OUG privind 1/4 din diferența salarială restantă intră în ședința de Guvern. Ne mulțumim cu ”praf în ochi”?!
FSANP, sindicat, stiri

OUG privind 1/4 din diferența salarială restantă intră în ședința de Guvern. Ne mulțumim cu ”praf în ochi”?!

Guvernul acordă polițiștilor, militarilor și polițiștilor de penitenciare o creștere de aproximativ 150-200 de lei pe lună. Așa-zisul ”praf în ochi” În ședința Guvernului României din data de 26.08.2022, pe ordinea de zi este introdusă la cap. I, pct. 2 PROIECTUL DE ORDONANȚĂ DE URGENȚĂ pentru completarea art. I din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 130/2021 privind unele măsuri fiscal-bugetare, prorogarea unor termene, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative. Se va vota?!

FSANP nu se mulțumește cu ”praf în ochi”

Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (FSANP) mulțumește tuturor membrilor de sindicat care au protestat începând cu decembrie 2021, până în data de 24 august 2022. Unitatea sindicală (atât cât a funcționat și continuat ea…), protestele neîntrerupte, culminând cu ”greva prin exces de zel” de la Penitenciarul Vaslui au dat roade parțial. Vrem aplicarea integrală a legii salarizării unitare!  

Să nu ne culcăm pe o ureche!

Această măsură a guvernului materializată prin așa-zisul ”praf în ochi” nu trebuie să adoarmă spiritul protestelor, trebuie să ne mobilizeze și mai tare. Protestele continue de tipul ”picătura chinezească” au demonstrat că polițiștii, militarii rezerviști și polițiștii de penitenciare pot crea presiune pe clasa politică.

În concluzie, trebuie continuate acțiunile (proteste, mitinguri, pichetări, exces de zel etc.) pentru că mai avem de încasat 3/4 din diferența salarială restantă. 

 

13 thoughts on “OUG privind 1/4 din diferența salarială restantă intră în ședința de Guvern. Ne mulțumim cu ”praf în ochi”?!

 1. Daca nu se recupereaza restanta pana la noua lege totul e pierdut.
  Stim cu totii asta, stiu si ei la fel, de fapt asta si vor…

  1. Stim. Tocmai de aceea am zis ca nu e indicat sa ne cuclam pe o ureche. 1/4 acesta a detensionat temporar arcul nemultumirilor, insa nu e suficient.

   FSANP considera ca nu ar trebui abandonată lupta sindicală. Renunțăm să luptăm sau ramânem pe baricade?

   1. exclus renuntarea la lupta, ce am primit au primit toti, nu au rezolvat nimic punctual pt noi, ABSOLUT NIMIC.
    norma de hrana , echiparea, sporurile , salariul de grad toate plafonate la 2009 si 2018…….nu este nicio victorie.
    DIN CONTRA, ar trebui intensificate!

    1. Respect FSANP, trebuie pusă presiune pe guvern, să ajungem și noi măcar pe profesorii la diferența pe care o mai au de primit, dacă pe grila pe care trebuia să fim în 2022 nu se poate!

   2. degeaba am iesit pana acum, daca ne oprim, demonstram ca nu avem niciun cuvant de zis si ne dau ce vor si cum vor ei, si vorbim de drepturi adoptate de o lege, nimic nou in plus…..

 2. Domnule Dorobanțu,
  Ce părere are ANP și ce masuri pot întreprinde sindicatele vis a vis de aplicarea coeficienților la salarizare? Spre exemplu sunt colegi care s-au încadrat anul trecut pe posturi definitive cu coeficientul minim și asa au rămas și colegi care după un an de debutanție sunt încadrați la coeficientul maxim? Diferența salariala este considerabila. Din punct de vedere legal exista șanse de câștig și în caz de acționare în instanță și plata sumelor din urma și viitoare?
  Va mulțumesc.

 3. “Paradoxal: majorarea soldelor/salariilor cu 1/4 din luna august se va aplica înaintea majorării cu 1/4 din luna iulie
  Majorările din lunile iulie și august se deduc din aceeași sumă, respectiv din diferența dintre valoarea soldei/salariului de funcție prevăzută de L 153/2017 pentru anul 2022 și valoarea acestoră din decembrie 2021, valoare care, de fapt , este aceeași cu valoarea de la 31 12 2020.
  Numai că majorarea planificată de la 01 iulie, adoptată de Parlament prin Pl x 21/2022, se va aplica numai dacă CCR respinge excepția de neconstituționalitate ridicată de USR înainte de promulgarea legii. Curtea Constituțională a amânat pentru 21 septembrie judecarea excepției.

