S-a stricat secunda-n ora suplimentară a poliției penitenciare. Stop muncă suplimentară!
ANP, FSANP, penitenciar, sindicat

S-a stricat secunda-n ora suplimentară a poliției penitenciare. Puneți stop abuzului!

Directorul general al Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP), Dan HALCHIN, a dispus directorilor de penitenciare ca munca suplimentară a polițiștilor de penitenciare din alte sectoare de activitate decât cel operativ să se efectueze doar cu aprobarea scrisă a directorului general. Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (FSANP) consideră că nu trebuie afectați polițiștii de penitenciare care efectuează muncă suplimentară cu bună credință din cauza celor care fac abuz de aceste ore suplimentare. Abuzul de drept trebuie să înceteze!

19 thoughts on “S-a stricat secunda-n ora suplimentară a poliției penitenciare. Puneți stop abuzului!

 1. Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (FSANP) consideră că dacă directorii de unități penitenciare nu alergau după miros de chiloți de damă, ar fi observat că șefuleții din subordinea lor au fi planificat in serviciu anumiți polițiști de penitenciare care au însumat zeci de mii de ore suplimentare, dintre care au fost recuperate câteva mii.

  Aviz amatorului care umbră cu chiloții subalternilor in buzunarul de la piept!

 2. Parca nu se știa de mult asta cu orele suplimentare!!!le lasa in plata la cine vor ei și câte vor ei și cu lucrul pe alte funcții sa nu uitam de cei care ii țin forțat prin DZU cu bani mai putin,ar trebui sa dea o dispoziție clară și cu asta.Directorii și șefii de servicii au impresia ca penitenciarul e firma lor și fac ce vor

 3. In mod normal orele suplimentare efectuate de personalul din sectorul operativ ar trebui plătite. Ma refer la orele efectuate peste fondul de timp lunar . Este o mica compensație pentru personalul din sectorul operativ care își da acordul sa efectueze ore suplimentare . Altfel ar trebui ca personalul din sectorul operativ sa refuze efectuarea orelor peste fondul de timp și planificarea in serviciu conform fondului de timp din luna respectiva .

 4. In sectorul operativ, inca exista o mare, chiar foarte mare deficienta de personal, datorita careia sunt efectuate multe ore suplimentare. Nu pot sa nu imi pun intrebarea urmatoare: Oare cati oameni dintre cei care au fost angajati in sistemul penitenciar, special pentru acest sector, anul trecut, de exemplu, mai muncesc si azi in sectorul operativ? Parca vad ca orele suplimentare vor fi “recuperate” in unitati tot in detrimentul personalului care munceste in acest sector, cu toate ca cele transmise de catre domnul director general au fost suficient de clare. Sper sa nu se intample asa.

 5. La Galați nu ajung directivele dir. gen. Reeducarea lucrează tot în ture (6,30 – 21.30 deși nu mai este stare de urgență), în fiecare sâmbătă vine cineva de la reeducare pentru insoțirea pocăiților (pt. sporul de weekend si ore pt. recuperări) iar preotul 8 ore în fiecare duminică pentru o slujbă de 1 oră. În multe penitenciare însoțirea pocăiților sâmbătă se face de către cei de la pază iar preoții lucrează 4 ore duminică. Noi suntem obligați de șeful de tură să plecăm cu forța acasă (pentru a nu avea ore suplimentare și a da bine la raportări) iar Reeducarea se bucură de privilegii (pentru a scăpa directorul de țipetele directoarei). ANP ar trebui să trimită în unități directive clare care să fie respectate de toți, iar orele suplimentare să fie acceptate doar pentru cei din SDRP (cu recuperarea lor când se poate).

 6. Am dreptul la CO, acorda-mi-l, am dreptul la IP, acorda-mi-l, ….ai dreptul, TU, … CA UNITATE PENITENCIARA, sa ma chemi la munca suplimentara, PLATESTE-MA!!!!

 7. Cand vad atatea răutăți, mi se face greață. Ce probleme îți fac colegii de la reeducare, cu ce te încurcă?! Lucrez in tura de cand m-am angajat si nu am nici o problemă cu administrativul. Îți ia din salariu ,, anonimule?” ,, Calul moare de drum lung si prostul de grija altuia!”

  1. Aceleași probleme pe care le-au făcut și le fac în continuare cei care ies la pensie ca nesimțiții cu boli inventate, și din cauza cărora se modifică legea pensiilor, și pentru care vor suferi cei onești care au rămas peste 25 de ani în sistem. Da? Ai priceput? Oricum activitatea de reeducare este ca și inexistentă, dar să mai facă și ore suplimentare pentru asta, este chiar bătaie de joc.

