Ministrul Cătălin PREDOIU și directorul general Dan HALCHIN față în față cu problemele din Poliția Penitenciară
FSANP, penitenciar, sindicat

Directorul general al ANP, Dan HALCHIN, acordă în mod abuziv și ilegal o majorare salarială de 50% unui director acuzat de legături cu un traficant de minori. Cerem ministrului justiției Cătălin PREDOIU să oprească ilegalitățile!

Directorul general al Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP), comisar șef de poliție penitenciară dr. Dan HALCHIN, a acordat o majorare de 50% pentru lucrări de excepţie sau misiuni speciale directorului Penitenciarului Giurgiu (Alina GHEORGHIȘOR), deși acesta nu avea propunere de 50% în formă fizică pentru a beneficia de acest drept. Mai mult de atat, doamna Alina GHEORGHIȘOR ar avea legături cu un interlop anchetat pentru trafic de minori. Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (FSANP) cere ministrului justiției, domnul Cătălin PREDOIU, să intervină în Poliția Penitenciară și să împiedice încălcarea flagrantă a actelor normative și cheltuirea fondurilor publice în mod abuziv și ilegal. (Sesizarea AICI)

Nr. 01/03.01.2023
Exemplar 1 din 2

Domnului ministru Cătălin PREDOIU

Ministerul Justiției

 • În atenția domnului secretar de stat Bogdan ILEA – coordonator al Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP)

Stimate domnule Ministru,
Stimate domnule Secretar de Stat,

Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (FSANP), organizație sindicală reprezentativă la nivelul sistemului administrației penitenciare, cu sediul în Municipiul București, str. Maria Ghiculeasa nr. 47, et. 3, cam. 306, sector 2, având Cod de Identificare Fiscală 17257999, e-mail: fsanp@fsanp.ro, reprezentată legal de către domnul Cosmin – Marian DOROBANȚU, în calitate de Președinte,

Ținând cont de prevederile art. 1 alin. (2) coroborate cu prevederile art. 7 alin. (1) din Legea  contenciosului administrativ (554/2004),

Luând în calcul prevederile art. 6 coroborate cu prevederile art. 7 din OMJ nr. 820/C/2015 pentru aprobarea Normelor metodologice privind acordarea majorării pentru lucrări de excepţie sau misiuni speciale funcţionarilor publici cu statut special şi personalului civil din sistemul administraţiei penitenciare,

SOLICITĂ

ca, în calitate de autoritate ierarhic superioară Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP), să dispuneți de îndată ÎNCETAREA acordării majorării pentru lucrări de excepţie sau misiuni speciale pentru doamna comisar șef de poliție penitenciară Alina GHEORGHIȘOR, ofițer în cadrul Penitenciarului Giurgiu, din următoarele considerente:

 • Unul de ordin legal: Dat fiind faptul că, în timpul ședinței consiliului de conducere din Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP) din luna decembrie 2022, doamna Alina GHEORGHIȘOR nu avea propunere motivată și fundamentată în scris, care să fie analizată în cadrul consiliului de conducere, ofițerul în cauză nu putea în mod legal să beneficieze de majorarea de 50% pentru lucrări de excepţie sau misiuni speciale. În ciuda faptului că Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (FSANP) a sesizat (fapt consemnat în procesul-verbal al ședinței) acordarea majorării pentru lucrări de excepţie sau misiuni speciale pentru doamna comisar șef de poliție penitenciară Alina GHEORGHIȘOR, ofițer în cadrul Penitenciarului Giurgiu, excede cadrului legal stabilit de 6 din OMJ nr. 820/C/2015 pentru aprobarea Normelor metodologice privind acordarea majorării pentru lucrări de excepţie sau misiuni speciale funcţionarilor publici cu statut special şi personalului civil din sistemul administraţiei penitenciare, directorul general al Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP), Dan HALCHIN, a insistat că ofițerul în cauză nu trebuie să aibă propunerea de 50% în formă fizică pentru a beneficia de majorare salarială de 50%, fiind necesară doar nominalizarea ofițerului.
 • Unul de ordin moral: Din informațiile apărute în spațiul public, doamna Alina GHEORGHIȘOR ar avea legături cu un interlop anchetat pentru trafic de minori. În opinia Federației Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (FSANP), urmare aparițiilor din mass-media (cotidiene de tiraj național), doamna Alina GHEORGHIȘOR nu ar avea nici măcar calitatea morală să ocupe funcția de director al Penitenciarului Giurgiu, iar “premierea” acesteia de către directorul general al Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP), Dan HALCHIN, cu încălcarea cadrului legal în materie, nu face altceva decât să demotiveze directorii de penitenciare onești din subordine și să încurajeze un comportament infracțional pentru agenții și ofițerii din poliția penitenciară.

Facem precizarea că, prin adresa nr. 162/27.12.2022, Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (FSANP) a semnalat, în scris, Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP) aspectele anterior menționate, însă directorul general, comisar șef de poliție penitenciară dr. Dan HALCHIN, nu a ținut cont de acestea.

În conformitate cu prevederile art. 6 alin. (1) lit. c) din OMJ nr. 2794/2004 pentru aprobarea Codului deontologic al personalului din sistemul administraţiei penitenciare, directorul general al Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP), comisar șef de poliție penitenciară dr. Dan HALCHIN, are obligația de a se constitui exemplu pentru subordonaţi, colegi, să creeze un climat corespunzător de muncă şi să contribuie la realizarea şi menţinerea unei imagini pozitive a instituţiei. Or, atâta timp cât însuși directorul general încalcă flagrant normele de drept și cheltuiește fondurile publice în mod ilegal și abuziv, Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP) nu mai poate pretinde ofițerilor și agenților din poliția penitenciară să respecte Constituția și legile în vigoare.

