Direcția Generală Anticorupție (DGA) a dispus polițiștilor de frontieră pelerinaj prin pușcării pentru a pupa Moaștele Sfintei Corupții.
ANP, FSANP, justitie, penitenciar

Direcția Generală Anticorupție (DGA) a dispus polițiștilor de frontieră pelerinaj prin pușcării pentru a pupa Moaștele Sfintei Corupții.

Un protocol semnat de Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP), Inspectoratul General al Poliției de Frontieră (IGPF) și Direcția Generală Anticorupție (DGA) obligă polițiștii de frontieră să viziteze penitenciarele din Arad și din Botoșani pentru a se familiariza cu pușcăria, în eventualitatea în care ar deveni corupți.

Federația Sindicatelor din Administrația Naționala a Penitenciarelor (FSANP) consideră că măsura dispusă de conducerea Direcției Generale Anticorupție (DGA) este una ilegală, abuzivă și umilitoare pentru polițiștii de frontieră, cărora ofițerii DGA le aplică eticheta de “corupți” sau “pușcăriabili”. Pe când un tratament similar și politicienilor?! Care au politizat instituțiile de forță, prin numirea unor șefi obedienți clasei politice și care nu mai fac diferența dintre realitate și absurd. 

Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP), Inspectoratul General al Poliției de Frontieră (IGPF) și Direcția Generală Anticorupție (DGA), prin măsura de a-i pune pe polițiștii de frontieră să defileze prin fața deținuților transformă pușcăriile in pelerinaj pentru pupatul moaștelor Sfintei Corupții, sub ochii zeflemitor ai infractorilor, care, în majoritatea cazurilor, fac glume deșănțate și înjură orice vizitator al instituțiilor de forță care le trece prin fața gratiilor.

Conform protocolului dintre cele doua instituții din sectorul de apărare, ordine publică și securitate națională, un număr de 8 polițiști de frontieră sunt obligați să meargă săptămânal în sectorul de deținere al penitenciarelor pentru a observa în ce condiții își execută pedeapsa deținuții, cu scopul de a conștientiza consecințele faptelor de corupție.

Vizitarea pușcăriilor cu scopul de conștientizare a cetățenilor față de consecințele săvârșirii unei infracțiuni reprezintă o acțiune umilitoare din punct de vedere uman, care se subscrie torturii psihice, constituind o situație fără precedent și fără o bază legală și morală sustenabilă.

33 thoughts on “Direcția Generală Anticorupție (DGA) a dispus polițiștilor de frontieră pelerinaj prin pușcării pentru a pupa Moaștele Sfintei Corupții.

 1. Fratilor politicieni ar trebui sa vina in vizita si sa ramina definitiv ca locatari permanenti. Peastia nici puscaria nu ii sperie la cit sunt de p….i.

 2. Se dovedește că Bode este nu numai plagiator ci și un imbecil sinistru. Așa crede el că va reuși să combată corupția…

 3. Degeaba astfel de acțiuni
  Trebuie să se facă cu cei de la vamă, ANAF, parlament, etc., nu polițiștii sunt problema ei sunt cu fărâmițata
  Doar PR din partea dg și MJ nimic concret pentru lucrătorii de penitenciar și distragerea atenției de la adevărata noastră problemă
  Viitorul mod de calcul al pensiei militare și lipsa indexării pensie militară pentru anul 2023, salariu nostru etc
  În tot acest timp

 4. Indivizii ăștia care au parvenit vremelnic în funcții de demnitate publică, dovedesc în continuare, după atâția ani de la revoluție, că reprezintă un izvor nesecat de prostie. Niște indivizi care vor să arate, hei-rup-ist, UE, că ce măsuri luăm noi ca să ne optimizăm șansele de intrare în spațiul Schengen. Sunt ridicoli și fac de râs instituțiile astea. Nu contest că polițiștii de frontieră sunt printre cei mai corupți, dar cauza corupției la ei, așa cum este ea, este pentru că sunt mize mai mari decât în alte părți. Și un lucrător de penitenciar, ajuns acolo, ar face fix același lucru. Mă refer la cel dispus la fapte de corupție.

 5. Daca este adevarat a luat-o lumea razna rau de tot si asta ne arata ca nu mai exista o limita de minima decenta.

 6. Pana pe 15 dec astia vor adopta legea bugetului de stat si noi nu facem nimic?
  Ce planuri avem dle presedinte?

   1. La ce va referiti sa primim?
    Salariul de grad sau din legea salarizarii?
    Actualizarea normleor ar fi critica dpmdv in conditiile de acum.

 7. Domnule Dorobantu, dati-ne un orizont cu concursurile astea de sef sectie, se dau in decembrie? Parerile sunt impartite[unii zic ca in decembrie, altii ca in ianuarie]. Dvs sunteti mai aproape de surse, poate ne lamuriti. Multumim

 8. Ceva noutati cu privire la reglarea inechitatii privind diferenta dintre coeficientul unui coleg nou incadrat si a unui coleg cu 3-4 ani vechime?

 9. PENSIILE MILITARE CRESC CU 12%!?Pe surse aflăm că decidenții s-ar fi pus de acord si vor creste si pensiile militare cu 12%. stiti ceva ?dupa 5 ani….

 10. Buna seara! Concursul pt sef tura, centrul de concurs poarta alba, se mai tine anul acesta?

Comments are closed.