Direcția juridică trece în subordinea domnului Claudiu ROMÂNU, directorul general adjunct al Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP). Un pilon esențial în relația ANP-SINDICATE.
Info, penitenciar

Direcția juridică trece în subordinea domnului Claudiu ROMÂNU, directorul general adjunct al Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP). Un pilon esențial în relația ANP-SINDICATE.

Începând cu data de 02.02.2023, Direcția juridică (DJ) trece în subordinea domnului Claudiu ROMÂNU, directorul general adjunct al Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP). Avem convingerea că va coordona această structură cu aceeași promptitudine, corectitudine și transparență cu care tratează reprezentanții polițiștilor de penitenciare (organizațiile sindicale).

Ce structuri conduce domnul Claudiu ROMÂNU?

Directorul general adjunct al Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP), domnul Claudiu ROMÂNU, coordonează activitatea Direcției Management Resurse Umane (DMRU), Direcția Juridică (DJ), Serviciul Psihologia Personalului (SPsP), Serviciul Cabinet (SC), Structura de Securitate (SdS), Compartimentul Securitate și Sănătate în Muncă și Protecția Mediului (CSSMPM). Prin intermediul acestor structuri, coordonează, organizează, îndrumă și controlează structurile de resort din unitățile penitenciare.

Relație promptă, corectă și transparentă cu organizațiile sindicale

Directorul general adjunct al Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP), domnul Claudiu ROMÂNU, a avut întotdeauna o relație promptă, corectă, sinceră și transparentă cu reprezentanții polițiștilor de penitenciare. Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (FSANP) este organizația sindicală care critică atunci când e de criticat, dar și laudă atunci când este de lăudat. În concluzie: FSANP spune adevărul, atunci când alții tac.

Situații critice rezolvate vs. conflict instituțional

Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (FSANP) ține să aducă la cunoștința membrilor de sindicat că majoritatea problemelor acute din sistemul penitenciar au fost rezolvate de către domnul Claudiu ROMÂNU și multe situații critice care ar fi generat un conflict instituțional iremediabil între SINDICATE și Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP) au fost rezolvate cu ajutorul domniei sale.

16 thoughts on “Direcția juridică trece în subordinea domnului Claudiu ROMÂNU, directorul general adjunct al Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP). Un pilon esențial în relația ANP-SINDICATE.

 1. Poate faceți ceva și cu sdrp. Mi e rușine cu ofițerii de acolo. Păun, roman…cei mai slabi din istoria sdrp

 2. 03.02.2023. Doamnelor pensionare, Domnilor pensionari,

  §A] Pensionarii romani vulnerabili sunt foarte vulnerabili în România, în particular, și în UE, în general.

  §B] Caut persoane cu propuneri scrise pentru initiativa Partidul Pensionarilor Vulnerabili din Romania.

  Varsta minima: 65 ani pentru domni sau 63 de ani pentru doamne.

  Pensia maxima: 2500/2600/2700 lei.

    1. Nu am știut (până acum..) că site-ul FSANP este rezervat celor care înțeleg paradigme, rezolvă sudoku sau deslușesc cine știe ce alte enigme.

     1. Initiativa este pentru o parte din 4781124 pensionari romani.

      Initiativa este pentru pensionarii romani vulnerabili.

      Initiativa este pentru pensionari cu pensii maxime de 2500/2600/2700 lei.

      Va multumesc.

      POST SCRIPTUM:
      Propuneri scrise pentru initiativa sunt posibile:
      atat de la pensionari cu pensii de peste 2700 lei,
      cat si de la persoane care NU sunt pensionari.
      „02/23″
      „Total drepturi 1895″
      Aceasta este pensia mea lunara.

 3. Domnule Dorobantu, ce se intampla la concursurile astea de conducere?? Iar patim ca si la testarile psihologice din 2020? Cei din Anp au nevoie de roboti care pot reproduce toate acele bibliografii si tematici integrale? Nu imi explic altfel cum la trei centre de concurs diferite dai subiecte care nu se pliaza sub nici o forma functiei de sef sectie, este chiar aberant sa dai subiecte privind o anexa din omj 4800, sau atributii ale agentilor care compun patrulele, pana unde mai mergem??

   1. Toate centrele de concurs le sef sectie domnule dorobantu, de la mioveni, la iasi si severin..

  1. Calmează-te, domnule, oricum au luat 90% agenți pe funcții de conducere. Pare ca ei au tocit mai bine decât dumneavoastră, iar de interviu, nu mai zic ca toți au trecut interviul fluierând. Am putea foarte bine sa eliminăm proba se interviu, dam sansa sa se cearna la scris, nu? Iar sindicatele vegheaza sa tie totul transparent! E foarte bine ca toți din postul de paza sau din post control ajung sef de tura sau șef de secție. Unii din ei au început deja activitatea inainte sa le vina numirea și se descurca de minune….eșec total. Fuga de răspunderea și habarnismul guvernează activitatea lor profesională oricât ar citi.

 4. Ce se intampla? De ce nu se iau masuri? Un ofiter cu peste 100 de ore suplimentare, 50% acordat in cele 6 luni. Si a iesit si la pensie. Din cauza lor se tot modifica legile. Anp nu zice nimic? Cred ca nu e penitenciar in care sa nu fie asa

  1. ANP nu are capacitatea sa elimine corupția din penitenciare. Nu are capacitatea nici măcar sa o reducă.
   Conducerea ANP protejează șefii din cercul relațional al directorului general.

   Niciodată, corupția și mușamalizarea infracțiunilor și neregulilor din penitenciare nu au atins nivelul actual.

   Vom veni cu detalii in articole.

 5. D-le președinte cu ce v-a greșit oare d-l Românu?
  Știu din experiență că atunci când lauzi(pe merit!) un subaltern în detrimentul șefului, consecințele nu sunt dintre cele mai plăcute pentru primul.

  1. Nu mi-a făcut nimic rău, din contra. Sa nu ne mai ferim de șeful incompetent când lăudăm un polițist de penitenciare care are calitatea de subaltern. Dl. Claudiu ROMÂNU are ceva e nu are Dan HALCHIN. Dacă stau bine si mă gândesc, nu știu ce ar putea avea întâi stătătorul benefic pentru poliția penitenciară…

 6. Am crezut pănă azi că subiectele la un examen se dau din bibliografie. Sunt slab pregătit profesional. Deci există și o bibliografie specifică.

Comments are closed.