Fostul director al Penitenciarului Baia Mare, Horia CHIȘ, a fost arestat de DNA. Psiholoaga de personal îl însoțește în arest. ”Fereastra închisorii” s-a transformat în “gratia pușcăriei.”
ANP, penitenciar, stiri

Fostul director al Penitenciarului Baia Mare, Horia CHIȘ, a fost arestat de DNA. Psiholoaga de personal îl însoțește în arest. ”Fereastra închisorii” s-a transformat în “gratia pușcăriei.”

”Fereastra închisorii” s-a transformat în “gratia pușcăriei.” Începând de azi, fostul director al Penitenciarului Baia Mare, Horia CHIȘ, împarte celula cu psiholoaga de personal, Angela KOZMA, a aceluiași penitenciar, întrucât procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Cluj au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 21 noiembrie 2022, a inculpaților:

CHIȘ HORIA ȘTEFAN, ofițer de poliție, fost director al Penitenciarului Baia Mare, cercetat pentru săvârșirea infraciunilor de folosire abuzivă a funcției în scop sexual, ultraj, purtare abuzivă și șantaj, toate în formă continuată;

KOZMA ANGELA CARMEN, ofițer de poliție, psiholog la Penitenciarul Baia Mare, cercetată pentru săvârșirea infracțiunii de șantaj în formă continuată.

În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt:

În perioada 2020-2022, în calitate de director al Penitenciarului Baia Mare, inculpatul Chiș Horia Ștefan ar fi pretins, în repetate rânduri, unei subordonate, ofițer de poliție, favoruri de natură sexuală, prevalându-se și profitând de situația de autoritate și de superioritate asupra victimei.
Pe fondul refuzului persoanei vătămate de a avea o relație extraprofesională cu inculpatul Chiș Horia Ștefan, la data de 19 mai 2022, inculpatul ar fi exercitat acte de violență asupra persoanei vătămate în urma cărora au rezultat leziuni constatate de medicina legală, a căror gravitate a fost apreciată la 6-7 zile de îngrijiri medicale.
Actele de violență s-ar fi produs chiar in biroul directorului.
Ulterior, în perioada 30-31 mai 2022, pentru a evita eventualele consecințe ale gestului său, respectiv evitarea unei anchete disciplinare și destituirea din funcție, precum și posibile urmări pentru situația sa familială, inculpatul Chiș Horia Ștefan ar fi constrâns-o pe persoana vătămată să nu sesizeze Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP), amenințând că atât victima, cât și penitenciarul vor avea de suferit. În acest demers, directorul penitenciarului ar fi fost susținut și de inculpata Kozma Angela Carmen, psiholog în cadrul penitenciarului.
Mai mult de atât, la data de 7 iunie 2022, inculpatul Chiș Horia Ștefan ar fi amenințat persoana vătămată cu expunerea unor presupuse imagini compromițătoare pentru distrugerea credibilității acesteia.

Inculpaților li s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.

La data de 22 noiembrie 2022, suspecții Chiș Horia Ștefan și Kozma Angela Carmen urmează să fie prezentați Tribunalului Cluj cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

… se arată în comunicatul de presă al Direcției Naționale Anticorupție.

31 thoughts on “Fostul director al Penitenciarului Baia Mare, Horia CHIȘ, a fost arestat de DNA. Psiholoaga de personal îl însoțește în arest. ”Fereastra închisorii” s-a transformat în “gratia pușcăriei.”

 1. Iubareti șefii ăștia de la Baia Mare…
  Șeful jandarmeriei este acuzat/cercetat într-un caz similar..

 2. Aproape ca si o cadere din peretele Vaii Albe.. Un salt in abruptul existential, al carei verticalitate indoielnica s.a masurat dupa dimensiunea faptelor din trecut.. mai devreme s.au mai tarziu ramaneai fara lungimi de coarda in ascensiune.. ‘camarade’ montagniard.. e bine cand incerci la ‘liber’ sa fii pregatit sa faci bivuac.. din pacate, pentru tine, ai crezut ca verticalul e drept.. s.a aratat surplombat , la fel ca si coloana ta vertebrala… Un picaj cat mai liber, atat pentru tine, cap de coarda, cat si pentru secund.. !

