Politiștii de penitenciare pot beneficia de decontarea abonamentelor pentru sportul de întreținere, profilactic sau therapeutic?!
ANP, penitenciar, sindicat

Politiștii de penitenciare pot beneficia de decontarea abonamentelor pentru sportul de întreținere, profilactic sau therapeutic?!

În 2023, Codul fiscal s-a modificat, venind cu un beneficiu pentru angajați: decontarea abonamentelor pentru sportul de întreținere, profilactic sau therapeutic. Considerăm că Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP) ar putea face un efort financiar și să deconteze polițiștilor de penitenciare și personalului contractual abonamentele pentru sportul de întreținere, profilactic sau therapeutic. Această măsură ar conduce inevitabil la creșterea performanțelor fizice ale polițiștilor de penitenciare, cu rol determinant în formarea profesională a acestora.

Nr. 10/18.01.2023
Exemplar unic

Domnului comisar șef de poliție penitenciară dr. Dan HALCHIN
Director general
Administrația Națională a Penitenciarelor

Stimate domnule director general,

Luând în calcul prevederile Legii nr. 34/2023 pentru modificarea și completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal referitoare la decontareacontravaloarii abonamentelor pentru utilizarea facilităților sportive în vederea practicării sportului și educației fizice cu scop de întreținere, profilactic sau therapeuticoferite de furnizori ale căror activități sunt încadrate la codurile CAEN 9311, 9312 sau 9313, plătite în scopul personal al contribuabilului, indiferent dacă activitatea se desfășoară individual sau într-o formă de asociere, precum și contravaloarea abonamentelor, oferite de același furnizor care acționează în nume propriu sau în calitate de intermediar, ce includ atât servicii medicale, cât și dreptul de a utiliza facilitățile sportive, în vederea practicării sportului și educației fizice cu scop de întreținere, profilactic sau terapeutic, plătite în scopul personal al contribuabilului, indiferent dacă activitatea se desfășoară individual sau într-o formă de asociere, în limita echivalentului în lei a 400 euro anual pentru fiecare persoană.”

VĂ SOLICITĂM

să ne comunicați motivat dacă Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP) și unitățile subordonate au obligația/intenția de a pune în aplicare prevederile legale anterior menționate.

În eventualitatea unui răspuns afirmativ, vă solicităm să întreprindeți demersurile necesare, astfel încât polițiștii de penitenciare să poată beneficia de această facilitate cât mai urgent.

Considerăm că această măsură conduce inevitabil la creșterea performanțelor fizice ale polițiștilor de penitenciare cu rol determinant în formarea profesională a acestora.

În scopul unei bune colaborări, vă oferim deschiderea noastră spre un dialog constructiv, bazat pe încredere și respect.

Cu deosebita considerație,

Cosmin DOROBANȚU
Președinte
Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor

10 thoughts on “Politiștii de penitenciare pot beneficia de decontarea abonamentelor pentru sportul de întreținere, profilactic sau therapeutic?!

  1. Dom’ dottore am aprecia dacă ați face un efort pt am ajunge cu concediile la zi . (heringheoșii de la tură)

  2. Dle admin. poate nu vad eu bine dar se pare ca promovati la respectivul de mai sus(Satul) drapelul Ro. cu un insemn nazist pe el. Cred ca trebuie sa luati masuri adecvate pentru aceasta.

  3. “C udeosebită considerație….”
    Sună cel puțin ciudat după ce în articolele anterioare l-ați făcut cu ou și cu oțet pe D. G.
    Când toată lumea e cu ochii pe noi(salarii mari, pensii speciale, etc….) cerem decont pentru abonamentul la sală…

    1. Din mormânt ce aproape în orice firma/corporatie/entitate ce se respecta exista decontarea unor servicii de genul prin utilizarea unor carduri dedicate (sa nu fac reclama, nu de alta), sau se oferă posibilitatea ca angajații sa folosească o suma X pentru a alege de pe o platforma ce doresc (voucher pentru cărți, cursuri de dezvoltare etc), de ce nu s-ar dori un ajutor pentru persoanele pasionate, ce oricum urmează diferite metode de îmbunătățire fizica? Da, aveți dreptate, zilierii și personalul necalificat nu beneficiază de astfel de răsplată, de ce am beneficia noi și noi? Vedeți cum categorisiti și nu impuneți respectul cuvenit meseriei dv?

  4. Nu se va deconta valoarea abonamentului in totalitate…ar trebui să faceți precizărilor de rigoarea…e vorba de 400 de euro anual..suma deductibila..adică din care noi ne alegem cu vreo 40 de euro…că na impozitată 10 la sută cam așa iese..deci vreo 2 mil pe an… Valoarea abonamentului la unele sali pe o singura lună ….restul până la un an plătim integral….cam asta a fost răspunsul celor de la financiar…

Comments are closed.