1 iulie a venit, “omul negru” (majorarea salarială) n-a sosit.
sindicat, stiri

1 iulie a venit, “omul negru” (majorarea salarială) n-a sosit.

1 iulie a venit, “omul negru” (majorarea salarială) n-a sosit. Majorarea salarială promisă polițiștilor, militarilor și polițiștilor de penitenciare a rămas în stand-by. PSD și PNL arată cu degetul spre Curtea Constituțională a României (CCR) și dă vina pe USR că a atacat legea “majorării salariale” la CCR. Data de 6 iulie ne va arăta calea pe care polițiștii, militarii și polițiștii de penitenciare trebuie să o urmeze.

Firul epic al dezamăgirii politice PNL-PSD-UDMR-USR-CCR

Episodul 1. Legea care prevede acordarea majorării salariale de 1/4 din diferența rămasă restantă (praful în ochi) polițiștilor, militarilor și polițiștilor de penitenciare a fost adoptată de Camera Deputaților în data de 07 iunie 2022.

Episodul 2. Îa data de 09 iunie 2022, USR a depus la Curtea Constituțională a României (CCR) o sesizare de neconstituționalitate, criticând că legea anterior menționată a fost adoptată cu încălcarea procedurii parlamentare. Motivul real al sesizării l-a constituit în principal supărarea opoziției față de decizia parlamentarilor de la putere de a-și majora salariile cu 500 de lei pe lună (bani de-o ciorbă pentru un politician român).

Episodul 3.  PSD și PNL a transmis reprezentanților FSANP-SNPPC-SIDEPOL, în urma discuțiilor purtate la sediile partidelor politice, că în data de 6 iulie 2022 CCR se va pronunța asupra aspectelor de neconstituționalitate invocate de USR, urmând să se întâmple următoarele situații:

a) CCR admite sesizarea USR,  legea “pică” și Guvernul poate emite un OUG care să acorde tranșa a treia restantă;

b) CCR admite sesizarea și dispune corectarea legii atacate. Asta ar însemna încă 1-2 luni întârziere pentru plata majorării salariale;

c) CCRA respinge sesizarea, legea se poate promulga, însă majorarea salarială se va simți în buzunarele polițiștilor, militarilor și polițiștilor de penitenciare în luna septembrie. 

13 thoughts on “1 iulie a venit, “omul negru” (majorarea salarială) n-a sosit.

 1. Sunt atat de dezamagit si de umilit de tot ceea ce inseamna politicieni si statul roman.Nu suntem respectati si imi pare rau pentru asta.Atitudinea factorilor de decizie,a sefilor,a tuturor celor de pe scara ierarhica,a politicienilor se reflecta direct proportional in atitudinea angajatilor acestor structuri de aparare prin deznadeje,neimplicare,neasumare,indeplinirea superficiala a atributiilor de serviciu cat si ignorarea in parte a dispozitiilor primite.Am asteptat atata timp sperand ca lucrurile se vor schimba,din pacate schimbarea nu este posibila atata timp cat noua ni se cere verticalitate si onestitate si in schimb sa primim doar fum in ochi,minciuni si jocuri de culise de parca am discuta cu cei custodiati de noi.Multa ,,vrajeala” cum s-ar spune.

 2. Cu alte cuvinte, ne-a făcut ca la Nufăru! O altă metodă de a trage de timp, astfel încât noi să rămânem iar cu buza umflată si ei cu buzunarele pline. Dacă voi mai credeți că există opoziție în acest guvern marionetă, vă înșelați. De ce nu ne mobilizăm în proteste?

 3. Nu a venit desi pe unele posturi o dadeau ca unii bugetari vor primi de la 1 iulie acea majorare.Legala de altfel.

 4. Cosmin, eu unul m-am săturat să tot ies de ani buni în stradă, pentru “50 de bani” aruncați în bătaie de joc! Vremea dialogului a apus iar noi (sindicatele) am dialogat mai mult decât a fost cazul!
  Părerea mea, blocajul este următoarea etapă (fără dialog, fără vrăjeală)! Ce ni se poată intampla? Afară nu ne vor da!
  Până nu punem piciorul în prag, mizeriile astea nu vor înțelege cât de importanți suntem!
  În teritoriu lumea este dezamăgită, revoltată, epuizată (fizic & psihic) atât de guvernanți cât și de sindicate!
  Repet : prea mult dialog! Gata!

  1. Și eu sunt de acord cu tine. FSANP ia în calcul ieșitul în strada și blocarea activității penitenciarelor. Dar dacă DOAR noi cei din FSANP o facem, nu e suficient și nu va rezolva problema. TOATE sindicatele trebuie sa facă același lucru: PROTESTE și BLOCAREA ACTIVITATII.

 5. În calitate de polițist de penitenciare, mă simt umilit. Sunt de părere că este nevoie și de fapte, nu doar de vorbe. Susțin blocarea activității!

Comments are closed.