În vederea unei bune colaborări, vă oferim deschiderea noastră spre un dialog constructiv, bazat pe încredere și respect.

Cu deosebita considerație,

Cosmin DOROBANȚU
Președinte
Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor

15 thoughts on “Directorul general al ANP, Dan HALCHIN, acordă în mod abuziv și ilegal o majorare salarială de 50% unui director acuzat de legături cu un traficant de minori. Cerem ministrului justiției Cătălin PREDOIU să oprească ilegalitățile!

 1. domnul Fin al sus mentionatei gerghisor ,Medalion iau fost acordate in 2022 pe 2 trimestre consecutiv….ministru vede oare????

 2. Interlopii sunt la conducere de mult si sunt deranjati doar cand se porcesc si nu isi mai platesc cotizatiile. La orice nivel
  Acum cateva zile era o stire ca se vor cumpara bodycam-uri pentru un program pilot. Directorul nu stie ca de multi ani sunt bodycam-uri in folosire?

 3. Lucrarea de excepție a lui gheorghisor alina a fost sa il recompenseze pe (editat admin) cu primă de merit de 50% pentru ca au participat impreuna la concedii cu traficanții de minori. De ce nu vine un control la giurgiu sa se vada cum a luat (editat admin) salarii de merit de 8 ori in mod succesiv il ultimii doi ani? Ultima oara trebuia să ia salariu de merit o educatoare dar gheorghisor a considerat că (editat admin) a avut standardele mai ridicate….

 4. Dar De Ce nu cerem Ministrului justitiei sa oprească odată această “premiere suspectă “,ce tronează în toate Unitățile Penitenciar din țărișoară?Cum va explicați că sunt luna de luna aceleași figuri, aceiași abonați, aceleași rubedenii si cumetrii?Sunt personaje care ne au călcat vreodată în sectorul de deținere, nu stiu cum arată pușcăria decât din filme si totusi încasează luna de lună. Cu greu ratează vreun trimestru. Au cate 1 an,2 vechime încadrați prin pază (agenți operativi),care după ce termină perioada de instruire specifică, ajung imediat în alte sectoare(logistică, financiar),si imediat premiați. Si nu odată, ci obsesiv. Cum.poate acel agent sa faca lucrări excepționale daca el a fost încadrat din sursa externă ca agent operativ, iar acum tu premiezi faptul că lucrează la financiar?După ce i ai schimbat funcția imediat ce a rămas agent definitiv! Si exemplele continuă, si pot continua.Sunt sefi de tură, ofițeri respectabili,care nu au fost premiați niciodată!Si au 20 de ani vechime!!!sindicatele cântă cu batista pe tambal.putem cere un audit pe tema asta?Chiar as vrea….

 5. Felicitări pentru atitudine domnule președinte .
  In sistem sunt foarte mulți profesioniști care ar putea promovați in funcțiile de conducere vacante din păcate Halchin are ochi numai pentru cei promovati prin zvonuri .

  1. Si se plânge ca nu are cine ocupa funcțiile de top management. Pai nu au cum sa identifici ofițeri pentru funcții de top management când nu părăsești biroul din ANP. E logica elementara. Ofițerii ANP cu funcții de conducere văd și aud de pușcării de pe site-urile sindicale.

 6. Managerul să fie persoană civilă venită prin concurs și vom vedea schimbări în bine prin penitenciare.

 7. Dacă ar verifica cineva cum s-a acordat 50% la unele unități, li s-ar scula parul pe cap… Sa ne imaginam o șefa de logistica (imputernicita recent directoare adj economico administrativa), care este instructor de schi și are cabana de închiriere accesorii de schi și propunea la 50% pe cei care își dădeau la ea copiii la școala de schi și nu cereau nici un bon fiscal… Deci banii propuși ca și “recompensă profesională” se întorceau la ea neimpozabili… Bine, asa ceva era posibil doar pe vremea unor directori care îndeplineau condițiile de “pușcăriabil”? Sau se întâmplă și acum?

 8. Acum este bine la P.Giurgiu, un ofițer cu funcție de execuție este la comanda și adjunct unul cu 2 ani experiență pe funcție de conducere….Sunt curios ce va ieși acolo :))))))

 9. Și cât de sukarit era Halchin că picase Gheorgisor testarea psihologică… 😂😂😂

 10. Felicitări pentru atitudine și implicare domnule președinte! Încrengătura este mai mare la Giurgiu, dl. (Editat admin) este cumnat cu interlopul, apare și el în fotografii. O pată urâtă pe imaginea sistemului.

 11. Când aveți ocazia poate ii explicați și lu’ domnu’ Bolos că de niste multi ani nu se mai acorda preme de vacanta . Că tot mesteca acel clișeu pe la TV cu premele de vacanta băgate in baza de calcul a pensiei. Și prostii care nu se documentează o iau de bună și o transmit mai departe.

 12. Domnule Dorobanțu nu ar fi mai corect sa facă public aceste posturi ? Poate mai sunt oameni cu experiența care doresc sa ocupe aceste posturi!

 13. Domnule presedinte, inteleg doamna are niste probleme dar de ce nu semnalati si problema din unele unitati unde au fost “premiati” membri unor organizatii sindicale pentru a le inchide gura si sa nu deranjeze seful. Ca asta e misiunea speciala. Reclamati si asta daca sunteti corect

  1. Eu am fost în consiliul de conducere de la ANP. Nu am de unde sa știu ce s-a întâmplat în unitățile subordonate. Diferența dintre Alina GHEORGHIȘOR și persoanele la care va gândiți este că doamna de la P. Giurgiu NU AVEA propunere motivata și fundamentată în scris pe care să o analizam în cadrul consiliului de conducere.

Comments are closed.