Abuzurile continuă la Penitenciarul Baia Mare. De la abuz sexual în formă continuată la presiune și amenințări.
FSANP, justitie, penitenciar

Abuzurile continuă la Penitenciarul Baia Mare. De la abuz sexual în formă continuată la presiune și amenințări.

Din informațiile noastre, Horia CHIȘ directorul Penitenciarului Baia Mare, acuzat de săvârșirea infracțiunilor de:

 1. purtare abuzivă în formă continuată,
 2. folosirea abuzivă a funcţiei în scop sexual în formă continuată,
 3. santaj,

de la declanșarea controlului de către ofițerii Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP) urmare informațiilor apărute în spațiul public (RECORDER.RO ”Pacea e mai înaltă decât dreptatea. Filosofia unui abuzator de la vârful unei insituții publice”) și până la această dată a exercitat o presiune constantă asupra polițiștilor de penitenciare care au dat declarații împotriva acestuia, fapt dovedit printre altele (instituțiile abilitate pot demonstra cu ușurință) și de intrările-ieșirile din Penitenciarul Baia Mare ale lui Horia CHIȘ.

Vă facem cunoscut că Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (FSANP) dezaprobă orice formă de comportament agresiv fizic sau verbal, santaj, viol, hărțuire sexuală manifestate de către polițiștii de penitenciare.

Solicităm Ministerului Justiției (MJ) și Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP) să aibă toleranță ZERO față de aceste cazuri.

Violatorii, hărțuitorii, abuzatorii trebuie pedepsiți!

22 thoughts on “Abuzurile continuă la Penitenciarul Baia Mare. De la abuz sexual în formă continuată la presiune și amenințări.

 1. Vă admir demersul și determinarea personală în cazul persoanei de la Baia Mare. E timpul.

  1. Pentru că pacea e mai înaltă decât dreptatea (să citam un clasic abuzator în viață), lipsitul de caracter si onoare ar trebui să-și fi dat el demisia, pentru PACEA aia pe care o prezenta victimei.

 2. Mai sta pana isi angajeaza cumnata la puscarie si se pensioneaza. Excroc pana la capat.

 3. Buna ziua! Vreau sa va spun ca, abuz se face și de proba interviului într-un concurs din sursa externa. Ar trebui sa constituiți comisiile asfel încât sa nu mai fie “conflict de interese” …

 4. Peste tot numai magarii!!La Bacau se pregateste pensionarea MAMICII si SUCCESIUNEA celor care au jurat credinta.Se pare ca am ajuns un sistem in care se lasa MOSTENIRE functiile pentru cei ce au fost SUPUSI chiar daca sunt persoane prin concurs ce ar trebui sa ocupe functiile respective.In lipsa unui ghid al carierei fiecare face ce vrea.Va fi UNSA director cea vesnica sustinuta si imputernicita pe functii de conducere cu toate ca profesional NU ARE NICI O VALOARE nu stie nimic dar vrea si chiar crede ca i se cuvine.Speram desi nu cred ca ANP sa deschida ochii si la situatia asta!!

 5. Să nu uităm că arogantul se laudă că l-a pus în funcție pe actualul director general!
  💩 se crede buricul pământului! O expertiză psihiatrică ar demonstra instant amalgamul de afecțiuni ale fabulosului!

  1. Ipocrizia a atins cote alarmante la acest ins. Pe victima o sfătuia să facă un pas înapoi și să nu divulge tentativa de viol (infracțiunea de hărțuire sexuală este prea fină pentru ceea ce a făcut el), în schim el pentru PACEA Penitenciarului Baia Mare și a poliției penitenciare, nu face un pas înapoi și trece intr-o alta funcție.

   Chiar dacă ar putea sa scape de justiție, deoarece ca un psihopat a premeditat și a șters probe și amenință potențiali martori, insul acesta este o rușine pentru sistemul penitenciar.

 6. Am impresia sau cineva a divulgat informatii din cercetari confidentiale, sa fie oare cineva de pa Directia Inspectie Penitenciara care are acces la astfel de informatii. Nu stiu da sunt sivur ca vom vedea….

  1. Ești NEPOTUL agresorului? Sau ești ăla care vrei locul d-nei? Cu siguranță ești angajat de Zeul sexului că specialist🤭

  2. Rezun înseamnă Nuzer? Sau Nuszer? Sau acest pseudonim a fost ales tocmai pt conduce într-o direcție greșită? Dacă ești Nuszer, se pare ca nu ai școală idolulului tău, Putin…

 7. Felicitari pentru vocea voastra! Despre Dacul Arsenie sa ne vorbeasca sefii de la dip, vechi sau noi, sau imputernicitul de spitalul de la confluenta somesurilor. Din pacate multi dintre cei care au dovezi clare despre individ nu vor vorbi aici! Unele au disparut, odata cu oamenii, unul cu nume de deal mai mic stie el!

 8. Bineinteles, numai daca se publica anteriorul comentariu, revin cu o completare, legata de Conducerea ANP, cea care va face lumina in acest caz. Nu aveti prea mari sperante, caci intr-un HAL de CHIN aproape identic au fost tinuti mai multi colegi din puscaria de la iesirea Muresului din tara. Stiu ei pe-acolo, cica stie și cel mai negru chior din Craiova, da el ține spatele malacului și nu vorbeste.

