Penitenciarul Giurgiu a devenit groapa de gunoi a deciziilor habarniste și a împuterniciților mediocri. Polițiștii de penitenciare și deținuții au fost transformați în hingheri.
ANP, penitenciar, stiri

Penitenciarul Giurgiu a devenit groapa de gunoi a deciziilor habarniste și a împuterniciților mediocri. Polițiștii de penitenciare și deținuții au fost transformați în hingheri.

Penitenciarul Giurgiu și-a aruncat câinii maidanezi în Pădurea Bălănoaiei. Azi, 31.01.2023, directorul Penitenciarului Giurgiu, Laurențiu VOICA, a transformat polițiștii de penitenciare și deținuții în hingheri. Maidanezii și puii acestora au fost abandonați în pădure cu ajutorul autospecialei care transportă persoanele private de libertate la instanțele de judecată. Decizia conducerii penitenciarului a stârnit indignarea opiniei publice și a făcut din polițiștii de penitenciare ținta unui val de mesaje denigratoare care afectează imaginea Poliției Penitenciare. Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP) și-a pierdut busola iar Ministerul Justiției (MJ) încă tace.

De la Tribunalul Giurgiu în Pădurea Bălănoaiei (cursa maidanezilor)

În dimineața zile de 31.01.2023, o autospecială a Penitenciarului Giurgiu ar fi transportat deținuții la Tribunalul Giurgiu. În jurul orei 10:00, autospeciala ar fi fost chemată la penitenciar cu o parte a deținuților. Imediat după ce a ajuns în penitenciar, şoferului autospecialei i-ar fi fost încredințată o nouă misiune: căratul câinilor în Pădurea Bălănoaiei şi abandonarea acestora undeva pe câmpuri.

Deținuții puși s-alerge după câini în curtea penitenciarului

Deținuții aflați în curtea Penitenciarului Giurgiu ar fi fost puşi să prindă câinii şi mai apoi să îi urce în autospecială. În jurul prânzului, autospeciala de transport ar fi ieşit pe poarta instituției, iar şoferul ar fi eliberat câinii în parcarea de la Pădurea Bălănoaiei. Aproximativ 15 câini ar fi fost abandonați în pădure, printre ei şi câțiva puiuți.

Polițiștii de penitenciare victimele deciziilor habarniste ale șefilor mediocri

În timp ce șoferul autospecialei s-ar fi ocupat de “misiune”, polițiștii de penitenciare rămaşi la Tribunalul Giurgiu cu ceilalți deținuți aşteptau să fie aduşi în unitate. Ținem să precizăm că Penitenciarul Giurgiu custodiază deținuți clasificați în regim închis si de maximă siguranță, iar prin întârzierea şoferului autospecialei, siguranța misiunii și cea a personalului au fost puse în pericol. Este scandalos că autospeciala în care își desfășoară activitatea polițiștii de penitenciare a fost transformată în ecarisaj. Luând în calcul dinamica evenimentelor de la Penitenciarul Giurgiu, ne așteptăm ca polițiștii de penitenciare să fie transformați în gunoieri și să fie obligați să arunce, în toiul nopții, pe câmp, resturile menajere ale unității.

Abaterile disciplinare și infracțiunile vor fi (…) mușamalizate

Pe lângă șirul lung de abateri disciplinare, la Penitenciarul Giurgiu ne putem afla și în fața unor potențiale infracțiuni. Cunoscând modul în care Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP) protejează directorii de penitenciare din cercul relațional al directorului general Dan HALCHIN și luând în calcul mușamalizările evidente cu care ne-am obișnuit în ultimul an în Poliția Penitenciară, putem afirma că rezultatul controlului intern (dacă va exista unul…) va fi următorul: Aspectele semnalate în spațiul public nu se confirmă.

Metaforic: În trecut, Penitenciarul Giurgiu era unul dintre caii care trăgeau la carul de aur al sistemului penitenciar. În prezent, caii au devenit gloabe demne de abator. Penitenciarul Giurgiu avea nevoie de unul ca Laurențiu VOICA, cum am eu nevoie de guturai. Numirea unui ofițer lipsit de viziune managerială la conducerea Penitenciarului Giurgiu lasă unitatea fără act de identitate. Unde cap nu e, picioarele iau decizii. 

Colapsul a trecut de ușa sistemului penitenciar…

Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP) evită identificarea problemelor din penitenciare ca să nu deranjeze “Poarta” (n.r. Ministerul Justiției), pentru că altfel, Dan HALCHIN ar fi scos la tablă și lăsat corigent. Asistăm la o frenezie a distrugerii Poliției Penitenciare chiar de către cei care o conduc, iar fărădelegea face legea în unitățile penitenciare. Abuzurile și corupția unor șefi din pușcării au căpușat sistemul penitenciar.

