Penitenciarele se alătură protestului declanșat de polițiști în fața Ministerului Finanțelor
FSANP, penitenciar, sindicat, stiri

Penitenciarele se alătură protestului declanșat de polițiști în fața Ministerului Finanțelor

Angajații din poliție si din penitenciare acuză Guvernul că fură din buzunarele românilor.

Marți, 09.08.2022, începând cu ora 10:00, în fața Ministerului Finanțelor, Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (FSANP) se alătură protestului polițiștilor reprezentați de Sindicatul Național al Polițiștilor și Personalului Contractual (SNPPC). Poliția și Penitenciarele cer deblocarea salariilor și eliminarea discriminărilor în ceea ce privește pensiile militare de stat.

Prețurile la principalele alimente au explodat, inflația a atins cote inimaginabile, facturile la energie electrică și la gaze naturale devin de la lună la lună imposibil de achitat. Majorarea taxelor și impozitelor, în contextul înghețării salariilor de către coaliția de guvernare, reprezintă un furt mascat din buzunarele românilor, activitate care a devenit, în ultimii ani, o tradiție pentru PSD, PNL și UDMR.

Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor consideră că lipsa de interes a guvernanților față de structurile din sectorul de apărare, ordine publică și securitate națională afectează calitatea serviciilor oferite de instituțiile de forță ale României, spre bucuria infractorilor, care ușor, ușor acaparează instituțiile fundamentale ale statului.

2 thoughts on “Penitenciarele se alătură protestului declanșat de polițiști în fața Ministerului Finanțelor

  1. Cresc toate preturile si norna de hrana ramane la fel.Guvern infractor care da pomeni pentru a-si pregati voturile .

  2. Buna ziua!

    Am ales aceasta “meserie” de a fi “polițist”, mai exact polițist de penitenciar. Cu toată sinceritatea, va pot transmite ca mi pare rău, nespus de rău. Intrat in sistem, am aflat care sunt “uniformele/hainele” obligatorii pe care le putem purta zi de zi. Nu mi plac! Acele tricouri de bumbac, de culoare albastra, sunt jalnice!!! Pantalonii cu buzunare, unele chiar inutile, fac mersul destul de greoi, iar la 35 de grade afara, pot spune ca te coci la propriu in ei.
    Dorința mea este a fi putini mai cunoscuți publicului, investiți in promovarea noastră, ca și cadre militare. Totuși, acum suntem polițiști de penitenciar, nu paznici de la MALL!! Lucram cu omul, încercam sa reeducam persoanele private de libertate, facem tot ce putem sa le fie bine. Propun sa fie introduse caschete pt a fi purtate, cămăși pe timpul verii. Zic ca ar da altfel pe noi. Introduceți și o insigna, atât pt ofițeri, cât și pt Subofițeri!! Sa nu mai purtam acele “nominale” in piept. Deținutul, poate sa afle despre noi foarte ușor după acel nume in piept. Ex: te caută după declarație de avere. Foarte simplu, nu?! Mda.. din păcate asta este adevărul. De ce poliția romană/frontiera, pot sa aibă un aspect plăcut publicului, și noi nu?? Haideți sa facem ceva, sa venim cu drag la munca! Fiind nou in sistem, doresc sa vin cu drag, sa ma laud cu “job ul” pe care l am. Sa pot purta cu mândrie uniforma statului. Nu sa fiu doar un simplu paznic (gardian) la pușcărie.

Comments are closed.