Polițistul de penitenciare ”specialist de clasă”
ANP, penitenciar, stiri

Polițistul de penitenciare ”specialist de clasă”

Directorul general al Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP), Dan HALCHIN, a emis instrucțiunile de acordare a titlului de ”specialist de clasă”.

Agentul care devine ofițer nu pierde titlul

Agenții care trec în corpul ofițerilor și lucrează în același domeniu de activitate nu pierd titlul de ”specialist de clasă”.

DZU nu îți oferă titlul

Dacă efectuezi prin Decizie zilnică pe unitate (DZU) activitățile altei funcții, această modalitate ”struțo-cămilă” nu îți oferă posibilitatea de a beneficia de titlul de ”specialist de clasă”. Situația este o anomalie în dezavantajul angajaților care vin în sprijinul administrației. Am mai vorbit de DZU-uri ca practici dezavantajoase, ilegale și abuzive. Vom mai vorbi mult și bine, atâta timp cât sistemul nu are capacitatea de a-și atinge obiectivele în materia resurselor umane.

Calificativul ”Bun” post factum nu te afectează

Acordarea calificativului ”Bun” după ce polițistul de penitenciare a fost premiat cu titlul de specialist de clasă, nu afectează dreptul pe intreaga perioadă acordată.

Metodologia de acordare…

Metodologia de acordare lămuritoare este Decizia directorului general al A.N.P. nr. 485 din 06.06.2022 pentru aprobarea Instrucțiunilor privind acordarea titlului de specialist de clasă/domeniu funcțional pentru polițiștii de penitenciare și personalul civil din sistemul administrației penitenciare.

9 thoughts on “Polițistul de penitenciare ”specialist de clasă”

  1. Dacă schimb funcția de escorta cu șef post control pierd vechimea acumulata pt specialistul de clasa?

  2. Când se plătește specialistul de clasă pentru perioada dintre 01.08. 2021 și 15.12.2021? Din câte am auzit polițiștii fac demersuri în instanta pentru plata retroactiva din 2017

  3. Va respectam Dl Cosmin pentru lupta sindicala continua pentru toti( activi și rezervisti) Dacă se aplica retro ar fi echitabil și pentru rezervisti.Va salut și stima

  4. Buna seara Domnule Presendite! Cand va fi prezentarea la unitate dupa terminarea sesiunii se mutari ?

Comments are closed.