Legea salarizării unitare a devenit o prostituată venerică a politicienilor PSD - PNL - UDMR
FSANP, justitie, penitenciar, sindicat, stiri

Legea salarizării unitare a devenit o prostituată venerică a politicienilor PSD – PNL – UDMR

PSD și PNL se luptă pentru imagine. Armamentul și muniția sunt salarizarea polițiștilor, militarilor și polițiștilor de penitenciare. Aproximativ 500.000 de angajați din sectorul de apărare, ordine publică și securitate națională reprezintă soldații din războiul PSD vs. PNL. Legea salarizării unitare a devenit o prostituată venerică a politicienilor pesediști și peneliști, scoasă pe centura politicii autohtone, cu scopul de a stimula imaginația și așteptările angajaților instituțiilor de forță ale României.

Dacă s-ar vrea, s-ar putea!

Provocat de intențiile meschine ale fiecărui partid politic care formează actuala alianță toxică pentru democrație de a-și atrage de partea sa electoratul disciplinat al sectorului de apărare, ordine publică și securitate națională, am decis să spun lucrurilor pe nume, în contextul știrilor despre majorarea salariilor polițiștilor, militarilor și polițiștilor de penitenciare.

Acordarea unui sfert din diferența de salariu în conformitate cu legea salarizării unitare cuvenită salariaților din sistemul public

Camera Deputaților a adoptat PLX 21/2022, un proiect de lege pentru modificarea și completarea Legii cadru 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, care va majora salariile polițiștilor, militarilor și polițiștilor de penitenciare cu un sfert din diferența salarială rămasă restantă pentru anul 2022.

Politica modernă, acest monstru depravat şi malformat

Politica românească modernă a devenit un monstru depravat și malformat, iar victimele sunt românii printre care se numără și angajații din sectorul de apărare, ordine publică şi securitate naţională.

Luni. 23.05.2022, Nicolae CIUCĂ, președintele PNL și Marcel CIOLACU, președintele PSD, au anunțat simultan pe Facebook că polițiștilor, militarilor și polițiștilor de penitenciare le vor majora salariile cu un sfert din diferența de salariu, începând cu data de 1 Iulie 2022.

MANIPULARE: Începând cu data de 1 Iulie 2022, salariul de funcție și salariul gradului profesional se stabilesc la valoarea anului 2022

Marți, 24.05.2022, Ministrul apărării naţionale, Vasile Dîncu, a semnat un proiect de ordonanţă de urgenţă prin care se propune actualizarea şi îmbunătăţirea unor serii de prevederi din domeniul salarizării şi asigurării altor drepturi financiare ale angajaților din sectorul de apărare, ordine publică şi securitate naţională.

Fără unitate și acțiune sindicală, vom fi duși cu zăhărelul

Fac apel către toate organizațiile sindicale din poliție și din penitenciare: dacă nu rămânem uniți și nu acționăm constant, energic și imediat, vom rămâne cu degetul în gura sindicală, încrezători în propriile noastre puteri de negociere. Fiecare organizație sindicală se crede stăpânul negocierilor cu o clasă politică perversă care râde zgomotos de momelile salariale lansate în discuțiile telefonice individuale cu fiecare lider sau în cadrul întâlnirilor de dialog social.

Fără acțiuni sindicale comune și imediate, PNL și PSD vor îngenunchea polițiștii, militarii și polițiștii de penitenciare.

Nu vreau să devenim o gloată capricioasă, fără repere

Întrebările recurente care închid aproape mereu cercurile nedumeririi mele sunt:

“Dacă se dorește cu adevărat majorarea salariilor, de ce se trage de timp?  

De ce așteptăm liniștiți și nu reacționăm?

De ce nu sancționăm PSD și PNL?

De ce nu protestăm în stradă și alegem să fim vocali energici doar pe Facebook?”

De ceva timp m-am tot gândit care să fi fost principala cauză a decăderii polițiștilor, militarilor și polițiștilor de penitenciare până la punctul în care sunt la un pas să devină o gloata capricioasă, dezbinată, fără reperele curajului, fără disciplina protestului şi cu o totală neîncredere în sindicalismul coeziv.

Reacționezi sau te complaci?!

În această situație sunt doar două variante: REACȚIONEZI sau TE COMPLACI. Varianta corectă pentru tine o alegi singur, colegule!

17 thoughts on “Legea salarizării unitare a devenit o prostituată venerică a politicienilor PSD – PNL – UDMR

   1. Concursurile de agent operativ publicate in 22.12.2021?
    Dacă se aude când încep..
    Sunt aproape 6 luni și nici psihologicul nu a început …

 1. Felicitări, domnule Dorobanțu! Aveți toată admirația noastră pentru determinarea cu care ne susțineți! Oare celelalte organizații sindicale pe care incercati sa le treziți din letargia lor, se mulțumesc doar să încaseze cotizațiile membrilor lor fără să aibă nicio reacție? Să înțelegem că au alte interese și le e teama sa nu supere guvernanții? In acest caz, poate membrii lor de sindicat ar trebui sa se gândească mai bine daca mai merita sa le plătească cotizația degeaba sau poate ar fi mai indicat sa se îndrepte către acea organizație sindicală care chiar lupta pentru drepturile
  lor salariale?!

  1. Mulțumesc!
   Celelalte organizatii sindicale își fac propria lor politica. Mi-ar fi plăcut sa fim toți o singura voce in aceste momente. Probabil ca altfel era situația…

 2. Buna ziua,se va respecta programul stabilit pentru mutările în alte unități? Adică 6 – 7 iunie departajarea polițiștilor ?
  Cu ce dată credeți că se vor muta efectiv polițiștii de penitenciare ?
  Mulțumesc anticipat.

 3. Legea salarizării unitare a bugetarilor a avut multe probleme încă de la construcția ei,era previzibil că nu putea fi aplicată în formă aceea,au creat discriminare și frustrare in rândurile angajaților din diverse sectoare pt că am acceptat marea majoritate dintre noi ca unii să primească din primul an grila maximă iar ceilalți cu țârâita ,am fost duși cu vorba până ce au considerat că nu mai pot da acele diferențe,am fost mințiți de la bun început,acum vor să o schimbe cu alta,ce se mai poate face?!Ar trebui deschise un val de procese pt că nu e normal să fie aplicată diferențiat,pt unii mumă și pt alții ciumă.Pe viitor trebuie să fim foarte atenți la ce se legiferează și ne privește,acum vom vedea ce se mai poate face Eu unul vă doresc succes,eu am ieșit din sistem anul trecut tot așteptând aplicarea legii in integralitate și am fost dezamăgit,alți colegi sper să aibă mai mult noroc,o zi bună tuturor!

 4. Toată stima pentru Dvs din partea mea ! Va luptați pentru pălmași, mare lucru cind toată lumea se gindeste la sufletul lor și al rudelor.Respect

Comments are closed.