Testarea psihologică cu feedback. Numărul polițiștilor de penitenciare INAPȚI la concursuri este alarmant de mare.
ANP, FSANP, penitenciar, sindicat

Testarea psihologică cu feedback. Numărul polițiștilor de penitenciare INAPȚI la concursuri este alarmant de mare.

“Au fost revizuite 5 profile psihologice din totalul de 6, fără să fie identificate probleme. Momentan este în practică filmarea probei interviului. Toți candidații au acum posibilitatea să ceară acordarea unui feed-back, încă de la completarea formularului (fiecare candidat care a bifat acest aspect va fi contactat pentru feed-back în maxim 30 zile de la susținerea probei, în cazul în care este declarat INAPT)”, a precizat Dan HALCHIN, directorul general al Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP).

Logica și viziunea Loredanei CORDUNEANU “s-au întrupat” în Ileana AXINTE

Nu aveam mari speranțe de la noua conducere a Serviciului Psihologia Personalului (SPsP). Timpul și rezultatele au dovedit că nu m-am înșelat. Cu o viziune la nivelul genunchiului broaștei adormite, Serviciul Psihologia Personalului (SPsP) a oferit polițiștilor de penitenciare doar speranța schimbării în bine a modului de evaluare psihologică. În realitate, s-a mișcat pe ici, pe colo, însă rezultatele lasă de dorit. Regina eșecului a fost schimbată cu prințesa insuccesului. Operația (n.r. evaluarea psihologică) a fost reușită, însă pacientul (n.r. polițistul de penitenciare) este mort.

Sindicatele vs. SPsP

Deși s-au organizat verificări și analize ale modalității de testare psihologică a polițiștilor de penitenciare pentru concursurile de ocupare a funcțiilor vacante din poliția penitenciară, numărul candidaților declarați INAPT nu s-a redus substanțial. Concluzia nu poate fi decât una dintre cele două: 1. ori modalitatea de evaluare psihologică este problematică, 2. ori avem un sistem penitenciar în care majoritatea polițiștilor de penitenciare sunt inapți din punct de vedere psihologic.

Analiză la nivel de sistem a nivelului polițiștilor de penitenciare

Cele două variante mai sus enunțate sunt catastrofale pentru poliția penitenciară. Serviciul Psihologia Personalului (SPsP) ar trebui să facă o analiză a sistemului penitenciar și să vadă care este nivelul polițiștilor de penitenciare și apoi să aplice baterii de teste în funcție de rezultatul analizei respective. Se pare că SPsP vrea cercetători NASA sau savanți de renume mondial în funcțiile de conducere, însă realitatea e cu totul alta în sistemul penitenciar.

 

24 thoughts on “Testarea psihologică cu feedback. Numărul polițiștilor de penitenciare INAPȚI la concursuri este alarmant de mare.

 1. Încă un clivaj între ANP și unitățile din subordine. Nici singurul, nici ultimul.
  Mă întreb cui servește lipsa de transparență practicată cu atâta grație de SPsP?

 2. Domnule Dorobanțu, directori împuterniciți care nu au trecut testarea psihologica au fost înlăturați din funcția de director, întrebarea care o adresez este următoarea: Agenți care au candidat la funcția de șef tura și au fost declarați INAPȚI mai pot fi șefi de tura pe DZU ???Cum este posibil asa ceva pentru funcția de șef tura ofițer sunt INAPT ,iar ca agent inapt poți face ca șef de tură?este mai ușor ANP sa plătească un agent inapt ca șef tura decât sa promoveze agenții în corpul ofițerilor.Seful de tura INAPT, agent fiind, dacă ia o decizie greșită cine răspunde, el este cu mansarda dusa asa spune psihologia personalului,nu poate fi ofițer dar șef de tură face,cine își asuma responsabilitatea Direcorul Unități???

  1. La ce unitate? Răspunsul este NU. Funcțiile de ofițeri trebuie ocupate cu ofițeri, fie prin DZU o perioada scurta de timp, fie cu împuternicire pana la ocuparea postului prin concurs.
   Este ILEGAL sa fie ocupată functia de ȘT cu agenți.

 3. Sa știți ca avem mult personal în unități pentru care te întrebi zilnic cum a absolvit școala, cum a luat examenul sau ce cauta în sistem și de ce nu e pe partea cealaltă a gratie. Asta ținând cont de comportament. Înțelegem ca lucrul cu hotul te face sa te comporți și sa acționezi ca el, dar totuși, ești pe partea cealaltă a gratiei.
  În plus avem mulți oameni lipsiți de cei 7 ani de acasă, care când vad o femeie agent sau ofițer, sar pe ea sa o combine, de zici ca săracă femeie o sa lase uniforma jos în primul colt de unitate sau birou. Avem colegi care se bat cu palmele pe piept în ritm de manele prin unitate, apreciați pentru aceasta misiune “speciala” de a canta. Avem personal care nu da “bună ziua”, dar au pretenția sa primească.
  Din păcate nici personalul nostru nu este pregătit din punct de vedere psihologic, asta este adevărul.

