Polițiștii de penitenciare îi cer prim-ministrului Nicolae CIUCĂ să-și demită consilierii
Info, penitenciar, sindicat, stiri

Polițiștii de penitenciare îi cer prim-ministrului Nicolae CIUCĂ să-și demită consilierii

Sindicaliștii din penitenciare cer demiterea secretarilor de stat: Bogdan GHELBERE, Ciprian HOJDA și Iulian CHIFU.

Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (FSANP) îi solicită prim-ministrului României, Nicolae CIUCĂ, să îi demită pe Bogdan GHELBERE, Ciprian HOJDA și Iulian CHIFU din funcția de secretari de stat, întrucât, la ședința cu reprezentanții angajaților din poliție și din penitenciare, din data de 17.08.2022, de la ora 14:00, cei trei demnitari au declarat că nu cunoscut problemele majore cu care se confruntă poliția, penitenciarele și armata, deși acestea au fost prezentate Guvernului cu cel puțin opt luni înaintea ședinței. Aceleași probleme i-au fost aduse la cunoștință personal prim-ministrului Nicolae CIUCĂ, la o întâlnire oficială, la sediul Partidului Național Liberal (PNL), în luna aprilie 2022.

Tot în cadrul ședinței, Bogdan GHELBERE, Ciprian HOJDA și Iulian CHIFU au dat dovadă de amatorism în dialogul cu organizațiile sindicale invitate la negocieri de către prim-ministrul Nicolae CIUCĂ, în contextul valului de proteste din fața Guvernului României. Practic, cei trei secretari de stat nu au putut oferi niciun răspuns concret reprezentanților sindicatelor față de aplicarea legii salarizării unitare, invocând că nu cunosc problemele românilor legate de creșterea prețurilor la alimentele de bază, legate de inflația galopantă, precum și de creșterea facturilor la gaze naturale și la energie electrică.

Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (FSANP) consideră că ședința de azi de la Guvern a fost doar o mimare a dialogului social, o încercare disperată a guvernanților de a masca incompetența și de a trage de timp pentru rezolvarea problemelor românilor, inclusiv a polițiștilor, militarilor și polițiștilor de penitenciare. Sindicatele din penitenciare cataloghează această întâlnire drept cea mai slabă ședință oficială la care organizația sindicală a participat în ultimii trei ani.

Bogdan GHELBERE, Ciprian HOJDA și Iulian CHIFU nu au știut ce prevede ordonanța care ar fi trebuit să între, săptămâna aceasta, în ședința de guvern, nu au știut care este poziția Guvernului României vizavi de adoptarea acestei ordonanțe, nu au știut de ce Guvernul a retras ordonanța care urma să majoreze salariile tuturor angajaților la stat, nu au știut să răspundă concret la nicio întrebare adresată de președintele Federației Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (FSANP).

17 thoughts on “Polițiștii de penitenciare îi cer prim-ministrului Nicolae CIUCĂ să-și demită consilierii

 1. Citez din articol “invocând că nu cunosc problemele românilor legate de creșterea prețurilor la alimentele de bază, legate de inflația galopantă, precum și de creșterea facturilor la gaze naturale și la energie electrică.”.
  Cum domnule sa nu știi ca aceste lucruri se întâmplă în tara asta și fac parte din realitatea cotidiana? Pe ce lume și în ce tara trăiesc oamenii aceștia?

 2. Suntem ignorați, tratați cu dispreț de guvernanți in frunte cu șeful său,din păcate un fost militar de carieră, rușine lui,consilierilor ,acești incompetenți cvasiprezenti in mai toate formulele guvernamentale încă de pe vremea lui Băsescu.Ultimatum Guvernului României ăsta e următorul pas,nu mai merge cu simularea dialogului social,cum bine spunea dl . președinte Dorobanțu.Sunt oameni neserioși și trebuie altfel tratat cu ei.

 3. Dar de la sediile partidelor nimeni nu ne baga in seama?
  Promisiunile lor initiale din spatele usilor nu mai sunt de actualitate, toate s au uitat?
  1/4 e un “ra..at” fix asta.
  Asta e pt toti, nu ceva special pt noi sau ce au promis….

 4. Scuzati exprimarea, deloc profesionala, insa:
  Cine sunt “neauzitii astia” mai sus mentionati… se vede ca traiesc intr o lume paralela…
  In continuare ne sfideaza si isi bat joc de noi

   1. Sinecuriști bine infiletati in mai toate guvernele in ultimii 12-15 ani,oameni plasați de partidele de la guvernare pe posturi călduțe,bine remunerate dar inutili și incompetenți după cum bine ați remarcat dumneavoastră.

 5. Deaia mafia prospera: au consilieri pregatiti. La noi habar nu au pe ce lume traiesc dar salariul e bun. Si guvernul se joaca de-a uite ordonanta nu e ordonanta. Aiurea vremuri si tara.

 6. referitor la norma de hrana, s-a exprimat vreun punct de vedere cu privire la majorarea acesteia?

   1. Ne arunca 150 lei ca la ultimii oameni, normele plafonate, salariul de grad la fel, totul la 2009, legea neaplicata; ar merita un raspuns pe masura pt toata bataia asta de joc…

 7. Vă felicit, pentru acțiunile dumneavoastră, domnule Dorobanțu! Succes în tot ceea ce faceți!

 8. Bună seara,
  Ştim ce înseamnă cei 2,5% din PIB pe apārare, începând cu 2023?
  Ne putem raporta la declarațiile min Dîncu în ce priveşte suplimentarea în special în materia resursei umane?
  Dacă dvs ați primit informații de la colegii din Mapn, ar fi binevenite, cel puțin sub aspectul unui orizont al speranței camuflat de declarații ale principalilor actori politici romãni, şi prin asumarea directă înaintea partenerilor NATO.

 9. eu nu asta am intrebat.
  Suplimentarea cu 0,5% directionata si spre salarii atrage dupa sine alinierea subsecventă a salariilor a intregului sistem.

Comments are closed.