Ministrul Cătălin PREDOIU aprobat plata muncii suplimentare a polițiștilor de penitenciare
penitenciar, sindicat

Ministrul Cătălin PREDOIU a aprobat plata muncii suplimentare a polițiștilor de penitenciare

Munca suplimentară a polițiștilor de penitenciare se plătește și în anul 2022 cu o majorare de 75% din salariul de funcție. Ministrul Cătălin PREDOIU a aprobat Ordinul de ministru privind plata orelor suplimentare efectuate de către polițiștii de penitenciare, act normativ care va fi publicat în Monitorul Oficial.

La data de 31 martie 2022, a fost pus în dezbatere publică Proiectul de Ordin al ministrului Justiţiei privind condițiile de acordare a majorării de 75% din salariul de funcție pentru munca suplimentară prestată în anul 2022, peste programul normal de lucru de către polițiștii de penitenciare.

Conform acestui act normativ, munca suplimentară prestată peste programul normal de lucru, de către polițiștii de penitenciare, care nu se poate compensa prin ore libere plătite în următoarele 60 de zile după prestarea muncii suplimentare, se plătește cu drepturile salariale corespunzătoare pentru orele prestate peste programul normal de lucru, la care se adaugă o majorare de 75% din salariul de funcție, proporțional cu orele efectiv prestate peste programul normal de lucru.

Întârzieri din cauza incompetenței Direcției Juridice (DJ)

Organizațiile sindicale nu au avut obiecții sau propuneri de modificare ale proiectului de act normativ, mai ales ca acest proiect uitat în sertarele Ministerului Justiției (MJ) și incoerent elaborat de Direcția Juridică din Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP) a fost un copy-paste al vechiului ordin de ministru din perioada 2018-2021.

Trecând peste nepăsarea Ministerului Justiției (MJ) și incompetența Direcției Juridice (DJ), într-un final (jumătatea anului) ordinul a fost supus aprobării de către ministrul Cătălin PREDOIU și trimis spre publicare în Monitorul Oficial.

25 thoughts on “Ministrul Cătălin PREDOIU a aprobat plata muncii suplimentare a polițiștilor de penitenciare

 1. Deci sa intelegem ca orele suplimentare,sambete,duminici,sarbatori legale vor intra in plata in luna mai ?

   1. de ex. pierzi decontarea chiriei/ratei la banca pt achizitionare credit daca mutarea este la cerere si nu in interesul serviciului……

     1. cum sa nu se piarda ?
      de ex daca lucrezi la Anp si ai locuinta in Bucuresti si ulterior te muti la alta unitate in alta localitate nu mai poti solicita decontarea ratei pt plata creditului (daca nu e mutarea in interesul serviciului).

     2. Omj 482 spune altceva:

      Dreptul de baza este cel al chiriei, decontul ratei este o optiune, corect??

      Astfel:

      Articolul 12
      Dreptul la compensația lunară pentru chirie încetează în următoarele situații:
      h) în cazul modificării raportului de serviciu prin mutare/detașare;

      Deci, care e baza legala daca apuci sa iti iei locuinta intr o localitate si ulterior te muti in alta localitate la alt penitenciar?
      Unde spune ca , daca ai apucat sa iei chirie cu plata in Rate in Bucuresti si ulterior te transferi in Tg Jiu(ex) poti pastra decontul doar daca nu soliciti chirie in acea localitate?

     3. Se pierde domnule Dorobantu. Dupa cum zice colegul, daca ti-ai cumparat o locuita in bacau si tu lucrezi la P. Bacau si soliciti decontarea ratei, in cazul in care vrei sa te muti la cerere la Penitenciarul Miercurea Ciuc, vei pierde dreptul la decontul ratei, insa vei putea sa ceri chirie in M-Ciuc

 2. se discutata azi legea de adaptare a ordonantei trenulet in comisia de buget?
  asa ramasese saptamana trecuta???

   1. pai nu ramasese ca se amana cu o saptamana datorita amendamentelor aduse de cei de la transporturi? nu asa se informase si de la noi din anp si cei de la MAI?(la sindicate ma refer)

    1. Ăștia sunt guvernanții. Credeți ca ei nu știu ce războinici sunt în poliție și în penitenciare? Culegem ce am semănat, stimate coleg. Degeaba urlu eu. Nu e suficient. În poliție și în penitenciare sunt fricoși, slabi și tari în gura doar în fata tastaturii, pe Facebook.

     Pana nu ieșim în strada, pana nu refuzam munca suplimentară, pana nu intram în serviciu decât dacă ni se asigura totul ca la carte, așa ne vor trata guvernanții.

 3. Va salut! Aveti idee cand se va publica situatia biletelor in centrele de pregatire si recuperare(flamingo+sovata) de anul asta?

 4. Din ce se vede unii viseaza sa le deconteze rata in Bucuresti – si sa inchirieze apartamentul eventual- si sa ia si chirie la Brasov. Si ne mai miram ca ne injura lumea.

  1. De fapt mai sus”unii visau” sa deconteze rata in Bucuresti si in eventualitatea in care se muta in alta localitate sa aibe posibilitatea de a pastra rata in Bucuresti fara a mai avea dreptul sa ceara la cealalta unitate.
   Logic de altfel si FARA IMPACT BUGETAR !!

   1. Stai linistit ca stiu destui care viseaza si rata si chirie.Cand abia incepusera cu acordarea chiriilor faceau tot felul de artificii sa-si cumpere apartamentele prin chirie dar nu am vazut vreun dosar penal facut. A fost ca intre corbi, angajamente luate …….

Comments are closed.