Mesajul ministrului Cătălin PREDOIU legat de salarizarea si pensionarea polițiștilor de penitenciare
justitie, sindicat

Mesajul ministrului Cătălin PREDOIU legat de salarizarea si pensionarea polițiștilor de penitenciare

Ministrul justiției Cătălin PREDOIU a transmis polițiștilor de penitenciare următorul mesaj: “Nu se pune problema schimbării abordării Ministerului Justiției față de polițiștii de penitenciare în ceea ce privește politica salarizării și pensionării acestora”. Ministerul Justiției nu va lăsa polițiștii de penitenciare să aibă alte condiții de salarizare si pensionare fata de ceilalți militari si polițiști.

Nu a existat un proiect de lege de modificarea a condițiilor de pensionare

Ministerul Justiției (MJ) ne-a informat că nu a existat un proiect de lege legat de modificarea condițiilor de pensionare a polițiștilor, militarilor și polițiștilor de penitenciare, ci a fost o Nota de informare (referendum) a Ministerul Muncii și Protecției Sociale referitoare la Jalonul referitor la pensiile speciale cuprins în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR).

Noțiune de “pensie specială” nu există din punct de vedere juridic. MApN si MAI au restituit Ministerului Muncii și Protecției Sociale Nota de informare neavizata.

Referendumul a fost sistat.

Momentan, demersul legat de modificarea condițiilor de pensionare a polițiștilor, militarilor și polițiștilor de penitenciare a fost sistat de Ministerul Muncii și Protecției Sociale. Referendumul (nota de informare) a fost retras. Conducerea Ministerului Justiției ne-a informat în cadrul ședinței că nu are reprezentanți în grupul de lucru care lucrează la proiectul pensiilor. Ministerul Justiției avizează de legalitate si constituționalitate toate actele normative si nu va lăsa polițiștii de penitenciare să aibă alte condiții de salarizare si pensionare fata de ceilalți militari si polițiști.

Salarizare…

La solicitarea Federației Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (FSANP), conducerea Ministerului Justiției (MJ) va purta discuții în cadrul coaliției de guvernare raportat la promisiunea reprezentanților celor două partide politice (PSD și PNL) de a acorda polițiștilor, militarilor și polițiștilor de penitenciare, până la finalul anului 2022, cele două tranșe salariale restante, urmând de a comunica organizațiilor sindicale punctul de vedere al partidelor politice care asigură guvernarea României.

9 thoughts on “Mesajul ministrului Cătălin PREDOIU legat de salarizarea si pensionarea polițiștilor de penitenciare

 1. asta e o vrajala ieftina, practic nu ne ajuta cu nimic.
  pensia e ca si pana acum, salariul la fel (NEMAJORAT).
  fara proteste ne duc cu zaharelul pana in septembrie la final, cand clar va fi neconstitutional partial…. si tot asa

 2. In ultimul timp tot halim gogoși aruncate de unu și de altu , promisiuni și garanții. Cine mai are încredere în ăștia

 3. Lasati naiba transele. Trebuie aplicata Legea salarizarii. Cu salariu de functie la nivel 2022 si cu celelalte elemente inghetate la dec 2021, o sa iasa o intreaga harababura din salariile nostre. N o sa mai inteleaga nimeni cum se calculeaza si asa sunt unii pe la financiar care saracii se inchina la fluturasul ala de salarii mai rau ca agentul supraveghetor. Impactul bugetar nu este mare. La nivel de familie ocupationala este de neglijat. Din 2017 ne este refuzata o lege, lege pe care EI au facut o. Au aprobat o si au trecut o prin toate etapele legislative. E de noaptea mintii… N ai cum sa ai lege si tu sa fii platit la nivel 2009. In tot NATO nu mai exista asa ceva. Mobilizarea. Sa nu ne mai lasam mintiti. Aplicarea integrala a legii. Asta sustinem.!!!!

 4. Si ne a liniștit!
  1.pai unde e patrimea care trebuia acordata începând cu 01.07?
  2.bruxelul cere aplicarea PNRR, care prevede scăderea pensiilor pentru următorii 50 de ani. Ce treaba are Predoiul?Draftul e făcut, mai trebuie doar semnat,doar ministrul muncii mai e o piedică.(Dar nu pt mult timp)
  3.ne duce cu zaharelul, nu vom mai vedea o mărire de salariu în sistem ani buni de acum încolo.
  4.scapa cine poate…

Comments are closed.