Umflături pe burta goală: Reducerea supraaglomerării din penitenciare după metoda "heirupismului habarnist" care va condamna România la CEDO.
ANP, FSANP, penitenciar, sindicat

Umflături pe burta goală: Reducerea supraaglomerării din penitenciare după metoda “heirupismului habarnist” va condamna România la CEDO.

Directorul general al Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP), Dan HALCHIN, se “umflă” pe pagina personală de Facebook că ar fi un mare luptător în războiul supraaglomerării din penitenciare. Supraaglomerarea din închisori a adus României condamnări la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO). În realitate, Administrația Națională Penitenciarelor (ANP) și unitățile subordonate își dau cu stângul în dreptul, transformându-l pe directorul general în Meșterul Manole, iar pe polițiștii de penitenciare și pe România în sacrificata Ana. Brusc, pe directorul general l-a luat vâltoarea emoțiilor luptei cu supraaglomerarea din penitenciare și-a devenit sarcastic pe internet.

“Peticeala” supraaglomerării va aduce noi condamnări la CEDO

Deciziile în combaterea supraaglomerării au fost luate de Dan HALCHIN (aka Meșterul Manole) fără consultarea organizațiilor sindicale, într-un lingăism tipic poliției penitenciare din partea unităților subordonate. Dan HALCHIN nu mai organizează consilii de conducere de frica sindicatelor, motivând copilărește că “e atributul lui” organizarea acestor consilii de conducere. În realitate, Dan HALCHIN fuge de consiliile de conducere pentru că acolo, în cadrul ședinței, în fața subalternilor, sindicatele îi demonstrează că directorul general nu cunoaște legea.

S-a luat decizia desființării unor săli de clasă, biblioteci (Penitenciarul Deva), săli de mese (Penitenciarul Gherla) care vor conduce la condamnarea României la CEDO pentru rele tratamente în penitenciare. Meșterul Manole și YESmenii lui utili ca cerneala simpatică au/aveau obligația să anticipeze această situație și să evite o posibilă condamnare. Construiește acum Meșterul Manole noi locuri de cazare, însă va dărâma sistemul penitenciar pe termen mediu și lung. Îngrădirea unor drepturi ale deținuților va genera noi procese. Suprasolicitarea polițiștilor de penitenciare va genera procese din partea sindicatelor.

Lingăismul și proastele decizii în defavoarea polițiștilor de penitenciare

Lingăii au și ei vina lor pentru deciziile proaste din sistemul penitenciar, pentru că tolerează încălcarea legilor și nu au opinie personală decât după ce ies din biroul directorului general. Se plâng pe la colțurile ANP-ului că directorul general ia decizii care contravin normelor de drept. Îi înțeleg pentru că e dificil să ai coloană vertebrală în fața tendințelor totalitare și apucăturilor dictatoriale ale lui “Știe tot!”.  Să revenim la subiect! Crearea de noi locuri de deținere prin desființare de săli de curs/clasă, biblioteci, săli de mese înseamnă mai multi deținuți pe secțiile de deținere. Această situație implică planificarea unui număr mai mare de supraveghetori pe secțiile respective, mai multe activități socio-educative cu deținuții, adică mai multe spații necesare desfășurării acestor activități. Toate aceste măsuri vor fi puse în aplicare cu un deficit acut de personal deja suprasolicitat și epuizat de decizii anepiste habarniste. Meșterul Manole și lingăii au luat în calcul această situație? NU!

Umflături pe burta goală pe Facebook, cu atac la “dușmanii” imaginari ai Meșterului Manole

Azi, directorul general al Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP), Dan HALCHIN, a postat pe rețeaua de socializare Facebook un mesaj:

“ALTE 81 DE LOCURI
După Ploiești, un al 2-lea proiect gândit încă de anul trecut, se materializează la Timișoara. Felicitări directorului Liviu Marica, echipei de conducere și tuturor colegilor care au pus și vor pune umărul.

Locuri de cazare decente, puse la dispoziție gratuit în afara unității de detenție, de un agent economic care a și angajat persoanele private de libertate în cadrul firmei.

În pofida unor oameni, inclusiv cu atribuții în domeniu, care diminuează eforturile noastre de combatere a supra-aglomerării din sistemul penitenciar, alegem să mergem înainte.”

Remarca sarcastică din finalul mesajului directorului general este îndreptată fie împotriva Ministerului Justiției (MJ), fie împotriva sindicatelor, pe care le consideră inamice. Oricare ar fi direcția sarcasmului, este dăunător pentru poliția penitenciară ca un director general să spună prostii.

