Sindicatele din penitenciare cer aplicarea în integralitate a legii salarizării unitare
ANP, FSANP, penitenciar, sindicat

Sindicatele din penitenciare cer aplicarea în integralitate a legii salarizării unitare

Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP) a solicitat organizațiilor sindicale din penitenciare să vină cu propuneri pe marginea proiectului de OUG care conduce la majorarea anumitor elemente salariale ale polițiștilor de penitenciare. Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (FSANP) solicită aplicarea în integralitate a legii salarizării unitare. 

Nr. 44/06.05.2022

Ex. 1 din 2

Domnului comisar de poliție penitenciară dr. Dan HALCHIN
Director general
Administrația Națională a Penitenciarelor

Stimate domnule director general,

Subscrisa, Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (FSANP), cu sediul în mun. București, str. Maria Ghiculeasa, nr. 47, sector 2:

 1. a luat act de proiectul ordonanței de urgentă pentru completarea Legii-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice și pentru modificarea și completarea Ordonanței de urgență nr. 130/2021 privind unele măsuri fiscal-bugetare, prorogarea unor termene, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative și de nota de fundamentare, pe care le-ați transmis pentru a le analiza și a formula un punct de vedere, sens în care, în contextual social actual generat de instabilitatea geopolitică de la granița României,
 2. SOLICITĂ în continuare Guvernului României aplicarea în integralitate a legii salarizării unitare (Legea nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice), așa cum a fost adoptată de Parlament.

În vederea unei bune colaborări, vă oferim deschiderea noastră spre un dialog constructiv, bazat pe încredere și respect.

Cu deosebita consideratie,

Cosmin DOROBANȚU
Președinte
Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor

9 thoughts on “Sindicatele din penitenciare cer aplicarea în integralitate a legii salarizării unitare

 1. Da domnule.Ati avut dreptate ! S au virat luna asta in sfarsit si banii de ore suplimentare,asa cum ne a promis Ministrul Justitiei.Dar cred ca au virat intr o intersectie unde nu era voie sa virezi ! Ne am saturat de minciuni….pană peste cap ! Urat ! Vedeti ca nu e voie sa postati asta.

 2. D le presedinte,

  Pe surse ce se aude?
  Este adevarata propunerea sau va fi o alta soparla?

  1. Am senzația ca cele doua partide PNL și PSD se joaca de-a populismul pe spinarea noastră. Sunt puțin sceptic în ceea ce privește materializarea acestui demers.
   Sindicatele unite au lăsat garda jos și se vede.

   1. Ultima fraza cu SINDICATELE UNITE AU LASAT GARDA JOS, mare dreptate aveti!!!

 3. Ar fi frumos sa fie adevărat, dar acum câteva luni nu erau bani pentru jumătate de transa, iar acum sunt bani pentru amândouă. Îmi e greu sa cred, dar speranța moare ultima.

Comments are closed.