Angajații din poliție și din penitenciare amână protestele din fața sediului PNL
penitenciar, sindicat, stiri

Angajații din poliție și din penitenciare amână protestele din fața sediului PNL

Dialogul social deblochează criza dintre PNL și reprezentanții angajaților din poliție și din penitenciare 

În urma discuțiilor purtate cu reprezentanți ai Partidului Național Liberal (PNL), Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (FSANP) și Sindicatul Polițiștilor – SIDEPOL au decis să amâne organizarea protestului anunțat pentru data de 19.04.2022, în fața sediului central al partidului.

În data de 19.04.2022, în cadrul Comisiei pentru buget, finanțe și bănci a Camerei Deputaților se dezbat amendamentele la proiectul legislativ Pl-x nr. 52/2022 privind adoptarea OUG nr. 130/2021 privind unele măsuri fiscal-bugetare, prorogarea unor termene, precum și pentru modificarea și completarea unor acte normative, ordonanță care a înghețat salariile și pensiile românilor în plină criză a scumpirilor și a creșterii facturilor la energie electrică și la gaze naturale. Votarea amendamentelor ar reduce discriminările salariale la care sunt supuși polițiștii, militarii și polițiștii de penitenciare față de ceilalți angajați din sectorul public.

Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (FSANP) și Sindicatul Polițiștilor – SIDEPOL consideră că aprobarea OUG nr. 130/2021  în forma sa inițială, adoptată de Senat reprezintă o subminare a forțelor de ordine din România. Prin măsura luată, Senatul a făcut sectorul de apărare, ordine publică și securitate națională neatractiv din punct de vedere salarial pentru cetățeni. Practic, dacă proiectul de lege ar trece de Camera Deputaților (for decizional) în forma adoptată de Senat, ar conduce la deprofesionalizarea poliției, armatei și penitenciarelor, întrucât ar elimina concurența la angajarea în sistem.

Lipsa de investiții în calitatea umană și în calitatea serviciilor oferite de poliție, armată și penitenciare se va răsfrânge în mod cert asupra cetățeanului român, care, pe termen mediu și lung, va deconta măsurile luate de clasa politică. Un polițist, un militar sau un polițist de penitenciare mediocru nu poate garanta românilor siguranță și încredere.

Prin urmare, Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (FSANP) și Sindicatul Polițiștilor – SIDEPOL atrag atenția deputaților că eventualele decizii înțelepte ale acestora în legătură cu proiectul legislativ Pl-x nr. 52/2022, luate în Comisia pentru buget, finanțe și bănci a Camerei Deputaților vor conduce la creșterea siguranței cetățenilor și vor contribui la zădărnicirea infracționalității în România.

***

Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (FSANP) – președinte Cosmin DOROBANȚU

Sindicatul Polițiștilor SIDEPOL – președinte Gabriel GÎRNIȚĂ

10 thoughts on “Angajații din poliție și din penitenciare amână protestele din fața sediului PNL

  1. asta echivaleaza prin a ne multumi cu aceasta jumatate de transa….nici macar una din cele 2 restante desi de la 1 ianuarie trebuia sa le avem pe AMBELE!!!
    banuiesc ca nu se asteapta nimeni sa sufere vreo modificare legea fata de senat…

  2. In urma discuțiilor purtate cu reprezentanți ai Partidului Național Liberal (PNL),

    de curiozitate cu ce lider s-a discutat ? s-a aplecat asupra muritorilor chiar dl CIUCA?

    1. Obiectivul subsemnatului a fost să punem presiune pe factorul politic sa aplice legea salarizării unitare și pe cea a pensiilor militare de stat în formele votate inițial de Parlament. Obiectivul meu nu a fost și nu este să mă dau mare cu cine m-am întâlnit. Mă axez exclusiv pe rezolvarea problemelor polițiștilor de penitenciare și nu am agende ascunse sau apucături de divă de Facebook care se trage în poze cu politicieni pentru a-și accentua influența în sistem.

  3. Hai că o să se vorbească iar de pușcării acum că madam Udrea ar putea fi extrădată și încarcerată in tara.

Comments are closed.