Deprofesionalizarea poliției penitenciare și monștrii ANP-iști
penitenciar

Deprofesionalizarea poliției penitenciare și monștrii ANP-iști

Administrația Națională a Penitenciarelor se deprofesionalizează odată cu trecerea timpului, iar în virtutea efectului de domino, poliția penitenciară își pierde pregătirea corespunzătoare. Cauzele sunt multiple, iar directorul general ar trebui să le analizeze și să acționeze imediat, pentru a evita prăbușirea ANP-ului într-un diletantism nociv pentru instituția poliției penitenciare.

Poliția penitenciară culege ce i se dă…

Ca Administrația Națională a Penitenciarelor să rămână o instituție profesionistă, ar trebui să-și ocupe posturile vacante cu specialiști care sunt “crema” unităților subordonate. Specialiști trecuți cel puțin 3 ani prin situațiile dificile din penitenciare. În caz contrar, Administrația Națională a Penitenciarelor ar tinde să devină o instituție populată de “beizadele” sau de așa-zișii “ofițeri trubaduri” (neexperimentați, leneși, aroganți, tupeiști cu ifose de specialiști și care nu-și găsesc locul nicăieri).

Erodare grăbită

Detașarea urmată de mutarea ofițerilor în Aparatul Central, folosite obiectiv și cu bună-credință, ar face posibilă ocuparea funcțiilor cu profesioniști. Această cutuma oferă posibilitatea evaluării/monitorizării atât din punct de vedere profesional, cât și comportamental al ofițerilor care ar trebui să aibă capacitatea de a îndruma, coordona și controla polițiștii de penitenciare din unitățile subordonate, aducând plus valoare sistemului penitenciar.

Monștrii ANP-iști

Eliminarea acestei cutume ar acorda “permis de mutare” oricărui ofițer incapabil, născând în acest fel “monștrii ANP-iști” – acea specie de ofițer care crede că deține adevărul absolut și care va distruge iremediabil carierele și profesionalismul polițiștilor de penitenciare onești, responsabili și profesionaliști din unitățile subordonate.

6 thoughts on “Deprofesionalizarea poliției penitenciare și monștrii ANP-iști

  1. Sistemul penitenciar nu a “plesnit” niciodată de prea mult profesionalism. Descentralizarea administrativă trebuie să “lovească” și ANP-ul. Bucureștiul nu mai poate furniza de mult “calea”, și asta e valabil pentru toate instituțiile. ORZ-ul trebuie să fie verificat la dosar de niște inși care au nevoie de ore încărcate de 75%, despre care nu știm câte incidente au gestionat.

  2. Astia de pe Ghiculeasa se comporta ca o unitate mai mare, nicidecum ca o structura de esalon ierarhic superior cu atributii in coordonarea unit subordonate. Astora cand le faci hartii, o dau pe conducerea unitatii si cand ii depaseste, dau din epoleti si paseaza ” pe vorbe” responsabilitatea la Mj. Ce treaba or avea civilii aia cu munca din penit., nu inteleg. Da, sunt ordonator principal, dar si noua ne place sa beneficiem de drepturile militarilor si politistilor. Ca stim cu totii ca nu ne ar prea aranja ca de maine sa fim si noi civili. Cred ca monstrii despre care vorbiti domnule președinte, sunt de fapt sefii de directii care in orice problema nu fac decat sa arunce pisica in ograda altuia si sa pupe inelul Mj ului(oficial de data asta)

  3. Au infiintat acea camera de comanda care nu are nici macar un efet imediat. Nu gestioneaza nimic, nu se tine vreo comisie de disciplina sa fie discutat detinutul problema, nu se schimba regimul peste noapte. Cand ai un incident nu suni la ei suni la sefii din unitate. Oameni nu, dotari pe genunchi care ba merg ba nu merg. Treburi facute sa fie facute sa treaca cineva ceva in cv. Cat despre profesionalism a spus Gogu ce era de spus .

  4. Ce profesionalism măi nene , când șeful de tură a fost făcut ofițer din zugrav , vine și doarme toată noaptea că ziua are lucrări. Au angajat bucătari pe financiar , 1 din 3 are rude în acea unitate , cum să faci performanță…

Comments are closed.