Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP) inventează "Situation room". Sindicatele solicită grupe de intervenție în fiecare penitenciar.
FSANP, penitenciar

Sindicaliștii anunță blocarea activității penitenciarelor. Drepturile deținuților ar putea fi afectate.

Sindicaliștii din penitenciare îl acuză pe ministrul Cătălin PREDOIU de lipsă de reacție vizavi de problemele din închisori.

Blocarea activității penitenciarelor 

Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (FSANP) atrage atenția ministrului Cătălin PREDOIU că polițiștii de penitenciare vor bloca activitatea închisorilor din cauza lipsei de reacție a acestuia vizavi de problemele din pușcării. Penitenciarul Vaslui și Penitenciarul Deva sunt primele închisori în care angajații vor face exces de zel în îndeplinirea sarcinilor profesionale pentru a bloca activitatea penitenciarului la începutul lunii august 2022.

Birocrația a atins cote alarmante în penitenciare

Birocrația a atins cote alarmante în penitenciare, iar aplicare întocmai a regulamentelor interne ar bloca activitatea oricărei închisori. Drepturile deținuților nu ar mai putea fi asigurate, iar activitățile cu persoanele condamnate s-ar bloca, inclusiv prezentarea la instanțele de judecată a persoanelor private de libertate ar fi îngreunată.

Ministrul Cătălin PREDOIU ar trebui să se implice direct

Sindicatele din penitenciare consideră că dacă ministrul Cătălin PREDOIU s-ar implica  direct în găsirea unor soluții la problemele recurente din închisori, relația dintre polițiștii de penitenciare și conducerea Ministerului Justiției s-ar detensiona.

Tensiunile dintre polițiștii de penitenciare și ministrul Cătălin PREDOIU au apărut pe fondul lipsei de reacție publică a ministrului justiției vizavi de informațiile apărute în spațiul public legate de modificarea condițiilor de pensionare a angajaților din sectorul de apărare, ordine publică și siguranță națională.

Ca BODE și DÎNCU!

Ministrul apărării Vasile DÎNCU și ministrul de interne Lucian BODE au avut poziții publice ferme care au venit în sprijinul militarilor și polițiștilor, pe când Cătălin PREDOIU, în calitate de ministru al justiției a preferat să tacă, deși Ministerul Justiției este minister avizator al tuturor actelor normative cu incidență asupra drepturilor esențiale legate de salarizarea si pensionarea polițiștilor, militarilor și polițiștilor de penitenciare.

5 thoughts on “Sindicaliștii anunță blocarea activității penitenciarelor. Drepturile deținuților ar putea fi afectate.

  1. mai greu și mai prost ca acum nu a fost niciodată , haideți sa blocam activitatea in toate penitenciarele odată , altfel predoiu și Gașca de pierde-vara din Anp nu se vor trezi din beția puterii !

  2. Bună ziua. Așa e. Birocrația a crescut foarte mult. Parcă se dorea digitalizarea. S-a făcut doar un pas cu aplicația de concedii care ar putea fi completată cu digitalizarea recuperării orelor suplimentare. Însă, adresele și multiplele raportări cerute zilnic de ANP ne ocupa mult timp și resurse.

  3. Da si asa sunteti partinitori la minim fapta de tortura numai lucrand in sistemul care nu este nici macr la minimul cerintelor art3 cedo si va sfatuiesc sa ii faceti plangere la ministru si pentru instigare la comiterea faptei de tortura ,nu va lasatii ca au banii , fac si mai mult pe spatele vostru

Comments are closed.