Praful salarial (1/4) din ochii polițiștilor, militarilor și polițiștilor de penitenciare. Organizațiile sindicale SNPPC, SIDEPOL, FSANP, FSSP și FPP reacționează.
penitenciar

Praful salarial (1/4) din ochii polițiștilor, militarilor și polițiștilor de penitenciare. Organizațiile sindicale SNPPC, SIDEPOL, FSANP, FSSP și FPP reacționează.

ALIANȚA SINDICALĂ solidă poliție-penitenciare formată din SNPPC-SIDEPOL-FSANP, susținută de polițiști, militari și polițiștii de penitenciare reacționează față de INCAPACITATEA partidelor PSD și PNL de a asigura angajaților din sectorul de apărare, ordine publică și securitate națională PREDICTIBILITATE salarială, NEDISCRIMINARE între pensionari militari, PROFESIONALIZAREA instituțiilor de forță ale României. Cetățeanul va deconta INCOMPETENȚA politicienilor în asigurarea unui stat de drept funcțional, care devine din ce în ce mai slab în lupta cu infractorii.

Alături de alianță sindicală SNPPC-SIDEPOL-FSANP se alătură și celelalte două federații sindicale din penitenciare: FSSP și FPP.

11 thoughts on “Praful salarial (1/4) din ochii polițiștilor, militarilor și polițiștilor de penitenciare. Organizațiile sindicale SNPPC, SIDEPOL, FSANP, FSSP și FPP reacționează.

 1. Buna ziua,domnule președinte.Aceasta marire de 1/4,pentru cei care se pensioneaza in cursul lunii iulie,se va calcula la cuantumul celor 6 luni pentru care s-a optat media pensiei?

  1. Da, pensia se va actualiza cu noua majorare la salariul funcției de bază. Nu și cu eventuale sporuri căpătate ulterior lunilor alese pentru calculul pensiei. Dacă ești pe maxim, vei mai adăuga la pensie cam 140 de lei.

 2. Păi de unde bani, cămd tocmai ce și-au mărit salariile(indemnizațiile) iubiții noștri aleși…
  CCR a zis că merită și pensii speciale, pentru 1 mandat de parlamentar/4 ani =pensia pentru 1 agent cu 20-25 de ani vechime…

 3. Dle presedinte ,

  Haideti sa iesim in strada inainte de 1 iulie, inainte de vacanta parlamentara, inainte de toate…
  Stam de luni de zile fara sens fara nicio miscare in strada

 4. Domule Dorobanțu,

  Este adevărat, cei 1/4 sunt praf în ochi, dar nu pentru toți. O sa spuneți ca sunt rău, ca sunt necolegial etc, dar pentru unii 1/4 este prea puțin, pentru alții 1/4 este prea mult. Și o sa va dau și exemplu:
  -Avem șefi de secție care țin câte doua secții, nu e ușor. Ei merita mai mult de 1/4, dar nimeni nu ii apreciază nici cu 50%.
  -Avem șefi de secție care au preluat în totalitate comportamentul hoților, de zici ca au terminat skoala vetii, nu Academia de Politie. Ăștia se plâng de sarakie, iar 1/4 este mult.
  -Ne plângem ca nu avem personal, dar avem colegi noi încadrați care nu au obiectul activității. Te uiți prin curte și nu supraveghează nici un hot, nu plimba nici o hartie
  -Avem câte 3 (trei) secretare, nu știu instituții din tara care sa aibe 3 secretare la 250 de cadre. Iar când te duci cu o hârtie pentru număr de înregistrare zici ca ii ceri sa se dezbrace
  -Avem serviciu financiar și achiziții, care nu știm ce cumpăra, pentru ca mereu nu sunt bani, iar financiarul nu știm ce administrează, pentru ca din nou nu sunt bani
  -Avem supraveghetori care stau cu orele la telefon în pc1,
  -Avem directori împuterniciți, fără sânge în instalație, care nu îți zic nici sa te dai la o parte, de frica sa nu li se clatine scaunul
  Și lista poate continua, dar pana la urma toți suntem polițiști de penitenciar….

 5. Nic spune un mare adevăr .este realitatea ,curtea plina și noi lucram singuri ,au făcut casting nu angajări ,vad deținuți doar prin curte și de la distanță ,asta fiind agenți operativi .

 6. Domnul Nic, se observa faptul ca va concentrati foarte mult pe un singur sector de activitate si este un lucru pozitiv cand va specializati intr-o directie si va faceti exemplar treaba. Nu sunt de acord cu importanta scazuta a sectoarelor achizitii si financiar intrucat activitatile sectoarelor Paza-Economic si nu numai, interconditioneaza si nu s-ar putea una fara alta! Daca la nivelul Achizitiilor se cumpara necesarul de produse/servicii/lucrari respectand termene legale de speriat, ce conduc la intinderea unei proceduri de la 3 la 9 luni cu intocmirea a 10-12 bibliorafturi, la nivelul Financiar se fac angajamente, ordonantari, plati si alte activitati specifice, chiar calculul salariilor uneori pentru 700 de cadre nu este o munca usoara . Prin urmare, NU inseamna ca sunt mai importane sectoarele in speta decat celelate sectoare din unitate ci acestea interconditioneaza si cred ca trebuie sa incepem prin a ne face treaba cum putem mai bine cu resursele disponibile. Cum s-ar indeplini misiunile din paza si cum s-ar primi venitul ala lunar de care toti ne plangem, fara achizitii si financiar (astea le-ati dat exemple). Nu spun ca sunt cele mai importante sectoare ci am dat exemple pentru a constientiza ca ar trebui sa fim uniti nu sa ne uitam in stanga si dreapta, pe cine sa blamam! Numai bine tututror!

Comments are closed.