Munca suplimentară a polițiștilor de penitenciare este în dezbatere publică
FSANP, penitenciar, sindicat

Munca suplimentară a polițiștilor de penitenciare este în dezbatere publică

Pe site-ul oficial al Ministerului Justiției (MJ) se află în dezbatere publică proiectul de ordin de ministru care face posibilă plata muncii suplimentare polițiștilor de penitenciare. Proiectul de act normativ este pus în dezbatere publică din data de 31.03.2022, urmând ca ministrul Cătălin PREDOIU să-l aprobe peste 30 de zile lucrătoare de la data publicării spre dezbatere.

4 luni pentru un copy-paste

Direcției elaborare acte normative din cadrul Ministerului Justiției (MJ) i-a luat 4 luni să emită un proiect de ordin de ministru referitor la munca suplimentară prestată de polițiștii de penitenciare care este un copy-paste a vechiului act normativ aplicabil perioadei 2018-2021. Să admitem mici modificări…

3 luni de întârziere a plății muncii suplimentare

Indicat ar fi ca polițiștii de penitenciare să acționeze în instanță Ministerul Justiției și să ceară despăgubiri pentru întârzierea emiterii ordinului de ministru care reglementează aspecte esențiale privitoare la munca suplimentară prestată de polițiștii de penitenciare.

Plata cu întârziere a muncii suplimentare ar trebui actualizată cu rata inflației, plus penalități (dobânda la zi)? Ar putea polițiștii de penitenciare să acționeze în instanță angajatorul și să solicite plata actualizată și penalități?

MJ, ANP și unitățile penitenciare ar avea de suportat cheltuieli de judecată neprevăzute, din vina funcționarilor din Ministerul Justiției (MJ). Dacă cercetările administrative nu ar fi băgate sub preș și ar exista cu adevărat răspunderea patrimonială în Ministerul Justiției (MJ), nu ar mai exista atâta indolență în plata drepturilor polițiștilor de penitenciare.

7 thoughts on “Munca suplimentară a polițiștilor de penitenciare este în dezbatere publică

  1. Domnule Dorobanțu, că tot veni vorba despre muncă suplimentară neplătită, diferența de 100% pentru orele suplimentare efectuate în zilele nelucrătoare pentru lunile mai, iunie și iulie 2021, conform OMJ 3002/C din 21.05.2021 când se va plăti?
    Mulțumesc!

  2. Deva, nu a fost achitata diferența pentru nici o persoană căreia i s-au plătit ore suplimentare în lunile mai iunie și iulie 2021.

Comments are closed.