Penitenciarul Târgu Mureș: STOP muncă suplimentară!
FSANP, penitenciar

Penitenciarul Târgu Mureș: STOP muncă suplimentară!

Federația Sindicatelor din Administrația Naționala a Penitenciarelor (FSANP) refuză efectuarea muncii suplimentare, peste plafonul legal de 180 de ore, de către polițiștii de penitenciare din cadrul Penitenciarului Târgu Mureș. 

Domnului comisar șef de poliție penitenciară dr. Dan HALCHIN
Director general
Administrația Națională a Penitenciarelor

Stimate domnule director general,

Subscrisa, Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (FSANP), cu sediul în mun. București, str. Maria Ghiculeasa, nr. 47, sector 2, reprezentată prin Cosmin DOROBANȚU, în calitate de președinte,

Ținând cont de prevederile art. 21, alin. (4), teza a doua din Legea cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice care stabilește că În cazul prestării de ore suplimentare peste un număr de 180 de ore anual, este necesar acordul sindicatelor reprezentative sau, după caz, al reprezentanților salariaților, potrivit legii.”,

Luând în calcul prevederile art. 24 alin. (2), teza a doua din Acordul colectiv privind raporturile de serviciu la nivelul grupului de unitati – Poliția Penitenciară care stipulează că ”Munca suplimentară prestată peste programul nosmal de lucru se poate plăti dacă efectuarea orelor suplimentare a fost dispusă de șeful ierarhic, fără a se depăși 180 de ore anual. În cazuri cu totul deosebite, munca suplimentară se poate efectua și peste acest plafon, dar nu mai mult de 360 de ore anual, cu aprobarea ordonatorului de credite și cu acordul sindicatelor reprezentative (…).

VĂ NOTIFICĂ

Că, începând cu data de 08.08.2022, organizația noastră sindicală NU ESTE DE ACORD ca angajații din Penitenciarul Târgu Mureș să presteze ore suplimentare peste un număr de 180 de ore anual

Prin urmare, vă adresăm rugămintea de a ne informa cu privire la măsurile pe care le dispuneti în consecință.

În vederea unei bune colaborări, vă oferim deschiderea noastră spre un dialog constructiv, bazat pe încredere și respect.

Cu deosebita consideratie,

Cosmin DOROBANȚU
Președinte
Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor

 

 

12 thoughts on “Penitenciarul Târgu Mureș: STOP muncă suplimentară!

 1. Bună ziua,
  Aveti cumva idee dacă se va tăia norma de echipare din luna septembrie?
  Tot respectul și susținerea pentru ceea ce încercați sa faceți pentru noi!

 2. Uniți-vă toți liderii de sindicat și vorbiți aceeași limbă. Trebuie luate aceleași măsuri de către toate sindicatele, altfel totul este egal cu zero. Pentru că ticăloșii care ne conduc văd dezbinare între oameni și asta e tot ce vor. Succes în continuare, în activitatea sindicală!

 3. Ce a zis caciu de celelalte revendicari in afara de 1/4 in bataie de joc?
  Ce parere are?

 4. Spuneti ne dle presedinte ce au mai mintit iar de data asta de la ministere.
  Nu mai credeti fentele prin care spun sa nu dati in spatiul public, ne au fript odata….0

 5. as vrea sa ma pensionez in decembrie…acest 1/4 mi s-ar aplica daca aleg 6 luni de anul trecut.?

   1. Se va actualiza pensia pentru că majorarea se aplică la SFB. Nu se aplică în schimb sporul de specialist de clasă. Pentru că e spor, nu se adaugă la SFB. Întrebați la financiar și o să vedeți că așa este.

Comments are closed.