  1. Și nu pentru funcții de conducere. Se duc la psihologic și nu sunt în stare să pună pe hârtie câteva rânduri coerente și pertinente. De ortografie, nu mai zic. Pentru mulți este pălăria prea mare. Acolo se dau și teste de inteligență, coordonare, atenție. Oricum testarea a devenit mai accesibilă față de anii anteriori. Adevărul este că nivelul intelectual a scăzut mult. Nu mai puțin adevărat, este că la penitenciar nici nu trebuie cine știe ce…

 4. Daca ar fii sa se testeze intre ele persoanele de la psihologia personalului,atunci sa vezi rezultate….

 5. DZU este o mare înșelătorie care se practica in toate penitenciarele si sindicatul nu face nimic!!!lucrezi pe alte funcții dar cu bani mai putini!!!si de aceasta speța se folosesc șefii de servici sa te pedepsească !

 6. Atenție, va rog!
  La IAȘI actualul DSDRP a căzut testarea psihologica pt:
  Șef serv SIGURANTA
  SEF SERV. Regim
  și dl dr de la ANP permite sa fie dir adj într o UNITATE de MS.
  VAI DE MAMA, NOASTRĂ!

 7. D-nule Dorobantu, ce parere aveti, să depunem cererea de pensionare, dacă ne incadram in cerințele legii, având în vedere PNRR-ul?
  Multumesc!

 8. Nu înțeleg de ce ați avut impresia ca schimband conducerea Spsp, folosind aceleași teste (care înțeleg ca au fost analizate și oarecum sunt mai permisive) sa credeți ca vor fi mai mulți candidați declarati APT…
  Ca a fost dna Corduneanu sau este dna Axinte la conducere, ori îl veți conduce dvs d-le presedinte, folosind aceleași testele, cu siguranță rata de promovare va fi aceeași.
  Opinez ca testestele sunt foarte ok pentru sistemul nostru, doar candidații care se prezintă în ultima perioada, chiar au o problemă. Asta o spun ca un lucrător care lucrează la acces și vad ce fel de viitori polițiști se înscriu la concursuri – se uita în buletin să-ti spună seria și nr., data nașterii, chiar și numele și credeți-mă ca unii au fost admiși SNPAP, apoi au devenit ofițeri cred ca din gresala iar când sa ajungă șefi, s-au lovit….
  Deci SPSP nu cauta nici savanți, nici cercetători NASA, ci doar personal care sa îndeplinească ceva itemi pt ca apoi sa nu facă nu știu ce abuz în serviciu , nu știu ce hartuitor sexual ca deh… doar e sef…
  Înțelegeți nuanta ?
  Sper sa aveți buna dispoziție și sa publicați acest comentariu.
  Va multumesc

  1. Aveți dreptate, însă din cei descriși de Dvs sunt câțiva. Nu putem sa punem eticheta pe întreaga generație de colegi care vin din urma. Așa eram și noi etichetați de foștii noștri colegi.

 9. Ce sa-i ceri liderului de sindicat când e prieten cu directorul 😂 și era vorba ca la nivel de țara este așa!!!

 10. Buna seara.Preconizati cumva cand ar fi urmatoarea sesiune de mutari ?

  Anii trecuti se scoteau cel putin 2 pe an.Acum parca nu vor sa se mai scoata si abia,abia este una singura pe an si se amana si aia.

  Sa nu se inteleaga gresit dar avem chirii de platit,toate s-au scumpit si este greu sa stai cu anii in alte orase si sa nu te alegi cu nimic.Sunt penitenciare unde din lipsa de personal vor sa te tina cu anii si pentru mulți nu mai e atractiv sistemul deoarece multumirea profesionala are legatura si cu multumirea financiara.

  Asta e efectul incadrarilor din sursa externa.Ei au prins acasa cu salariul din prima luna,noi,marea majoritate prin tara,facand munca de voluntariat fiindca bucuria financiara este foarte mica.Chirii mari,cheltuieli etc.Respectul pentru cei ce ai terminat scoala e de fapt o bătaie de joc.

 11. interesant la noi la Bucuresti, continua macelul la testare, la Aiud de exemplu, promovabilitate aproape 100%, noi mai prosti la capitala…..
  asta e …

   1. da, dar cei din tara primesc sansa lor cf. rezultatelor, cei din Bucuresti stau la rand, rand care e mare si lung :), pe viitor din ce in ce mai mic si restrans…
    intelegeti aluzia

Comments are closed.