Secretarul de stat Bogdan ILEA anunță 300 de noi locuri de cazare pentru deținuți la Penitenciarul Gherla
ANP, FSANP, justitie, penitenciar

Secretarul de stat Bogdan ILEA anunță 300 de noi locuri de cazare pentru deținuți la Penitenciarul Gherla

Secretarul de stat al Ministerului Justiției, Bogdan ILEA, anunță pe pagina oficială de Facebook înființarea a 300 de noi locuri de cazare pentru deținuți la Penitenciarul Gherla. Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (FSANP) supune atenției Ministerului Justiției (MJ) și Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP) că înființarea de noi locuri/spații de cazare pentru deținuți trebuie să vină la pachet cu înființarea de noi posturi de polițiști de penitenciare.

Iată mesajul domnului secretar de stat Bogdan ILEA:

“În ședința de Guvern de azi 14 decembrie, la care am fost desemnat să reprezint Ministerul Justiției de către ministrul Cătălin Predoiu, au fost aprobați indicatorii tehnico-economici pentru construcția unui pavilion cu 300 de locuri de cazare la Penitenciarul Gherla.

România și-a asumat printr-un memorandum cunoscut sub denumirea de Memorandumul Rezmives, obligația de a crește standardele de cazare a persoanelor private de libertate, astfel încât să se asigure condiții de detenție în standardele CEDO, respectiv cu asigurarea unui spațiu minim de 4mp/deținut.

Pavilionul va include, alaturi de facilități de cazare și facilități pentru activități sportive, un coridor pentru primirea persoanelor private de libertate, care va asigura îmbunătățirea funcționalității penitenciarului în ansamblu.

Echipa Ministerului Justiției are o preocupare continuă și atenta pentru toate problemele instituțiilor din coordonarea Ministerului, atât cele care implică intervenții legislative cat și cele care implică investiții în condițiile materiale.”

3 thoughts on “Secretarul de stat Bogdan ILEA anunță 300 de noi locuri de cazare pentru deținuți la Penitenciarul Gherla

  1. De fiecare dată când se schimbă puterea politică, se construiesc unități noi, secții noi… n-am văzut nimic până acum.😄

  2. Cum poti afirma ca se construiesc spatii pentru inca 300 de locuri, cand capacitatea actuala este depasita cu 300 de locuri??? Se ridica doar o alta cladire. Pretul va fi ca aceeasi oameni(politisti de penitenciare) vor lucra mai mult, se vor acumula mai multe sarcini de serviciu.

Comments are closed.