Lege privind statutul cadrelor militare se modifică.
stiri

Lege privind statutul cadrelor militare se modifică.

Lege privind statutul cadrelor militare se modifică. Ministerul Justiției (MJ) și Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP) au trimis spre consultare și observații proiectul de act normativ. Persoanele interesate pot formula propuneri în comentariile prezentului articol. Aici aveți PROIECTUL de Lege privind statutul cadrelor militare.

19 thoughts on “Lege privind statutul cadrelor militare se modifică.

   1. Se adauga la pensie medaliile de 15,20 si 25. Asta stiu ca era si un proiect separat dar acum apare si in proiectul asta.

 1. Statutul cadrelor militare, care modifica Legea 85/1990, adica statutul cadrelor militare (militarii din MAN, jandarmii din MAI, SRI, etc.). Nu este vorba despre politisti si politisti de penitenciare. Noi avem legea noastra de capatai, statutul nostru, al functionarului public cu statut special din ANP-politistul de penitenciare. Este interesant, insa, in contextul legislativ actual, ca si noi, la 15 zile dupa ce primim decizia de pensionare, trebuie sa ne prezentam la Centrul Militar, dupa care avem statut de cadru militar in rezerva, arma penitenciare. Domnule, Dorobantu, eu cred ca este bine sa preluam anumite aspecte din acest proiect de lege, si sa facem, ulterior adoptarii acestuia, propuneri la cei cu initiativa legislativa, pentru modificarea statutului nostru, in consecinta. Zile bune, va doresc, hai liberare! Si eu ies la miting.

 2. vad ca apare ” Meritul ” acordat ca pensie suplimentara,asta pentru cine mai apuca…..

 3. Problema va fi modul de calcul.Sunt niste zvonuri deloc placute ca ar scoate sdsl si noptile.Sunt sporuri permanente si se iau in calcul si la civili si ar trebui mentinute si la noi.Se vede ca sunt proiecte facute de oameni care au lucrat toata viata lor la 8h dar vor banii de la tura.

  1. Unde sunt zvonurile ? Ai văzut vreun proiect in sensul asta ? Sau ești doar unul care împraștie zvonuri ? Pr ce te bazezi când afirm așa ceva ?

   1. A fost o convocare unde au participat si contabilii sefi.Intreaba si pe la tine prin unitate.

 4. Domnule președinte, știu ca ati auzit întrebarea asta de muuulte ori, dar vad ca recent a reapărut problema PNRR – ului legat de pensiile militare undeva pana la data de 31. 12 anul curent, credeți ca vor apărea modificări legat de ele? Știu ca vocile “reprezentanților poporului” spun ca nu se va întâmpla nimic, dar totuși….este cazul sa ne facem griji? Mulțumesc!

   1. Unii ministri afirma ca nu ar face modificari la pensii sau modul de calcul dar la noi nu stii niciodata ce va fi.

 5. Parerea mea. Sa nu imi sariti in cap fara argumente, macar din respect pentru firele mele de par alb si activitatea mea lunga de participant la mitinguri de protest. haha Se vor face schimbari la pensiile militare. Foarte curand, pana la sfarsitul anului. Dar nu cred ca aceste schimbari vor fi majore. Este obligatoriu de indeplinit jaloanele 214 si 215 din PNRR. Altfel, Romania va pierde toti banii pe sectiunea de pensii. Astfel, dupa parerea mea, in concret, pentru sectorul nostru, in prezent, se pare ca marea problema o constituie actualizarea pensiilor militare, adica aducerea acestora la un numitor comun. Sa se elimine discrepantele intre cei care au iesit la pensie imediat dupa anul 2000, de exemplu, si cei din prezent. Tehnic vorbind, acum, acest lucru nu se poate face decat printr-o modificare a modului de calcul, de exemplu eliminarea sporurilor nepermanente din baza de calcul (50% si altele). Eu mai cred si ca se va umbla la marirea varstei de pensionare, sa zicem ca se va ridica la 57 de ani, desi in statutul cadrelor militare aceasta apare ca fiind 60 de ani, la care se va ajunge treptat. Se vor mai mofifica si criteriile de adaugare a salariilor compensatorii, modul de calcul la cei care nu au vechime de 15 ani in serviciu, modul de actualizare, acordarea majorarii pentru serviciul credincios, pensia de urmas, altele asemenea, Sa auzim de bine, hai la miting!

 6. Erată. La modificarea legii pensiilor militare, in opinia mea. Cred ca se va mari varsta minima de pensionare, pe la 57 de ani, desi in Statutul cadrelor militare, aflat acum la Camera Deputatilor, pentru militarii din MApN varsta de trecere in rezerva va fi de 60 de ani, varsta la care se va ajunge esalonat. Va reamintesc ca, in statutul nostru, varsta maxima de pensionare este de 62 ani, la care se poate ajunge, la cerere, daca se indeplinesc anumite criterii, dupa atingerea varstei din tabelul anexat la Legea 223, legea pensiilor militare. Si eu ies la miting.

 7. După noua lege privind statutul militarilor de ce se acorda 10 solde brute numai pentru cei cu 30 ani de vechime in sistem și nu pentru 25 de ani cum a fost în legea veche,in acest fel ar fi în concordanță cu omm/sosp și pensie suplimentara pentru 25 de ani de activitate și peste,un militar de ex.cu 27 -27 ani deactivi5ate după atîta chin ,nu primește nimic,nu îi corect deloc.

Comments are closed.