Umilirea instituțiilor de forță (poliție, armată, penitenciare) într-o Românie amanetată
penitenciar, sindicat, stiri

Umilirea instituțiilor de forță (poliție, armată, penitenciare) într-o Românie amanetată

În primele 90 de zile ale acestui an, ministrul Finanțelor, Adrian CÂCIU, a îndatorat România, cu aproximativ 1300 de euro pe secundă, în timp ce bugetele instituțiilor de forță ale statului nu pot asigura cheltuielile curente până la finalul anului 2022.

550 de milioane de lei împrumutate zilnic

Cele aproximativ 550 de milioane de lei împrumutate zilnic de ministrul Adrian CÂCIU au fost redirecționate către clientela partidelor politice care formează actuala alianță toxică pentru democrația din România. Practic, asistăm neputincioși la jaful secolului din buzunarele noastre și ale generațiilor viitoare și, totodata, la sifonarea banilor publici prin firmele de partid. 

Să sperăm că sumele de bani cu care s-a îndatorat Guvernul PNL-PSD-UDMR, în primele trei luni, nu vor rămâne constante, deoarece, la finalul acestui an, valoarea cumulată a împrumuturilor ar putea fi de aproximativ 200 de miliarde de lei.

România este îndatorată cu 1300 de euro pe secundă

În timp ce România este amanetată de PSD, PNL și UDMR, angajații din sectorul de apărare, ordine publică și securitate națională se confruntă cu o lipsă acută de dotări necesare menținerii siguranței cetățeanului. Cu o salarizare descurajatoare, calculată la valoarea anului 2009 și cu mijloace tehnice din anii 2000, poliția, armata și penitenciarele nu pot garanta românilor securitatea fizică în contextul geopolitic actual.

Amanetarea țării și umilirea instituțiilor de forță ale României vor conduce inevitabil la creșterea infracționalității, cu efecte devastatoare asupra menținerii statului de drept. Prin măsurile luate, PNL și PSD își doresc instituții slabe, care să nu aibă capacitatea de a reacționa la furtul banului public. 

4 thoughts on “Umilirea instituțiilor de forță (poliție, armată, penitenciare) într-o Românie amanetată

  1. Unde este DNA-UL, futu-i în gură pe toți. Ăștia merită câte o grenadă în gură și făcuți să râdă. Nu-i mai satură nici Dumnezeu, nici nimeni altcineva.

  2. Off topic…
    Pe un alt site sindical penitenciarist se spune că una dintre cauzele evadării de ieri din spital a deținutului Dincă ( nu se specifică dacă acesta a fost deghizat în bărbat – doctor sau femeie-doctor….), ar fi oboseala cronică a ofițerilor cu funcții de conducere care trebuie să participe 2 ore pe zi la activități directe cu deținuții….Așa să fie oare?
    P. S. Poza din articol face toți banii! 😀

  3. Da, prietene…! DNA-ul trebuie să te scape de toate stricăciunile din administrația românească, că zici că ăia sunt supraoameni și cu zecile de mii prin parchetele alea pe acolo. Alegerile proaste pe care le-ați făcut și le faceți în continuare, ne costă acum. Mă rog, nici baza de selecție nu a fost grozavă…

Comments are closed.