Nouă instrucțiune privind plata sporului pe perioada concediului/ANP se îndreaptă spre bezna decizională
ANP, FSANP, penitenciar, sindicat

Nouă instrucțiune privind plata sporului pe perioada concediului/ANP se îndreaptă spre bezna decizională

Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP) trimite în unitățile subordonate o nouă instrucțiune privind calculul sporurilor pe perioada concediului de odihnă. Instrucțiunea o găsiți în articol, însă nu a fost transmisă sindicatelor. ANP se îndreaptă cu pași rapizi spre bezna decizională. Directorul general va lua măsuri sau vor lua sindicatele?! Insă e neplăcut ca sindicatele să sesizeze comisiile de disciplină sau să formuleze acțiuni în instanță sau plângeri penale “specialiștilor” din Maria Ghiculeasa pentru derapaje care s-ar rezolva prin dialog și bunăvoință.

Instrucțiune mod calcul sporuri pe perioada concediilor de odihnă
Instrucțiune mod calcul sporuri pe perioada concediilor de odihnă

Stimați colegi, vă adresez rugămintea de a face calculele conform noii Instrucțiuni și dacă considerați că se pierde la salariu și 1 ban vă rog să îmi comunicați pentru a acționa în instanță Admisnitrația Națională a Penitenciarelor (ANP) și de a informa Ministerul Justiției (MJ). 

ATENȚIE!

Această INSTRUCȚIUNE nu a fost dată cu consultarea organizațiilor sindicale. E posibil să vă afecteze drepturile.

ANP devine mai netransparent pe zi ce trece

În ultima perioadă, Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (FSANP) observă că Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP) se îndreaptă din ce în ce mai mult spre bezna decizională, situație care va afecta ireversibil dialogul social (sindicate – angajator) cu această instituție care ar trebui să fie KM ZERO al transparenței actului managerial în sistemul penitenciar.

 1. Decizii, adrese, instrucțiuni cu impact asupra drepturilor și obligațiilor polițiștilor de penitenciare nu sunt transmise către organizațiile sindicale.
 2. Numirile directorilor și directorilor adjuncți sau mutările “beizadelelor” nu se discută în consiliile de conducere.

Neglijența și superficialitate

Să-i spună cineva celui care a întocmit această INSTRUCȚIUNE că antetul acela nu se mai folosește de pe vremea Împușcatului și parcă e scrisă cu piciorul stâng! Ăsta e nivelul ANP… Cere profesionalism din partea unităților subordonate, însă prin clădirea din Maria Ghiculeasa adie vântul neglijenței și superficialității. Ne mirăm de ce ne fug deținuții de la punctele de lucru și de ce ne evadează de sub nas…

20 thoughts on “Nouă instrucțiune privind plata sporului pe perioada concediului/ANP se îndreaptă spre bezna decizională

 1. de ce tot ne incurcam cu 100 de formule si nu se platesc sporurile integral in fiecare luna cum zice instanta???

  1. Nu știm pentru ca nimeni nu a discutat cu sindicatele aceasta Adresa/Instrucțiune ce o fie ea. Nu v-am zis ca se instalează bezna decizionala în ANP.

    1. Am convingerea ca nu este 100% vina directorului general aici. Lipsa de transparență este a anepistilor găsiți de directorul general în ANP când a luat postul. Zilele astea o sa trasam și problema transparentei decizionale.

 2. ce zic celelalte sindicate despre proiectul de OUG de acum o saptamana cu majorarea ambelor transe?
  nimeni nu mai zice nimic nici de ordonanta trenulet, am muscat toti momeala asta……
  daca se voia cu adevarat era deja aprobata pana acum..
  care sunt urmatorii pasi?

 3. Buna ziua!
  Oare se aude ceva de concursurile de agent operativ?
  Ma scuzați ca întreb, știu ca anunțul acesta nu are nici măcar o treaba cu întrebarea mea😊.

 4. Ani de zile am sperat si uneori am crezut ca vor veni tineri deschisi la minte si inteligenti si ……nu se intampla nimic bun.Speram degeaba.Complicam lucrurile inutil.

 5. Atât timp cât în anp ajung sa lucreze ofițeri cu o vechime in sistem de nici un an, ce pretenții sa avem ?

  1. Va fi și mai rău, cei pregătiți și care au avut rezultate nu prea sunt băgați în seamă. Vedeți cine este împuternicit pe funcții…tot cei care sunt ai cui trebuie..

 6. Când se afișează public sesiunea de mutări așteptăm sa plecam și noi acasa in orașele unde avem domiciliu, dece tot amâna asta nu pot respecta și ei un calendar ???

 7. Noi dacă nu respectam termenul de depunere a cererilor făcea cineva excepții de la acel calendar! Nu cred ca este corect fara oameni, trebuie sa respectam toți un calendar afișat public

Comments are closed.