Acordul colectiv MJ-ANP-SINDICATE a fost semnat, consolidând dialogul social
ANP, FSANP, justitie, penitenciar, sindicat

Acordul colectiv MJ-ANP-SINDICATE a fost semnat, consolidând dialogul social

Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (FSANP) consideră că Acordul Colectiv privind raporturile de serviciu la nivelul grupului de unități – poliția penitenciară încheiat cu Ministerul Justiției (MJ) și Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP) oferă un caracter durabil și solid dialogului social constructiv dintre angajator și organizațiile sindicale.

Ședințele lunare ale Comisiei mixte de dialog social din cadrul Ministerului Justiției (MJ), prezidate de domnul secretar de stat al Ministerului Justiției, Bogdan ILEA, precum și întâlnirile organizate din trei în trei săptămâni cu domnul Dan HALCHIN, directorul general al Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP), permit organizațiilor sindicale să contribuie activ și incluziv la optimizarea politicii sistemului penitenciar.

Comunicatul Ministerului Justiției (MJ)

“Ministerul Justiției, Administrația Națională a Penitenciarelor și cele patru organizații sindicale reprezentative din sistemul poliției penitenciare  – Federația PUBLISIND, Federația Sindicatelor din Sistemul Penitenciar, Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor, Federația Polițiștilor de Penitenciare – au semnat marți, 14 iunie 2022, un nou Acord Colectiv privind raporturile de serviciu la nivelul grupului de unități – poliția penitenciară, precum și un nou Acord privind transparența decizională și dialogul în poliția penitenciară.

Conținutul acestor documente, în acord cu prevederile Legii nr. 145/2019 privind Statutul polițiștilor de penitenciare, a fost negociat cu accent pe îmbunătățirea condițiilor de muncă, sănătatea și securitatea în muncă, precum și perfecționarea profesională a polițiștilor de penitenciare. Cele două acorduri au o valabilitate de 24 de luni.

Ministerul Justiției și Administrația Națională a Penitenciarelor consolidează, astfel, colaborarea și deschiderea spre un dialog constructiv cu organizațiile sindicale, scopul final fiind ca sistemul penitenciar din România să fie pus, printr-un efort comun, în acord cu standardele și principiile europene aplicabile mediului carceral.”

17 thoughts on “Acordul colectiv MJ-ANP-SINDICATE a fost semnat, consolidând dialogul social

 1. Aminteati saptamana trecuta ca urmaza ca in aceasta saptamana impreuna cu celelalte sindicate sa mergeti la psd si pnl? S a concretizat ceva?

   1. Nu toti suntem pe grup….
    In fine… interesanta abordare…
    De parca asta e secret de stat…

    1. Nu e vorba de secret de stat. Nu vreau sa vadă MASS-MEDIA. Nu momentan. Daca sunteti pe grupul FSANP, aveti informarea acolo de la subsemnatul, transmisă prin presedintii de sindicate.

 2. Domnule Dorobantu,

  Saptamana asta trebuia sa avem un raspuns clar de la partide si un calendar de actiuni cu sindicatele din MAI?
  Nu spuneati asa saptamana trecuta?
  Cu totii asteptam noile miscari.

 3. Ordonanta de suspendare a angajarilor blocheaza si trecerea in corpul ofiterilor??
  Adica anul asta nu se va mai posta sesiune noua??
  Si asta pierdem…?

     1. impactul era pe anul viitor oricum….

      sesiunea actuala se va termina|? sunt bugetate toate posturile?

Comments are closed.