Ordonanța trenuleț se discută azi în CES. Ministerul Finanțelor (MF) nu dorește dezbaterea publică solicitată de FSANP.
penitenciar

Ordonanța trenuleț se discută azi în CES. Ministerul Finanțelor (MF) nu dorește dezbaterea publică solicitată de FSANP.

Ordonanța trenuleț, cea care “majorează” salariile si pensiile polițiștilor de penitenciare se discută în Consiliul Economic si Social (CES). Se pare că nu va suporta alte modificări. Deși Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (FSANP) a solicitat dezbatere publică a acestei ordonanțe de urgență, nici până la această oră nu am primit confirmarea unei întâlniri transparente și reale cu Ministerul Finanțelor (MF). CE AR TREBUI SĂ FACEM NOI TOȚI? Fără unitatea la care am făcut apel luni de zile, slabe șanse de reușită…

30 thoughts on “Ordonanța trenuleț se discută azi în CES. Ministerul Finanțelor (MF) nu dorește dezbaterea publică solicitată de FSANP.

 1. sunteti singurul care incearca asta din pacate, daca nici la colegii din MAI nu gasim suport, atunci chiar nu avem nicio sansa……

 2. De asta mai multe sindicate și asociații de pensionari anunță mișcări și proteste după data de 14 decembrie

 3. Bună ziua! Mda… Trist că nu suntem uniți… Probabil ca așa vom pieri și ca națiune deși sper să greșesc! Multumesc pentru efortul depus domnule președinte.

  1. Din pacate exista prea multe sindicate in unitatile penitenciare, care de fapt nu apara nimic. Si aici ma refer la sindicatele de birou, cu o mana de membri, care au infiintat un sindicat doar pentru a tine de scaunul unora si a le acoperi golaniile si faptul ca nu muncesc mai nimic.In rest nu se lupta pentru drepturile politistilor de penitenciare, deoarece raportat la cat muncesc, ceea ce primesc deja este prea mult.
   Asadar cei ce vor cere si vor fi ascultati vor fi tot din cadrul unor sindicate mari, cum ar fi FSANP.Pana atunci noi am ales sa fim divizati in atatea sindicate, nu ne-a trimis guvernul in cate unul.

 4. La pensii cum a ramas pana la urma ca erau niste plafoane si apoi a aparut prin media declaratia ministrului Caciu ca va fi de 5.1.

   1. e vorba de modifica HG-ul , sunt drepturi pe care toate institutiile, mai putin noi ca nu am vrut sa fim la gramada cu toti beneficiaza de aceasta pe noul HG cu toate institutiile de aparare, era mult mai ok daca se abraga al nostra si se completa al lor si cu institutia noastra…
    beneficiaza de decont transport saptamanala/lunar pana la domiciliu, sumele decontate sunt in functie de salariu minim pe economie, nu mai este nevoie de ordin de serviciu , etc.
    Erau chestii benefice

     1. asa cum MAI au modificat inclusiv statutul pt prevederi pe care noi le avem, de ce sa nu o facem si noi? e un HG…..

     2. Cu respect? Ce avem noi in lege, nu inteleg la ce va referiti?
      Avem noi in lege posibilitatea decontului saptamanal pana la domiciliu?
      Sunt de parere ca nu e nici pe departe un drept de neglijat

     3. Haideti sa va demontez parerea dle presedinte; statul prevede includerea prevederii similare cu MAI(decont saptamanal), se vede la finalul articolului mai jos mentionat, gresesc cumva??

      Articolul 105
      (1) Polițistul de penitenciare are dreptul la decontarea cheltuielilor de transport, în cazul deplasării în interes de serviciu, în cazul mutării în alte localități, în cazul deplasării de la domiciliu la locul de muncă, când domiciliază în altă localitate decât cea în care își desfășoară activitatea, în limita a 70 km dus și 70 km întors, și, o dată pe an, pentru efectuarea concediului de odihnă, precum și în alte situații, în condițiile stabilite prin hotărâre a Guvernului.

     4. SCRIE CLAR LA FINALUL ARTICOLULUI:

      precum și în alte situații, în condițiile stabilite prin hotărâre a Guvernului.

      Deci se poate modifica prin HG-ul nostru!

    1. Ce sa modificam din lege? Unde scrie ca nu am putea beneficia si noi similar cu MAI?

     Fiti mai explicit, poate nu intelegem noi…

 5. Buna ziua.
  Daca se actualizează salariul de grad și eu când mă voi pensiona aleg o perioada din trecut ,2021, se mărește și suma pe care ar trebui s o primesc că pensie?
  Mulțumesc anticipat pentru răspuns!

  1. După părerea mea, având în vedere că cele 6 luni sunt din 2021, baza de calcul se va actualiza doar cu 10% din solda de funcție, majorarea salariului de grad nu vă ajută

   1. *viteazul… Mai studiază… Dacă un drept întra în vigoare la o data ulterioara ieșirii la pensie, nu se prea ia în calcul dacă alegeți o perioada anterioara aplicării.. (ex: specialistul de clasă se aplica din 15 decembrie 2021, dar dvs alegeți primele 6 luni din 2021, specialistul de clasă nu se va lua în considerare..)
    Sper sa fi înțeles speta…

 6. Domnule Dorobantu, daca se mareste cu 10% salariul de la 1 ianuarie, se mareste si pentru cei din sectorul educativ? In sensul ca orice marire salariala o sa fie pentru tot personalul indiferent de sectorul din care face parte?

Comments are closed.