Nicolae CIUCĂ și Marcel CIOLACU anunță creșteri salariale și suspendarea angajărilor din sursă externă
Info, sindicat

Nicolae CIUCĂ și Marcel CIOLACU anunță creșteri salariale și suspendarea angajărilor din sursă externă

Nicolae CIUCĂ, președintele PNL și Marcel CIOLACU, președintele PSD, au anunțat simultan pe Facebook două măsuri politice care ar putea include si polițiștii, militarii și polițiștii de penitenciare, începând cu data de 1 Iulie 2022: 1. Acordarea unui sfert din diferența de salariu în conformitate cu legea salarizării unitare cuvenită salariaților din sistemul public. 2. Suspendarea angajărilor la stat începând cu 1 iulie.

Promisiuni VS. Realitate

Sintagma “salariații din sistemul public” este destul de vagă. Încă nu știm dacă se referă si la angajații din sectorul de apărare, ordine publică și securitate națională. Istoria ne-a învățat că dacă te încrezi în politicieni, pierzi.

Doza de scepticism m-a determinat să arunc un ochi pe site-ul oficial al Camerei Deputaților, mai precis pe Ordinea de zi a lucrărilor Comisiei pentru buget, finanţe şi bănci, din 25 mai 2022, ora 13:00. Nu am văzut ca Proiectul de Lege (PL-x nr. 52/2022) pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţã a Guvernului nr.130/2021 privind unele măsuri fiscal-bugetare, prorogarea unor termene, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative să fie pe ordinea de zi a lucrărilor Comisiei. 

Totuși, acest proiect de lege trebuie să-și continue traiectoria legislativă până la sfârșitul lunii Iunie 2022, altfel nu văd cum ar putea Nicolae CIUCĂ și Marcel CIOLACU să-și onoreze promisiunile.

Sindicatele nu trebuie să lase garda jos până în Iulie

Organizațiile sindicale din poliție și din penitenciare nu ar trebui să bage sabia în teacă sau să lase scutul jos și să nu renunțe la circumspecție, indiferent de promisiunile coaliției de guvernare postare pe rețelele de socializare. Prudența noastră, juxtapusă unui plan de acțiune sindicală poate fi un factor determinant pentru materializarea promisiunilor politicienilor Nicolae CIUCĂ și Marcel CIOLACU.

Suspendarea angajărilor din sursă externă

Nicolae CIUCĂ și Marcel CIOLACU au anunțat și măsuri negative pentru polițiști, militari și pentru polițiștii de penitenciare, și anume: Suspendarea angajărilor la stat începând cu 1 iulie. Practic, pentru ca sistemul penitenciar să nu fie afectat, Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP) ar trebui să demareze cât mai urgent procedura de ocupare a posturilor vacante, ca actul normativ care va bloca angajările să ne prindă cu procedura deja derulată, dacă, nu cumva, actul normativ va conține prevederi care va bloca inclusiv o procedură aflată în derulare.

46 thoughts on “Nicolae CIUCĂ și Marcel CIOLACU anunță creșteri salariale și suspendarea angajărilor din sursă externă

 1. Nu sunt oameni ? Sunt credetima ,știu ce vb ,dar din agenți operativi au ajuns secretari . Angajam masiv ,și noi lucram tot singuri pe unele posturi.

     1. S-a mai întâmplat în trecut ca din anumite motive să fie amânate încadrările absolvenților… de-aia ziceam.

 2. Acum ne mulțumim cu un sfert din diferenta? Ar trebui sa ne fie rusine ca facem asa ceva. Daca nici in contextul actual(razboiul din Ucraina) nu suntem capabili sa ne cerem dreptul integral, atunci chiar ne meritam soarta.

  1. Nu ne mulțumim cu atat. FSANP cere aplicarea integrala a legii salarizării si a legii pensiilor militare, asa cum au fost ele aprobate inițial de Parlament.
   Ne meritam soarta daca rămânem pasivi si nu acționăm in vreun fel.

   1. EXACT, daca nici acum nicio organizatie nu vrea sa se alature noua,atunci e putin spus ca ne meritam soarta…..

     1. Ați încercat sa luați legătura cu celelalte sindicate sa stabiliți o întâlnire în vederea unor acțiuni comune?

 3. Acum o saptamana vorbeam de un proiect MAPN asumat neoficial si de guvern, si acum ne multumim cu un amarat de 1/4 din ce a ramas, decat aplicarea in integralitate….
  Suntem penibili daca nu facem nimic nici acum.::

 4. Practic ar trebuii sa fie pe ordinea de zi a comisiei de Munca si Protectie sociala deoarece acolo s-a inpotmolit ultima oara datorita acelor amendamente care nu aveau punct de vedere sau impact bugetar de la ministerul finantelor publice. Parca asa tin minte….

