(VIDEO) Fost judecător al CCR, Augustin ZEGREAN despre pensiile militare... Ne pregătim să ieșim în stradă.
ANP, FSANP, justitie, penitenciar, sindicat

(VIDEO) Fost judecător al CCR, Augustin ZEGREAN despre pensiile militare… Ne pregătim să ieșim în stradă.

Fostul judecător al Curții Constituționale a României (CCR), Augustin ZEGREAN, ia apărarea pensiilor militare. Nu este prima persoană publică care consideră că pensiile militare nu trebuie să fie modificate în dezavantajul angajaților din sectorul de apărare, ordine publică și securitate națională. 

Polițiști, militari și polițiști de penitenciare, este vremea să ne mobilizăm!

Luna Martie 2023 anunță începerea mișcărilor de protest pentru polițiștii de penitenciare. Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (FSANP) a luat în calcul ieșirea în stradă în a doua jumătate a lunii martie 2023. Revendicările le știți: salarizare, pensionare, condiții de muncă.

@cosminmariandorobantu Polițiști, militari, polițiști de penitenciare, mobilizați-va! #penitenciar #politist #armata ♬ sunet original – Cosmin Dorobantu

 

168 thoughts on “(VIDEO) Fost judecător al CCR, Augustin ZEGREAN despre pensiile militare… Ne pregătim să ieșim în stradă.

 1. Nu trebuie luat în calcul să ieșim în stradă. Trebuie să fie o certitudine. PSD +PNL să își ia o mare M**E. Dacă nu ieșim toți în stradă, să nu mai aud pe nimeni că se văcărește și vă întreabă ceva, că-l înjur de toți morții. Suntem alături de dumneavoastră în demersul pe care îl veți face.

  1. Muie îți își tu cate aperi pensiile speciale și pensionarea la 40 de ani cu pensie de lux precare o plătim tot noi

   1. Buna seara și tie. Chiar daca nu știi să scrii corect, presupun că știi să citești, așa ca îți spun că nu tu plătești pensia mea, ci eu îți plătesc asigurarea ta de șomaj, de pensie, și alte asigurări alte altora care ” muncesc de luni până vineri, de la 8 la 16″ . In restul timpului stați acasă, butonați telecomanda, telefonul, și vă dați cu părerea. Eu merg la serviciu de Crăciun, de revelion, de Paști, de ziua mea, de ziua copilului meu, de ziua părinților mei. Nu pot fi cu ei pentru că trebuie sa îți asigur ție siguranță și liniște. Daca eu fac un accident de circulație, din culpa, rămân pe drumuri, copiii mei nu vor mai avea din ce trăi. Daca ție ți se va întâmpla acest lucru, vei putea sa îți vezi de viața ta in continuare, nu vei fi afectat de existenta unei condamnări în cazier. Tu poți sta cu familia ta de sărbători. Eu nu pot, pentru că trebuie să am grijă de siguranța ta. Și multe alte lucruri pe care nu le înțelegi…… Tu cel care mă plătești …..

    1. Tot ce ai insirat acolo ca fiind “munca ta pentru grija si siguranta noastra” eu sincer nu o vad!! Si alti oameni (multi), lucreaza in weekend, noaptea, in zilele de sarbatoare…si asta doar ca sa-si faca un salariu decent! Care este “munca” asta cu care te lauzi? Situatia actuala din tara e urmatoarea: justitie corupta, aservita politic, politie care “lucreaza” pentru norma de amenzi si o gramada de militari care “vegheaza” la linistea si siguranta cetatenilor…nefacand nimic efectiv! Si pentru “munca” asta statul (adica noi ceilalti) va pensioneaza la 45 de ani cu niste pensii exagerat de mari comparativ cu ceilalti pensionari!! si tot nu sunteti multumiti!? RUSINE!!!

     1. La drept și la fotbal se pricep toți……mai puțin cei care practica…. După părerea voastra

     2. Și noi plătim taxe, chiar mai mari decât tine sau alții. Interesesza-te cate rețineri avem. Din astea sunt plătiți pensionarii șomerii asistații sociali și altii

     3. Cei despre care vorbești că lucrează noaptea sau de sărbători o fac spre propria lor bunăstare, nu în slujba comunității, așa că nu mai compara.

     4. Care ceilalți pensionari? Cei cu 4 clase , care la ora 16 erau la cârciumă trăgând la măsea ? Și care, este adevărat, făceau o muncă fizică grea. Dar nu aveau nici o altă redponsabilitate

     5. Stimate ….: mulțumită unor astfel de puncte de vedere ca al dv., națiunea și implicit societatea română se duc de râpă; pentru că astfel de puncte de vedere au afectat principiile siguranței națiunii și ale societății. Ați auzit de vorba aceea – paza bună trece primejdia rea? In orice țară din lumea asta, pentru cei care activează în structuri de siguranță, se acordă unele mici privilegii pentru sacrificiile pe care le fac. Și spun “mici” pentru că, in ciuda cerințelor impuse de profesiile respective, nu sunt avantaje financiare care să te dea pe spate și să fie atractiv să te angajezi în cele două structuri vitale; de aceea și penuria de personal in cele două instituții. Nu vă ajunge că oameni ca dv., de peste 30 au distrus totul în tara asta și au afectat viitorul generațiilor acestui popor? Ce nevoie aveam de industrie? Ce nevoie aveam de agricultură? Ce nevoie aveam de educatie? Încet, încet, s-a distrus tot. Ce a mai rămas? Paza țării: armata si poliția! Hai să îi distrugem și pe ăștia! Serios: nu e așa că sunt inutili? Toate țările au așa ceva, dar noi suntem mai cu moț, românii se pricep la toate, de ce nu s-ar pricepe să facă și poliție și armată când e nevoie? Hai, gata, desființați armata, desființați poliția: nu mai avem nevoie de ei; suntem cei mai cu moț cetățeni ai lumii, ne apărăm singuri de infractori și de eventuali dușmani. Și gata: uite ce popr deștept suntem! Iar apoi, dacă tot am distrus sistemul de sănătate, să îi gonim și le medici, ce mama mă-sii, suntem români, ne putem opera și singuri …