Domnul Dan HALCHIN nu a învățat o lecție esențială de viață: O dată rostite, cuvintele nu mai pot fi luate înapoi. Nu le lăsați să vă scape de sub control, domnule director general! Fiți atent îndeosebi la remarcile sarcastice! Satisfacţia de moment pe care o încercați proferându-le nu merită preţul ce nu veți întârzia să-l plătiți.

L-o fi luat vâltoarea emoțiilor luptei cu supraaglomerarea din penitenciare…

19 thoughts on “Umflături pe burta goală: Reducerea supraaglomerării din penitenciare după metoda “heirupismului habarnist” va condamna România la CEDO.

 1. În legătură cu “umflările”, aș vrea să vă prezint capcana interviului psiho-profesional, a doua probă la concursurile din sursă internă.
  Pe lângă faptul că se dublează examinarea psihologică (prin prezența unui psiholog de personal în comisii), se adresează spețe vagi, neclare, care aparent vor să testeze o abilitate, dar de fapt se ajunge chiar la 3.
  Ceea ce e frustrant e faptul că nu se oferă un minim feedback.
  Știți cum era testarea psihologică în urmă cu 2-3 ani? În acea ipostază este acum acest subiectiv interviu psiho-profesional.
  Poate aveți posibilitatea să urmăriți filmări de la concursuri interne.

  1. Eu nu am inteles de ce sa le dea conditii unor nenorociti care au omorat, violat, pedofilat ?!

 2. Mulți am avut încredere în el…că e tânăr cu viziune… că a început de jos…. se pare că se aliniază cu predecesorii lui. Tot sprijinul pe care ni-l acordați ca și sindicat se lovește ca de un zid când și de-a face cu astfel de conducători. Nu de alta dar nu aveam destule pe cap cu guvernanții noștri minunați. Se aude că noua lege a salarizării vine cu scăderi de salarii ,tăieri de sporuri în numele sfântului PNRR… ne-au dat un deget și ne iau două înapoi?

 3. Cum, există viață la Timișoara și după era Georgica? Nu se poate așa ceva 😃£££…nu s-a inchis aprozarul? Si acum cine mai încasează TVA UL?….

 4. Domnule presedinte, va rugam sa mai insistati cu decizia orelor suplimentare la sectorul administrativ. In toate penitenciarele din tara sunt persoane care stau peste program pentru rezolvarea problemelor institutiei si nu se ponteaza de …decizie…..

 5. Viata ca la Timisoara…… vb cantecului! Mergem inainte si fara Georgica! Despre el veti mai auzi doar atunci cand va incepe sa plateasca pt ce a facut. Nici nu mai merita amintit un astfel de personaj.

 6. La Timișoara există viață chiar și după Georgică cum la fel a existat viață și după Bunescu, Bala și alții dinaintea lor.Chestia este ca viața să nu ajungă să fie batjocorita de apucăturile unor astfel de conducatori”dedicati” mai ales interesului personal și inavutirii prin alte mijloace decât cele legale,la îndemâna oricărui om cinstit.

 7. Tot ceea ce fac directorii în teritoriu fac pentru a da bine la ANP puțin le pasă că încarcă cu sarcini suplimentare personalul din subordine,asta contează mai puțin spre deloc .Dar meritele le iau exclusiv ei și “echipele de conducere”.

 8. Domnule dorobanțu va rugam sa insistați la ședința de joi și legat de decizia cu numirea personalului pe coeficient maxim. Se taraganeaza nejustificat aceasta decizie..

 9. Bine spus@ Ugly Kid Joe! D-aia sunt abonati la 50%. Ce m-as bucura sa dispara 50%…:), dar din pacate ei nu o sa fie de acord cu asta niciodata!

 10. La Iasi, Ichim de la Manifest promite functii si 50% pe spatele dir. adj Dumitrache ca e din acelasi sindicat, iar Iurisul vostru nu se sesizeaza.

  1. Din păcate asa e!
   Ichim un personaj foarte dubios, demonstrat încă din perioada FOX.
   Iar despre DUMITRACHE nu mai e nimic de spus după trei examene psihologice picate.
   Întrebarea e?
   CE face directorul “” copac” BRĂDUȚ!
   Iar despre IURIS numai de bine și succes noului PRESEDINTE ales.

 11. Când este nevoie de un DASDRP intr-o unitate nu ar trebuie sa se facă public și sa depunem un CV????Se alege in continuare pe recomandări nu pe competente!!!!

  1. ANP inca prefera lipsa de transparentă pe posturile de top management. ANP ne-a cerut sa nu linșăm public in mass-media vreun director sau adjunct inainte de a-l numi. Solicitarea mi s-a părut absurda. Sa condiționezi transparentă de o asemenea solicitare, e de bezna minții.

Comments are closed.