   1. doar atât ai văzut? ar trebui în loc de ar trebuii, Comisiei de Muncă și Protecție Socială în loc de comisiei de Muncă și Protecție socială, din cauza în loc de datorită, Ministerul Finanțelor Publice în loc de ministerul finanțelor publice…..he, heeeeiiii, nu știm a scrie și ni se pare că ni se cuvin multe…….

    1. “comisia de munca si protectie sociala”. Asa se scrie corect. Nu are nevoie de majuscule deoarece nu este numele unei institutii. Nu ai folosit majuscule la inceput de exprimare. Deci nici tu nu sti sa scri corect, sti doar sa ii corectezi pe altii. Ce anume te-a frustrat asa tare sa corectezi un comentariu la intamplare, sa imi dai peste nas ca nu stiu sa scriu? Nu ai corectat alte erori din alte comentarii deci ce anume te-a atras la al meu? Fie esti administratorul site-ului care probabil s-a deranjat ca am indicat ca ar fi vorba de alta comisie, nu cea precizata de dumnealui in titlu, fie esti vreun frustrat caruia ii sare tandara cand vede numele institutiilor scrise cu litere mici si incepe sa corecteze textul. Nu stiu sa scriu, ai dreptate. Daca asta e contributia ta la acest articol si la problema in esenta atunci esti degeaba.

     1. Pt ăsta de corectezi lumea pe aici , află și tu k “scri” nu se scrie niciodată cu un i, ci cu doi ii.

    2. Bravo smechere.. Cred ca din cauza unor idioți ca tine nu ne primim drepturile.. Pt. ca în loc sa ne concentram pe ce este importat (sa facem acțiuni comune), noi ne scoatem ochii între noi.. De la ce partid ești?? PNL sau PSD??

     1. Eu sunt idiot ca ii răspund civilizat unuia care în loc sa vina cu ceva constructiv corectează și jignește dar tipul acela nu e idiot. Înțeleg logica. Eu sunt idiot! Tu nu!

     2. Încă ceva… Crezi ca membrii de partid își pierd vremea pe aici comentând sau băgând raca între noi? Ei ne sfidează când ieșim în strada cu zecile de mii dar nu, pe site-ul sindicatului sunt îngrijorați și baga raca între 10-20 de oameni care postează. Foarte, foarte logic. Apropo cred ca ești tipul de mai sus care m-a corectat inițial. Gândirea mea idioata…

     3. Poate cunoști legea , pt că trebuie să fim apolitici tovarășe… avem ce merităm

  1. Nu este pe ordinea de zi, din păcate. Azi, voi lua legătura cu sindicatele din politie si din penitenciare să stabilim, de comun acord, calea de urmat, rămânând in expectativă.

   1. CEA MAI BUNA solutie este o ACTIUNE COMUNA, altfel , divizati, nu avem niciun orizont….

    1. Asta rog si eu. Sunt câteva sindicate din penitenciare si din politie care vor unitate. Unitatea ar funcționa daca nu ar interveni orgoliile liderilor.

     1. cine nu sustine asta,e clar ca……nu e de partea angajatilor
      prefer sa nu spun exact, c……, stie oricum toata lumea……

   2. Am adresat mai sus o întrebare care are ca răspuns acest comentariu (am adresat întrebarea abia acum am văzut comentariul). Va rog sa nu luat în seama întrebarea

 5. Bine ca de aproape jumătate de an nu o început nici psihologicul pe extern și acum sa anuleze concursurile..
  Ce trist…
  Pana la 1 Iulie ar trebui suspendat ce e pe intern ca sa se ocupe de extern.. Ce se mai poate..

 6. WOW..
  Domnule președinte, va adresez o întrebare…

  Oare care e probabilitatea ca, concursurile din sursa externa sa se finalizeze intr-o luna ? (Întreb de operativ, in special, deoarece acolo sunt înscrisă, fiind și un concurs mare pe unitate).

 7. Bine că au anulat angajările din extern , la poarta alba avem concedii din 2020 la tură

  1. ??? d-le Dorobantu?
   ce parere aveti?
   v-am mai semnalat o data sintagma cu mutarea la cerere care implica ulterior dreptul al decontul la rata….

    1. da, am discutat si mi-ati dat dreptate, ca se pierde dreptul al decont la mutare, ceea ce ar ajuta daca s-ar elimina ca la Politie.

 8. Îmi cer scuze de off-topic!
  Domnule preşedinte, ne puteti spune cand va avea.loc cc privind sesiunea de mutare ANP, va rugam?
  Se implinesc curand 2 saptamani de la termenul limita a rezolutiilor din partea ANP si nu am primit nici macar un anunt ca se va prelungi.
  Nu avem la cine apela pt a ne informa. Multumesc mult!

 9. Colegul din poză pare a fi mai mult decât circumspect, privind așa…..înspre Ciolacu și Ciucă. 😀

Comments are closed.