contribuie la buna funcționare a sistemului judiciar și la asigurarea condițiilor înfăptuirii justiției ca serviciu public, apărarea ordinii de drept și a drepturilor și libertăților cetățenești. În practică… împlinirea unui an de la demararea unei proceduri de concurs, demonstrează lentoarea funcționarilor din subordinea domnului Cătălin PREDOIU și pune în umbră rolul ministerului, afectând ireversibil imaginea ministrului Justiției.

MJ vs. ANP (ignoranță vs. competență)

În timp ce Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP) și unitățile penitenciare au ocupat într-un an aproximativ 2200 de posturi vacante (agenți și ofițeri), Ministerul Justiției (MJ) nu a avut capacitatea să ocupe 32 de posturi de director de penitenciare și 1 post de director de direcție din aparatul propriu.

5 thoughts on “Ministerul Justiției constituie comisiile de concurs pentru directorii din aparatul propriu, cât și pentru cei de penitenciare

 1. Păi să trecem MJ ul în subordinea ANP ului , poate scăpăm și de corupție !!!🤔

 2. Off topic:
  In urma protestelor de ieri au fost invitati am inteles delegatii de la sindicate de catre faimosul dl Ciolacu care tot fuge.
  Aveti idee ce s a discutat?

  1. Nu știu. Nu a fisr FSANP la protest. FSANP începe protestele de luni in fata sediului PNL. Ne-au dus de nas. Au luat de prosti peste 500.000 de angajați din sectorul de apărare ordine publică și siguranță națională.

 3. Dacă doriți să faceți ceva, reformați sistemul !
  Nu este nevoie de un ANP pt a gestiona corupția din penitenciare!

Comments are closed.