Începând cu 01.08.2022, sindicaliștii din Penitenciarul Vaslui deschid calendarul excesului de zel în desfășurarea activităților profesionale. Urmează Penitenciarul Deva.
FSANP, penitenciar, sindicat, stiri

Începând cu 01.08.2022, sindicaliștii din Penitenciarul Vaslui deschid calendarul excesului de zel în desfășurarea activităților profesionale. Urmează Penitenciarul Deva.

Polițiștii de penitenciare declanșează blocarea activității penitenciarelor. Drepturile deținuților din Penitenciarul Vaslui ar putea fi afectate. Avocatul Poporului s-a autosesizat. Începând cu 01.08.2022, sindicaliștii din Penitenciarul Vaslui deschid calendarul excesului de zel în desfășurarea activităților profesionale. Urmează Penitenciarul Deva. 

Lipsă de reacție a PSD-PNL

Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (FSANP) atrage atenția factorilor politici din alianța de guvernare PSD-PNL-UDMR că polițiștii de penitenciare vor bloca activitatea închisorilor din cauza lipsei de reacție a acestora vizavi de problemele din pușcării. 

Penitenciarul Vaslui dă startul excesului de zel

În perioada 01-05 august 2022, angajații Penitenciarului Vaslui, coordonați de Gabriel MITITELU, președintele Sindicatului MEGAS, își vor desfășura sarcinile profesionale cu mai multă atenție, însă în limitele legii, situație care va conduce la blocarea activității penitenciarului. 

Birocrația și fuga de răspundere a factorilor de decizie

Birocrația și fuga de răspundere a factorilor de conducere au atins cote critice în poliția penitenciară iar aplicarea întocmai a reglementărilor interne ar bloca activitatea oricărei închisori. Drepturile deținuților nu ar mai putea fi asigurate iar activitățile cu persoanele condamnate s-ar bloca, deținuții nemaiputând ieși din camerele de deținere. Prezentarea la instanțele de judecată a persoanelor private de libertate ar fi îngreunată, situație care ar putea atrage amendarea penitenciarelor, declară Cosmin Dorobanțu, președintele FSANP. 

Avocatul Poporului s-a autosesizat

Avocatul Poporului s-a autosesizat și a solicitat Federației Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (FSANP) lista cu problemele din penitenciare, pe care organizația sindicală le-a transmis Ministerului Justiției (MJ) și Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP). 

PSD și PNL neserioși în negocieri

Sindicatele din penitenciare consideră că PSD și PNL au dat dovadă de lipsă de seriozitate în negocierile purtate cu sindicaliștii din poliție și din penitenciare. Timp de câteva luni s-au purtat negocieri la sediile partidelor PSD și PNL pentru aplicarea integrală a legii salarizării și pentru eliminarea discriminării generate de actuala lege a pensiilor militare însă, de fiecare dată, reprezentanții coaliției de guvernare nu și-au respectat promisiunile. Politicienii au făcut ping-pong cu reprezentanții sindicatelor, tergiversând aplicarea legii salarizării votate chiar de actuala alianță toxică pentru democrația din România. 

Acțiuni comune poliție-penitenciare (FSANP-SNPPC-SIDEPOL)

Începând cu luna august 2022, sindicatele din poliție și din penitenciare vor declanșa acțiuni comune de protest în fața Ministerului Finanțelor, Ministerului Muncii și Solidarității Sociale, Ministerului Afacerilor Interne și Ministerului Justiției, culminând cu ample acțiuni de protest în fața Guvernului și Parlamentului României, cu deplasarea protestatarilor între cele două instituții fundamentale, în orele de vârf ale traficului din București. 

17 thoughts on “Începând cu 01.08.2022, sindicaliștii din Penitenciarul Vaslui deschid calendarul excesului de zel în desfășurarea activităților profesionale. Urmează Penitenciarul Deva.

 1. Ce tare ar fi să meargă serviciul brici. Ne pune ANP-ul pe toți să lucrăm la fel 🤣

 2. Sa traiti,domnule presedinte!Aveti vreo informatie legata de data inceperii testarii psihologice pentru functiile SS/ST?Multumesc!

 3. Bravo colegilor de la Vaslui !!! Încă o dată răzeșii dau tonul luptei sindicale. Nu mai putem îndura nepăsarea boierimii politice.

 4. Organizati proteste comune cu Poliția.
  Revendicările sunt comune, iar împreună vom fii mai puternici!
  Suntem alături de fsanp!

 5. DECI, DACĂ APLICĂM LITERA LEGII AȘA CUM TREBUIE, NU MAI RESPECTĂM DREPTURILE DEȚINUȚILOR, IAR DACĂ NU O APLICAM ATUNCI TREABA MERGE STRUNĂ ȘI DREPTURILE DETINUTILOR SUNT RESPECTATE!…. CUM VINE ASTA?

 6. Va salut Dl Președinte! Ați avut dreptate cu privire la conduita unora vz Oana Tascau de la Craiova. Au pătruns in sistem foarte ușor multe persoane cu probleme . Stima

 7. se pare ca formularea noii ordonante este de 1/4 din diferenta, nu transa 3 , deci nici macar o transa integrala, desi ar fi trebuit ambele.
  astia chiar isi bat joc de noi.
  Singura solutie, iesirea in strada saptamana viitorare alaturi de Snppc.

 8. Gata s-a suspendat protestul ? Așteptam să continuăm. S-a negociat ceva cu guvernul și avem argumente solide să suspendăm protestul sau ne dăm învinși?

 9. daca ne lasam pacaliti si multumiti de 1/4 din ce a ramas, suntem mai ….praf… decat credeam.
  Ne meritam soarta, insa, din pacata, in afara de dvs nimeni nu a miscat nimic pana acum….

 10. Daca ne multumim cu 1/4 amarat care se da pt toata lumea, si pt cei ce au luat si la 1 ianuarie suntem ….
  Nici actualizare norma hrana, echipament

 11. Ordonanta care e pt toata lumea nu trb sa ne slabeasca, nu am obtinut nimic noi, e pt toti, mai rau trb sa ne mobilizeze
  Parca Ciolacu spunea ca stie ca are o datorie la politisti

Comments are closed.