Sporurile pentru condiții de muncă în dezbatere publică
ANP, penitenciar

Sporurile pentru condiții de muncă în dezbatere publică

Direcția Juridică din cadrul Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP) supune consultării organizațiilor sindicale proiectul Hotărârii Guvernului pentru aprobarea Regulamentului – cadru privind stabilirea locurilor de muncă, a categoriilor de personal, a mărimii concrete a sporului pentru condiții de muncă, precum și a condițiilor de acordare a acestuia pentru familia ocupațională de funcții bugetare “Apărare, ordine publică și securitate națională”, în vederea transmiterii de propuneri și observații.

Propneri și observații…

Polițiștii de penitenciare care au propuneri și observații sunt rugați să le transmită organizației noastre sindicale pe adresa de e-mail: fsanp@fsanp.ro sau să le scrie în comentariile la prezentul asrticol.

Proiect HG Regulament sporuri

10 thoughts on “Sporurile pentru condiții de muncă în dezbatere publică

  1. Stabiliți un mod de pontare unic pentru toate unitățile pentru situațiile în care pe secțiile de deținere sunt cazați deținuți cu HIV sau TBC, cunosc situație în care în cazul unui bolnav de HIV la o unitate se pontează 6h la tura de zi și 4h la tura de noapte și unitate unde se pontează doar in minute indiferent de tura zi sau noapte, la aceleași unități de pontează TBC 12h indiferent de tura zi sau noapte la cealaltă 6h tura de zi și 4h tura de noapte ….dece…pt că în unele unități de fac presiuni de către conducere asupra comisiei de acordare sporuri sa se acorde minimul posibil..,….doar sunt directori împuterniciți trebuie sa de-a bine la in fata anp

    1. Dacă exista unitate în care se ia spor HIV cca. 6 ore pe zi și 4 ore pe noapte, e un caz de fraudare a fondurilor publice… Pai trebuie sa fie în contact direct cu deținutul bolnav…. Dar ce este acolo? Se face o spirală a lui Bivolaru? Vai, cata inconștiență!

  2. O sa fie cu, cantec pentru ca la noi nu au fost facute studii cu privire la conditiile de munca si efectele lor asupra organismului. Nu am auzit sa fie vreo boala profesionala recunoscuta la noi.

  3. Poate vă gândiți și la sporul de lucru în activități directe cu deținuții, care este cel mai mic, 5%. De ce? Pentru că nu-l ia și A.N.P. Sporul de boli contagioase, la fel Nu mai vrea nimeni să lucreze cu deținuții, și pe bună dreptate. “Inapții” se refugiază în alte locuri și încasează aceiași bani. Toți vor să fugă. Noroc cu majorarea de 50%, care se dă prin rotație că altfel nu mai stătea nimeni pe secție. Sporul de noapte: la fel, este mic, tot din același motiv. Turele de noapte distrug iremediabil sănătatea și speranța de viață. Sporurile cele mai vătămătoare sunt cele mai mici în sistemul penitenciar. Sporul de boli contagioase (HIV, TBC) deși sunt consistente, a avut grijă tot ANP să-l facă dificil de încasat.

  4. Va rugam nu uitati de punctele de lucru,toti cunoastem riscurile si mediul in care se lucreaza.

  5. poate se are in vedere si acordarea sporului de incordare psihica si la noi, ca la altii se poate.

  6. Trebuie să fie o distincție clară între personalul de pază și cel administrativ. Nu pot fi acordate aceleași sporuri pentru cel care lucrează direct cu deținuții (secții, escorte, perimetru, vizite, medical, reintegrare) și cei care fac muncă de birou (logistică, achiziții, secretariat, contabilitate, magazie, caserie, etc).

    1. Ordonanța Dancu… Nu cred în adoptarea ei. Da. Astam ca SNPPC sa stabilească și ei citi și cum protestează. Au anunțat proteste alături de noi.

Comments are closed.