Directorul general al Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP), Dan HALCHIN, nu vede și nu aude cum repetenții lui la management subminează imaginea poliției penitenciare. Dacă va mai promova polițiști de penitenciare cu calități de foci bolnave de sinuzită, într-un final, Dan HALCHIN se va alege cu eticheta de “cel mai slab director general” pe care l-a avut Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP). Sincer, nu mi-aș dori așa ceva! Cândva, am ținut la omul acesta și i-am repetat de N ori ca nu toți directorii sunt de buna credință ca el și nu trebuie să le tolereze abuzurile. Nu m-a ascultat, iar acum culege roadele.

De ce tace Ministerul Justiției?!

Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP) și-a pierdut busola iar Ministerul Justiției (MJ) încă tace. Dacă, într-un final, Ministerul justiției (MJ) se hotărăște să controleze Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP) trebuie s-o ia de dimineață, cu noaptea-n cap și să și-așterne cortul vreo lună și-un pic în mijlocul bătăturii Aparatului Central, pentru că există prea multe nereguli pe cap de angajat în această instituție a semisoluțiilor ambigue.

18 thoughts on “Penitenciarul Giurgiu a devenit groapa de gunoi a deciziilor habarniste și a împuterniciților mediocri. Polițiștii de penitenciare și deținuții au fost transformați în hingheri.

 1. putem afirma că rezultatul controlului intern(dacă va exista unul…) va fi următorul: Aspectele semnalate NU SE CONFIRMA. Frumos spus si un MARE ADEVARA , ADEVAR pe care il stiti de cand erati pe la controlului intern si stiti destul de bine cum se musamalizeaza TOTUL asa cum a fost la MUERCUREA CIUC in perioada 2018 – 2021 . Va felicit ptr un adevar spus. Cu respect constantin ROZNOV.

 2. Ce mizerabili, ce gest urat !
  Asta spune multe despre caracterul acestor “manageri” . De ce n-au luat exemplu de la directorul penitenciarului Rahova care a sterilizat toate animalele din pușcărie . Domnule președinte, aveți dreptate, Halchin promovează numai pe cei cu capul plecat, nu-i place opoziția .

  1. A promovat în funcțiile de directori de penitenciare si adjuncți unele specimene de-ți vine să-ți dai palme! Va dau cuvântul de onoare ca mie îmi este rusine sa spun ca sunt coleg cu unele nulitati promovate de ANP în funcțiile de top management.

   1. Acum ceva timp v am intrebat ce parere aveti de noul director de la P. Giurgiu, si ati zis ca momentan va abtineti. Sa inteleg ca acum aveti una? 😀

     1. Am vazut o 🙂
      Cateodata numirile la varste fragede nu aduc tocmai bine, lipsa de experienta se vede.
      Nu e de ajuns sa fii ofiter in ANP ca sa poti coordona un penitenciar.

      Dar, asta e….

   2. Despre conducerea de la P IAȘI, nimic?
    Stiu ca sunteți o persoana informata bine.
    Nu e în regula ce face la IAȘI, clanul BARBOSILOR.

 3. In legatura cu HOTĂRÂREA nr. 1.198 din 29 septembrie 2022
  privind drepturile de transport, pe teritoriul național, ale personalului din instituțiile de apărare, ordine publică și securitate națională
  Stiti cumva de ce noi nu ne incadram? Pentru ca suntem multi repartizati din scoli in unitati aflate in alta localitate decat cea de domiciliu, iar unii suntem chiar la 300km+

 4. Monsieur le Président
  Am colindat tara asta zi si noapte si am vazut de la Poarta Alba pana la Satu Mare o gramada de câini în interiorul unitatilor si in fata portilor de acces. Unii erau familiarizati cu oamenii altii “parsivi”. Probabil ca si la Giurgiu 2,3 cotarle au atacat colegi/colege prin curtea unitatii. Sunt iubitor de animale , am avut in responsabilitate caine pentru misiuni de escorte instante, puncte de lucru. Nu cred că informația din articol este 100% adevarată. Stiu , din surse sigure, asa cum dealtfel cu siguranță le aveți și dumneavoastră că la Giurgiu , animaluțele sunt cuminti la locurile lor, unii înauntru , altii în față la post control si Vizite, vigilenti atat la oameni cat si la tomberoane. Fără supărare, cunoaștem pe Voica Laurențiu, nu face el porcarii de genu’. Hai să-l lăsăm să demonstreze că e capabil. “Puiului iesit din gaoace nu-i poti cere după o săptămână să fie cocoș”. Am scris fără părtinire. Publicați dacă vi se pare corect punctul personal de vedere.

Comments are closed.