 9. despre incident in sine prea multe de spus nu cred ca sunt ,daca o judeci pragmatic dupa litera de lege : ai individul x care comite fapta prevazuta in art.. avand o victima/subiect pasiv y … in calitate de fost angajat al institutie in schimb pot afirma ca sub linie profesionala ( atat cat poate vedea ochiul *neformat* al unui tanar agent *vreo 6 7 ani vechime* ) individul in cauza s-a prezentat ireprosabil, desigur in contextul actual, in care presiunile externe , dar si indolenta (oare ?!) interna fac ca mediul penitenciar sa se indrepte tot mai mult spre o casa de ajutati sociali, unde fiecare vine si pleaca si revine… Consider ca persoana in calitate de director (manager ?! ) a carmuit judicios institutia.. acum sub aspect personal , nu pot decat sa ma raportez la el prin prisma interactiunilor avute : pot afirma tendinte manipulatorii din partea celui in cauza – cineva care foloseste abuziv un limbaj de lemn cu orice prilej , consider ca nu incearca decat sa reduca la un minim absolut persoana careia i se adreseaza.
  Cel in cauza, alimentat de un cerc ( restrans sau nu) de angajati, a ajuns in punctul de a-si mistifica existenta profesionala, ajungand a se manifesta ca dumnezeu printre ceilalti muritori.
  Nu ma mira cele intamplate… m-a lasat placut surprins in schimb atitudinea angajatei , pentru ca …contrat opiniei mele nu a tacut.. si a iesit in fata ,cautand dreptatea..
  Acum , cat de dreapta o sa fie acea dreptate … ramane de vazut ..
  Am considerat sa las cateva cuvinte, putine.. o opinie proprie asupra acestui individ : tendinte de manipulare, ipocrizie, fatarnicie .. cu mentiunea ca personal nu am avut nimic in contradictoriu cu respectivul

  1. A carmuit judicios instituția?????🤣🤣🤣 Cum a carmuit-o în realitate a știut un cerc restrâns de angajați, majoritatea cooptați în consiliul de conducere, pe care i-a și băgat pe Correctional… Toată activitatea lui nu a încercat mai deloc sa respecte legea, ci a încercat sa isi cosmetizeze acțiunile și ascundă ANP ului situația reala din unitate… A dat numeroase diplome pt discreție… Trageți voi concluziile ce fel de om conducea aceasta unitate… Și acum, când el citește aceste comentarii, nu îl interesează dacă e adevărat sau nu, ci “cine este trădătorul acesta?”…

 10. Intotdeauna acesti” dumnezei” sunt aprobati si periati de un grup mai mult sau mai putin numeros. De-aia sjung sa faca ce fac! Daca actiunile lor ar fi criticate si-ar da seama ca sunt nebuni. Altfel, considera ca tot ce fac, ce spun e bine. Ei detin adevarul absolut! De aici si pana la a trece la agresiuni si hartuiri, nu-i decat un pas. Lor li se cuvine totul, nu? Uitati-va peste tot in tara si gasiti exemplare identice. Si ies la pensie bine-merci cu masini si case de vacanta. Si tot ei te scuipa-n cap: ce tare am fost!

 11. La limita dintre Baia Mare, Tăuții de Sus și Satu Nou de Sus este sărbătoare!!!!🎉🎉🎉🎊🎊🎊🎊🎂🎂🎂

 12. E timpul ca toți pupincuriștii presupusului infractor, aflat, după părerea multora, nemeritat într-o funcție aproape 14 ani (după ce a fost, spun unii, “uns POLITIC” la propunerea președintelui comisiei de control a SRI din Parlamentul Ronaniei) … sa facă un pas înapoi…. E vremea sa se facă curățenie generală, iar gunoaiele sa fie duse la tomberon…. E vremea ca toate presupusele infracțiuni comise într-un anumit loc sa fie demascate… Un anumit individ, se înțelege de la “apropiații care au întors armele”, ca mai avea o “filozofie”: Un om nu este în realitate asa cum este el, ci este asa cum este perceput de oamenii din jur… Drept exemplu Dragnea și Adrian Năstase s-au crezut fiecare.la vremea lor … Dumnezeu… Și nu mai sunt… 🤔

 13. Reformulez… N-au fost “Dumnezeu”………………. nici Dragnea, nici Adrian Năstase…

 14. Acum ai plătit și pentru toate mutările abuzive a deținuților !
  Nenorocit care ești!
  Eu am discutat personal situația soțului meu încarcerat in acea vreme la Baia Mare,și ți-am spus ca sunt o femeie bolnava care urmează sa intru intr-o operație și mi-ai spus Ca nu ai nimic personal cu soțul meu și cu siguranța nu va fi mutat.
  Și la o zi după operația mi-a l-ai pus pe cursa in celălalt capăt al tari!
  Dacă nu exista nici un raport de incident ,care era motivul sa îl muți de lângă domiciliu?Chiar dacă cei din ANP solicitau asta puteai sa te ți de cuvânt de la om la om ca pana atunci nu ne-am cunoscut niciodată pana când am venit in audiență!Dar m-am rugat sa îți ajute Dumnezeu și tie așa cum ți-ai bătut joc lume!
  Așa ca acum poti sa ieși la suc undeva da de te prinde vreun fost detinut sa te tabaceasca bine ca o meriți din plin!
  Eu sunt femeie și nu am ce sa îți fac și nici nu m-a-și murdari dar așa cum
  M-am rugat ma mai rog ca nu e îndeajuns ca nu mai ești director!
  Lasă sa vezi și tu ce îndură alți!

Comments are closed.