 8. Buna seara Dl Președinte ! Intenția Dl Dir Gen sa cerceteze matrapazlîcurile cu ore suplimentare ar trebui sa înceapă din 2020 și pana in perioada actuala dar situațiile prezentate sa fie corecte și sa vadă cine au fost beneficiarii și cu concursul căror mari patroni de penitenciare au fost posibile neregulile in problema orelor suplimentare acordate discreționar. Unii patroni au fugit la pensie pe bani mulți și se amuza iar cei rămași in sistem au sacii demult in căruță . Numai DNA poate sa facă ceva și dacă Dir Gen vrea. Așa ca nu trebuie sa sufere tot personalul pentru cei care au fost favorizați . Cu respect Dl Președinte

  1. AVeti dreptate. Dar sa se vrea cu adevarat si sa se trimita structurile de control ale ANP (cu autobuzul) să verifice orele suplimetare si să ii traga la raspundere pe cei care se vinovați cu planificarea ”smecherilor” la ore suplimentare. Dispoziții fără: măsuri suplimentare de control, tragere la răspundere a vinovaților și un plan de măsuri concret, eficient blocheaza sistemul penitenciar.

   1. Bună ziua
    Vă propun să sugerați DG ANP să înceapă cu orele suplimentare efectuate de fochist penitenciar Arad pe vremea când era director
    Oare se bagă???

 9. Nu trebuie sa ne uram intre noi,… trebuie sa ne aparam drepturile! ST-ul, SSAR-ul, SSSD-ul, si toti ceilalti cu atributii in planificarea personalului, planifica in serviciu doar minimul necesar de personal. Nu este normal!!!!!!…. Trebuie planificat in serviciu suficient personal, astfel incat sa putem asigura linistea in penitenciare., Dar,…. de unde? Suntem subdimensionati! Ca si cei din POLITIE, ARMATA, JANDARMERIE… Tot acest sistem este o bataie de joc, coordonata de catre niste oameni fara “caracter”, doar pentru ca nu pot sa le zic altfel!

 10. As mai vrea sa spun mai multe, dar cred ca as vorbi in zadar. Tot fraierii vor duce greul.(cei din operativ). Eu sunt un biet idealist.

 11. Exista doua categorii de ore suplimentare, cele necesare și cele create. Lucrul acesta este valabil în toate compartimentele.
  Spre exemplu, paza face percheziții la schimbul de tura, ca pana atunci nu au avut când. Administrativul se apuca de munca pe final de săptămâna ca să o termine pe weekend.Si exemplele pot continua.
  Avem dreptul la concediu dar nu îl cerem. Asta este realitatea. Ne luam concediu când e de munca și lăsăm treaba sa o facă fraierii și venim la munca când e de frecat duda.
  Cam asta este realitatea din penitenciar.

 12. Nu poți compensa cu timp liber orele suplimentare de la tură asta presupune de fapt să fi înlocuit de altul care va genera la rândul lui ore in plus și tot așa, lăcomia unora care au acumulat sute de ore suplimentare iar altora li s-au dat ture libere,a dus aici.Cand am trecut in rezervă anul trecut am făcut-o cu orele suplimentare făcute de schimbul meu dar alții mai șmecheri au fost lăsați de șefi să vină la serviciu din ture libere și de aici problemele,unii au ieșit la pensie cu pensia mai mare decât salariul ceea ce iarăși nu este corect iar opinia publică știe de astfel de cazuri și de aceea suntem cum suntem văzuți.Eu zic să nu le plângem de milă celor de la reeducare oricum câștigă mai bine decât operativul cu sau fără sâmbete/duminici/sărbători.

 13. Sa înțeleg ca cei din operativ care au ore pe octombrie trebuie sa le recupereze sau vor fi plătite?

 14. Ar putea ca cei de la.camera operationala sa nu mai ceara sa intocmim dosare de incident pentru orice raport de incident, pt ca asta iti ia mult timp si esti nevoit sa faci ore suplimentare. Daca ppl-ul se taie la ora 14:30 tu trebuie sa stai pana faci un dosar de incident si iti ia vreo 3 ore, ba mai apoi astepti si confirmarea celor de la operational daca poti pleca acasa.

 15. Abuzurile ne vor baga la apa vreodata? Exista 2 categorii de personal. 1. care abuzeaza de chirii, abuzeaza de deconturi la ochelari, medicamente, abuzeaza de ore suplimentare, abuzeaza de tertipurile folosite de comisiile medicale din diferite institutii spitalicesti etc. si 2. cei care is vad de treaba si nu isi cer osanda. Pe limba noastra vor pierii aceste bunatati. iar, pentru un echilibru onest ar trebui facute plafoane in deconturi ( model armata: chirii pe categorii de oras, plafon servicii medicale etc).Pentru pensionarile medicale abuzive ar trebui sa intre DNA , in aceste grupuri infractionale organizate ( comisiile facatoare de minuni in boli). Stim cu totii ca daca ar fi data o lege de reexaminare a acestor bolnavi inchipuiti de lene procentul ar fi de 80 % smecheri. Nu vorbim de cei care fereasca Dumnezeu au o problema medicala . Si imi cer scuze daca se simt lezati! Si da este frustrant pt un angajat care isi vede lungul nasului. Iar, daca vom continua asa aceste beneficii vor disparea.

Comments are closed.