Guvernul a aprobat majorarea salariului de grad al polițiștilor, militarilor și polițiștilor de penitenciare. Câti bani veți primi în februarie 2023.
FSANP, sindicat

Guvernul a aprobat majorarea salariului de grad al polițiștilor, militarilor și polițiștilor de penitenciare. Câti bani veți primi în februarie 2023.

Guvernul României a aprobat Hotărârea de Guvern care majorează salariul de grad al polițiștilor, militarilor și polițiștilor de penitenciare. Inechitatea a fost eliminată. Mai avem un pas mic: 1/4 din difereța restantă, deblocarea normei de hrană și de echipare. Ușr, ușor, prin perseverență le putem obține. Majorarea salarială se va aplica începând cu salariul din luna ianuarie 2023 și se va încasa, în luna februarie 2023.

Iată valorile:

Ofițeri de poliție/ penitenciare:

Chestor general de poliție – 1.000 lei;

Chestor-șef de poliție – 975 lei;

Chestor principal de poliție penitenciară – 950 lei;

Chestor de poliție/ penitenciareă – 925 lei;

Comisar-șef de poliție/ penitenciare – 900 lei;

Comisar de poliție/ penitenciare – 850 lei;

Subcomisar de poliție/ penitenciare – 825 lei;

Inspector principal de poliție/ penitenciare – 800 lei;

Inspector de poliție/ penitenciare – 775 lei;

Subinspector de poliție/ penitenciare – 750 lei;

Agenți de poliție/ penitenciare:

Agent-șef principal de poliție/ penitenciare – 725 lei;

Agent-șef de poliție/ penitenciare – 700 lei;

Agent-șef adjunct de poliție/ penitenciare – 675 lei;

Agent principal de poliție/ penitenciare – 650 lei;

Agent de poliție/ penitenciare – 625 lei;

 

30 thoughts on “Guvernul a aprobat majorarea salariului de grad al polițiștilor, militarilor și polițiștilor de penitenciare. Câti bani veți primi în februarie 2023.

 1. Daca se consulta anexa din spatele documentelor se vede ca a fost diminuata actualizarea cu 50%, adica pe romaneste a fosta facuta actualizarea doar cu jumatate, corect dle presedinte??

  Fac cum fac si ne pacalesc mereu

 2. Actualizarea nu intra in restantele de 1/4 pe care trb sa le primim si nici nu se calculeaza pt maximul cf legii 153:

 3. Pana la urma influenteaza si celelalte sporuri,sau calculam brutul de la diferenta sa vedem ce vom lua in mana net?Va salut cu repect!

   1. Sa ne fereasca Dzeu, ca mare este gradina lui. dar sar multi gardul, Asta este problema in tara asta, sint multi analfabeti functional,

 4. De fapt se primeste o diferenta intre ce există in plata si noile cuantumuri. E praf in ochi. Nu va entuziasmați. Se preconizeaza un maxim de 200 lei.

 5. Separat de subiectul zilei, daca este adevărat ca soția lui Guru umblă după declarații favorabile lui, pentru ca să scape de condamnare, probabil se analizează de procurorii DNA și cine a beneficiat de excursii în străinătate fără sa aibă merite deosebite și cine a beneficiat de 50%… Dacă apar coincidente, e ghinion mare… Pentru ambele părți…

 6. Domnule președinte propuneți anp ului ca fiecare lucrător sa aibă acces la datele din dosarul personal ( la datele din phr- evidenta personalului ) . In prezent ne rugam de cei de la resurse umane sa ne spună când ieșim la pensie, când suntem avansați, ce calificative am avut etc . Inclusiv la veniturile lunare ( fluturașul de salariu ). Dacă nu mai am fluturașul trebuie sa faci cerere la director și când au timp cei de la financiar . Daca aveți cunoștința casa de pensii a implementat un program unde pensionarul are acces la toate aceste date ( fluturaș, vechime etc ?
  Va mulțumim

 7. La Penitenciarul Spital Poarta Alba iar au loc nereguli acoperite de cei de la Anp. Directorul stie

 8. M. Of. nr. 41 din 13 Ianuarie 2023, Act nr. 28/11 Ianuarie 2023: Hotărâre pentru actualizarea cuantumului soldei de grad/salariului gradului profesional deținut de personalul militar, respectiv de polițiștii și polițiștii de penitenciare.

 9. Domnule Presedinte rugaminte la dumneavoastra
  Vă puteți interesa (și să ne transmiteti un raspuns) daca pentru It-istii din sistemul peniteciar, (ăștia care au mai ramas, ca putini or mai veni) MJ, ANP au de gand să aplice și pentru ei reducerea de impozit asa cum se aplica si pentru alte ministere?! A se vedea ORDIN nr. 21.813/6.421/2.246/4.433/2022 publicat în MONITORUL OFICIAL nr. 1252 din 23 decembrie 2022.
  Multumesc anticipat pentru efort si implicare.

 10. Bună ziua. Se aplică? Legea nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat, cu modificările și completările ulterioare, prevede, la art. 60 alin. (1), că cuantumul pensiilor militare de stat se actualizează ori de câte ori se majorează solda de grad și/sau solda de funcţie ale militarilor în activitate. Și dacă nu, de ce?

 11. Îmi puteți spune cam cât se va pierde la pensionare dacă intra în vigoare modificarea de la 6 la 12 luni?

 12. Chiar nu vă înțeleg ce aveți cu intrebarea pusă. Era vorba de o simplă estimare având în vedere că se vrea o plafonare la 60% din brut.

Comments are closed.