 3. Cand isi pregatea smerit o biata pensie de apt limitat de cateva sute de milioane, l-au sarit direct din medical pe infractor…

 4. Eu cred ca nu trebuie sa ne grăbim cu concluziile vis a vis de ex directorul de la Baia Mare… Nu va fi arestat preventiv pt 30 zile pt ca de aceea exista avocați… În schimb “echipa” care l-a făcut sa se creadă “de neatins” indiferent dacă ar comite sau nu abuzuri grave pe linie de serviciu, “echipa” ar trebui sa știe ce urmează… Probabil va sparge buba în toate direcțiile și valul disperării va cuprinde și pe unii de la proiecte europene, în frunte cu cele 2 femei, una fiind promovata recent mare sefa, iar alta nelucrand în logistică… Probabil vine iarna si pentru un recent pensionar, care s-a ocupat “și de IT” … Ca doar și reprezentantul STS Maramures a făcut poteca pe la C. H. S., pentru a forma, alături de un reprezentant SRI, un duet al vasalilor… Va urma

 5. Dacă cineva ar verifica cu atenție aplicația DZU în anumite date din trecut și-ar da seama probabil cu ce s-au mai ocupat de-a lungul timpului unii de la IT în timpul lui C. H. S., pentru a mai spala din rufe. Nu a mirat pe nimeni ca “Dumnezeu” și-a dat “acordul divin” ca acel fost IT ist sa ajungă șef al unei organizații profesionale… Vreți sa va spun și cu ajutorul cui se inregistrau ilegal discuții din anumite birouri?

 6. Nu cumva acest fost IT ist se presupune ca este cel care a sugerat achiziționarea de telefoane dect digitale foarte scumpe pentru a se face ascultări și înregistrari prin anumite birouri, centrala telefonica permițând înregistrari în timp real cu ajutorul acestor terminale? C. H. S. poate era direct interesat de astfel de servicii? Cine știe?

 7. Un alt campion în șantaj și în folosirea abuzivă a funcției în scop sexual a fost Alexeev. Își râde în barbă acum că a scăpat! Dar încă nu e prea târziu să plătească și el pentru atâtea și atâtea hărțuiri sexuale și nemernicii din vremea când era împărat și stăpân la pușcăria din Timișoara.

 8. georgica a fost la cateva minute sa fie „legat„ aplicand proverbul , fuga-i rusinoasa dar e sanatoasa , a plecat intr un mare fel , adica pe usa din dos. acum se inconjoara de tot felu de fapte penale, ba o parcare aiurea ba un 16 pe colegii de fapta. din pacate colegele pe care le a abuzat si hartuit sexual nu au avut sprijin sa l demaste. dar toate au un inceput.

 9. Intreb si eu, nefiind din partea locului: ce are DNA Cluj cu santajul si infr enumerate mai sus? Daca vb de bagat vastul la fonduri europene, atunci e alta poveste. Altfel, nu prea da bine….

  1. Pai dacă e adevărat cum ziceti ca l-au “protejat” oameni de la STS, SRI și o gașca internă din sistem, e fix treaba de DNA… Omul de la Baia Mare este foarte periculos din punct de vedere al manipulării oamenilor și nu se știe ce tactica va adopta in fata judecătorilor … Poate se va plimba iar cu Biblia în mana ca în 2006 când a fost destituit de la SIPA… Păcat ca la Baia Mare exista un colectiv foarte valoros și nu e deloc corect sa suporte imaginea pe care i-o aduce acest potential “peste stricat la cap” și a celor câțiva potențiali complici …

 10. Și la Craiova au fost 2 specimene de genul asta in prezent pensionari din funcții de directori, doi analfabeți functionali, unul fost director la pelendava pe care la lăsat și nevastă-sa de potent ce era și celălalt un apv ist adus in sistem tot de un analfabet funcțional, fost comandant . Au avut noroc ca femeile nu au depus plângere ca erau după gratii Acum .

