Ministrul Justiției, Cătălin PREDOIU, asigură polițiștii de penitenciare că nu vor fi discriminați în privința pensiilor și salariilor.
FSANP, justitie, penitenciar, sindicat

Ministrul Justiției, Cătălin PREDOIU, asigură polițiștii de penitenciare că nu vor fi discriminați în privința pensiilor și salariilor.

Ministrul Justiției, Cătălin PREDOIU, a avut o întâlnire cu organizațiile sindicale reprezentative din poliția penitenciară și a transmis polițiștilor de penitenciare garanția că nu vor fi discriminați în privința salariilor și pensiilor față de alte categorii profesionale din sectorul de apărare, ordine publică și securitate națională. Totodată, ministrul justiției s-a arătat deschis spre dialog social prompt și colaborare eficace cu sindicatele. 

Cătălin PREDOIU și Bogdan ILEA deschiși la dialog real, prompt și colaborare eficace cu sindicatele

Totodată, domnul Cătălin PREDOIU a transmis că Ministerul Justiției (MJ) și Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP) vor intensifica colaborarea eficace și dialogul transparent, real și fără întârziere cu organizațiile sindicale pentru identificarea problemelor poliției penitenciare și rezolvarea promptă a acestora. Aceeași abordare spre dialog și colaborare a avut-o și secretarul de stat al Ministerului Justiției (MJ), Bogdan ILEA, care coordonează Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP).

Ministrul Cătălin PREDOIU urează “Sărbători Fericite!” tuturor polițiștilor de penitenciare

În cadrul ședinței, ministrul Justiției, Cătălin PREDOIU, a urat “Sărbători Fericite!” tuturor polițiștilor de penitenciare, arătându-și deschiderea spre un dialog eficace cu reprezentanții organizațiilor sindicale, punând accentul pe o comunicare instituțională loială, eficace, evidențiind faptul că problemele sistemului penitenciar sunt pe agenda personală a ministrului și că, în anul 2023, se va implica personal în rezolvarea problemelor din penitenciare, inclusiv prin participarea la ședințele comisiei mixte de dialog social dintre Ministerul Justiției – Administrația Națională a Penitenciarelor – Organizațiile sindicale reprezentative la nivel național.

Ministerul Justiției dă asigurări că bugetul acoperă majorările salariale

Ministrul Justiției, Cătălin PREDOIU și secretarul de stat, Bodgan ILEA, a transmis asigurări polițiștilor de penitenciare că bugetul Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP) acoperă majorările salariale prevăzute de Ordonanța de Urgență nr. 168/2022 privind unele măsuri fiscal-bugetare, prorogarea unor termene, precum și pentru modificarea și completarea unor acte normative.

2023 vine cu vizite ale ministrului în penitenciare

Ministrul Justiției, Cătălin PREDOIU, a declarat în cadrul ședinței cu sindicatele că, începând cu anul 2023, va avea o întâlnire cu toți directorii unităților penitenciare și că va vizita mai multe locuri de deținere pentru a vedea condițiile de muncă și de detenție și totodată problematica specifică fiecărui penitenciar vizitat.

Modificarea pensiilor militare nu a ajuns la Ministerul Justiției

Având în vedere speculațiile apărute în spațiul public referitoare la modificarea condițiilor de pensionare ale polițiștilor, militarilor și polițiștilor de penitenciare, Ministerul Justiției (MJ) a transmis organizațiilor sindicale că nu există vreun proiect de act normativ care să modifice actuala lege a pensiilor militare de stat. În responsabilitatea Ministerului Muncii și Solidatității Sociale intră elaborarea proiectului de act normativ care ar modifica condițiile de pensionare ale polițiștilor, militarilor și polițiștilor de penitenciare, iar în eventualitatea primirii de la ministerul de resort a unui astfel de proiect spre aviare, organizațiile sindicale vor fi informate.

21 thoughts on “Ministrul Justiției, Cătălin PREDOIU, asigură polițiștii de penitenciare că nu vor fi discriminați în privința pensiilor și salariilor.

 1. Sint curios daca a fost intrebat dl.ministru daca stie ceva de ce se stipuleaza in pnrr data de 31.12.2022

   1. Dle Dorobantu eu stiu ca ati inteles ghilimelele de rigoare, stiu cine a vrut asta, dar se specifica ca se va schimba ceva pina la aceasta data , si nu in bine pentru noi

   2. Nu USR!
    Guvernul României de la acea dată!
    Faptul că propunerile au venit de la un ministru usr nu absolvă pnl-ul (majoritar în guvern) de responsabilitate.
    Cît despre psd, cu ai lui 9.4% din pib, vede și orbu cît sunt de demagogi.

    1. Și încă ceva: PNRR înseamnă bani+reforme. Nu faci reforme, nu primești bani!
     Am văzut colegi pensionați la 39, 40 de ani. Incredibil, dar adevărat! Apt limitat! A doua zi își conduc afacerile private sănătoși tun. De ce se întîmplă astea? Pt că se poate. Nimeni nu se uită la cauze, comisiile medicale și prevederile legislative.

 2. Cat ramane pe card aceasta marire de grad si 10% domnule Presedinte la agenti si ofiteri estimativ minim si maxim?ms

  1. Simularea de 10% se face la brut .
   Agent pr 1 : 488 (studii superioare) brut
   Ofițer pr 1: 725 brut

   Cifrele nu sunt date de ANP sau MJ. Am solicitat ANP să facă câteva simulări: agenți, ofițeri, funcții de conducere. Astept răspuns de la ANP in următoarele zile.

 3. Sporul de specialist de clasa se pune la pensie dacă cele 6 luni la calculul bazei le am din 2020.

Comments are closed.