  Nici majorarea care trebuie să se aplice începând cu luna august nu prea este sigur când va intra in vigoare pentru că OUG care va fi aprobată mâine în Guvern nu va putea fi publicată în MO înainte de convocarea Parlamentului în sesiune ordinară sau extraordinară.

  După aplicarea celor 2/4 din diferenta menționată mai sus abia se recuperează restanța de majorare care trebuia aplicată în anul 2021 conform art. 38 din Legea 153/2017.
  Potrivit Legii nr. 24/2000 cu modificările ulterioare, fiecare dintre cele 2 majorări cu 1/4 se va aplica de la data intrării în vigoare a celor două acte legislative, respectiv de la da publicării în MO a ordonanței de urgență și la 3 zile după publicării în MO a legii prin care s-a adoptat Pl x 21/2022.

  Așa se întâmplă când se amână adoptarea unor acte normative.”
  Cat adevăr sa fie?
  Despre pensii….nimic nou…nu se vrea eliminarea inechităților…din contra, diferențele se măresc de la an la an și nu sunt de neglijat ,între 1500/3000 lei!în contextul în care salariile/ soldele n-au crescut.Si ne deranjează când suntem atacați de media!

 4. Bună ziua! Domnule președinte aveți idee când ar apare această OUG în mof? Adică dacă nu apare până calculează ăștia salariile nu primim nimic pe 10…. Mulțumesc.

 5. Dragi colegi,
  Haideți sa ne respectam și noi uniforma, cât și pe noi in primul rând.
  Rog ca sindicatele din poliția penitenciară sa ia seama la următoarele:

  1. Introdusa in uniforma zilnică CASCHETA. (Oferă respect și autoritate)
  2. Sa căutam sa înlocuim aceste tricouri de vara cu o cămașa. Sa fim eleganți. Nu mi place sa port acel tricou albastru care intra mereu la apa, sau se decolorează. Vreau ca și colegii mei cei înaintați in vărsta sa vina aranjați, și nu sifonați mereu.. tricouri fără însemne, pantalonii arși de soare.
  3. Sa căutam o insigna (oferă prestanță). Așa cum au ceilalți colegi din alte structuri (frontiera, poliția romană)
  4. Sa dam putina culoare uniformei de zi, putem pune deasupra stemei diferite mesaje de genul “POLIȚIA PENITENCIARĂ, sau ROMÂNIA, într-un chenar cu steagul României (precum colegii din poliția romană)
  Am impresia ca suntem foarte in urma, noi, cei din penitenciare. Acum suntem POLIȚIA PENITENICARA, și asta trebuie sa știe și publicul. Nu mai suntem GARDIENI!! Haideți in sa investim in imaginea noastră, sa nu mai stam ascunși după gratii. 😉

  1. Cu cine?!

   Cu un MJ care habar nu are ca penitenciarele se afla in subordinea ministrului justiției?

   Cu un ANP care nu iese din paradigma struțului orb, iar dacă vreunul nu e orb, e bolnav de conjunctivita și nu vede soluții viabile pentru sistem? Degeaba vine DG cu idei inovative, dacă slugile din subordine sunt incapabile sa-si asume decizii care pot aduce valoare poliției penitenciare…

 6. ptr EB 95 – Fără Nume -Vreau ca și colegii mei cei înaintați in vărsta sa vina aranjați ?sper sa ajungi sau sa mai apuci si tu..in varsta…iar eu zic ca vad dam clasa la felul cum venim echipati…daca nu cumparam de pe viper pantaloni slim,mulati ca voi ,trcouri neconforme cu insemne pe maini ,gat ..nu venim in adidasi ,nu suntem tatuati si epilati ca voi .spune mersi celui ce te-a angajat ca dupa ce scrii nu meritai sa fii in sistem . noi am prins vremuri cu adevarat grele si putem vb despre uniforma si onoare militara . baga un decont de transport si chirie ca pentru asta ai venit in sistem. iar ca o parere personala ma crucesc de ce vad ca au venit in acest sistem .

Comments are closed.