 11. Acest Guru isi merita soarta,omul se credea invincibil păi sa vii la serviciu sa ai de toate nu-i de ici de colo!

 12. Eu unul, ca și cetățean al patriei, as face plângere penala pentru abuz în serviciu (și s-ar conexa acțiunea cu megadosarul aflat în discutie) împotriva unui om care a emis o decizie prin care, tu, angajat al unei pușcării nu poți face sesizare a comisiei de disciplină împotriva unui director de unitate pe motiv ca nu ai funcția destul de mare în sistem… Datorita unor decizii de acest fel unii directori sau directori adjuncti au avut posibilitatea sa calce în picioare Codul Penal… La fel și cu decizia ca din Consiliul de conducere al unităților sa facă parte cam cine vrea mușchiul directorului… Dar ma gândesc ca e mai mult treaba Sindicatelor, pentru ca au și avut comentarii la aceste subiecte…

  1. Dar tot ANP ul poate fi lăudat în timpul domnului Halchin, pt ca încearcă sa repare greșelile trecutului…👍

   1. Tocmai din cauza asta intrebam, ca s-a trecut de al “nu sunt pensii speciale” la un mai usor “nu sunt pensii speciale dar vor respecta intocmai jalonul” ceea ce nu arata bine.

     1. esfe fix ca si cum ar fi pensii speciale, dar neasumare.
      a zis Banca Mondiala ceva , sa se lege de asta, au acoperire daca nu au si alte interese.

 13. Bună ziua! Înțeleg ca iarăși rămânem de căruță cu pensiile?! Ăștia o să mărească preturile din nou, pe motiv că au crescut pensiile, iar noi vom deconta și asta! Noi nu avem pensii ca magistrații să zici că nu mai trebuie mărite (dar chiar și lor le crește partea pe contributivitate)… Cred că e o eroare să lase militarii așa.

 14. S-a terminat serialul cu Guru de la Baia Mare? Ca oamenii au început tot mai mult sa aibă curaj sa vorbească (în scris) despre câte a făcut specimenul, din 2008 și pana în 2022. Se pare ca ceea ce s-a întâmplat fetei asteia a fost doar picătura… Si prietenul de la Sindicatul favorit golește… 🤪

 15. Din partea tuturor ofițerilor veniți din academii, pe care îi detești și i-ai persecutat prin ANP/penitenciar, parchete și comisii de disciplină, îți urăm LA MULȚI ANI CU EXECUTARE ! ! !

 16. DNA se ocupa cu infracțiuni sexuale? Nu vi se pare ceva cusut cu ață albă? La BM se construiește un penitenciar cu fonduri norvegiene… Nu sunt interese de a elimina pe cei care nu accepta sifonarea banilor?

  1. Penitenciarul se va construi cu fonduri norvegiene cu sau fără Guru care se afla în pușcărie… Și dacă nu știai exista 3 sau 4 încadrări juridice pt dumnealui, nu doar cea care are conotații sexuale… Pe lângă asta, printre competentele DNA s-au aflat și ofițerii din MAI, MJ și MApN… Nu trebuie sa ii fie nimănui frica de DNA dacă nu a încălcat legea penală… Cu ajutorul DNA vor intra probabil încă 5 persoane care l-au ajutat pe Guru sa devina ceea ce a devenit

   1. Și care sunt cele 5 persoane? Hai, ca domnul Dorobanțu nu o sa te desconspire, iar ei sau ele vor avea sărbători asa cum merită…

    1. Pai unul e fostul IT ist, care avea si niște sarcini de supraveghere a colegilor care nu “pupau suficient de clar picioarele sultanului”, iar celelalte 4 sunt femei care se luptau sa iasă în fatza prin îndeplinirea oricăror inițiative, chiar dacă acestea presupuneau urcarea pe grumazul colegilor sau fraudarea banilor statului… Grupul celor 5 avea un statut special și dacă te uiți la deconturile lor, te minunezi cata dărnicie avea Sultanul când era vorba de “câinii” lui… Bine, ar mai fi unul, dar e detasat director la o unitate din țară de mai mult de 1 an și a scăpat deocamdată de acțiunile DNA

     1. Și totuși, care sunt cele 4 femei “presupus penale” de la Baia Mare, care au fost complicele lui Guru? Ne-ai făcut curioși…

Comments are closed.