     1. Ai avut timp sa verifici cate taxe platesc eu la stat?! Omule, nu te mai victimiza ca nu tine! TOTI oamenii lucreaza pentru propriul lor interes, inclusiv voi…”militarii”. Au dat la TV in perioada razboiului din Irak niste ceremonii in care erau facuti “eroi” niste militari ce murisera in acel conflict: EI AU ALES SA MEARGA ACOLO, PENTRU O SUMA MARE DE BANI RAPORTATA LA NIVELUL DE ATUNCI AL ROMANIEI SI SI-AU ASUMAT RASPUNDEREA PENTRU ACEST LUCRU! NU AU FACUT-O PENTRU BINELE PUBLIC CI PENTRU PROPRIUL BUZUNAR! UNDE ESTE EROISMUL??

    2. Pt toate serviciile pe care ai obligatia sa le faci ca militar, ESTI PLATIT , ESTI COMPENSAT. numai manca rahat. Ai categorie “speciala”. Dupa ce iesi din sistem ca ce esti bun? Doar paznic, sofer.

     1. Eu când am ieșit din “sistem” am găsit imediat de munca, și nu ca paznic:) Tu ce bagi? Uber?

    3. Dar acestea nu sunt cu forta..la angajare le-ai dorit..
     Poti pleca de la munca asta!

    4. De ce nu te duci în mina.
     Voi lucrați doar 168 ore pe luna pt un trai decent pe când alții lucrează 12 ore pe zi pt a supraviețui.
     La voi ii coadă pt a lucra sâmbăta și duminica la ce sporuri aveti

    5. Lasă ciocul mic…e un serviciu pe care ți l-ai ales singur, îți asumi căcaturile numerotate mai sus.toate joburile implică riscuri și compromisuri.de ce ai avea tu o pensie mai mare?părerea mea că toate pensiile ar trebui să fie egale pentru absolut toți.asa ar fi corect,că toți muncim,nu furăm…

   2. Dacă ești “băiat “ieși în față, dacă nu, pune-ți fusta și tocurile și “mucles “,căcat rujat cu pretenții de “băiat “.

   3. O, cata evlavie, oare ce pensii sunt în celelalte tari NATO?
    V-ati trezit toți ca sunt pensiile de serviciu, voi le ziceți speciale, oaia neagra a prosperității capitaliste, fără sa suflați o vorba despre contractele păguboase cu statul, gen panseluțe bordura, etc, și alte achiziții aiuristice. Nici pe vremea comuniștilor nu eram toți egali, existau grupe de munca, ce-i aia acum…

 2. Am fost foarte atent la cele spuse de fostul președinte al CCR,Augustin Zegrean despre pensiile militare la RTV însă manipularea opiniei publice prin mass media continuă, la Digi 24,oficina userista ,ieri,la fel s-a vorbit,că pierdem banii din PNRR din cauza lipsei reformelor pensiilor speciale,etc.Totul este împotriva noastră și puțini iau atitudine să demonteze elucubrațiile politicienilor avizi după voturi și ale obedientilor plătiți de catre partide prin subvențiile de la stat.

 3. Ieșitul în stradă înseamnă nimic. Singura formă de protest eficientă este greva generală.

  1. Dar de ,,ceata” de ,,ieșiți” în stradă ,,cu topor la cingătoare” ai auzit Florine ? Forma asta de protest n-o fi mai convingătoare decât greva generala la care ,,bugetaristii” și ,,multinationalistii” și cei care au ,,traiul asigurat” îi doare la pedală,,despre” ăia cărora le ,,guitaie” mațele de foame și nu au cu ce să-și cumpere ,,paracetamolul miraculos” ? Cei care-și prăjesc șoriciul pe plaje exotice și ,,sparg mii (muuuulte mii) de euroi pe viața lor tihnită nu vor fi niciodată solidari cu ,,mujicul” (de mine) , Florine ! Deci , ,,mujicii” daca vor sa aibă ce pune copiilor pe masă nu trebuie sa se bazeze pe cei cărora ,,le cad greu , la pipota , icrele negre și șampania scumpă” ci numai pe ,,legea toporului”(prietenul cem mai apropiat) Florine ! Poți spune că sunt barbar și retrograd , asa-i? Nu Florine , poate fi o soluție și de ce nu … ultima soluție? Te salut (și te respect)Florine , chiar daca nu vei fi de-acord cu mine !

 4. Ăștia sunt în stare pt banii din PNRR să distrugă sistemul de apărare și ordine publică iar la final să se convingă că au greșit și au pierdut și banii(cu care și asa nu vor face mai nimic) și oamenii.Cea mai mare și mai autentică mostră de trădare în cel mai neaoș stil românesc, patentat și moștenit de la unii înaintași.

  1. Nu prea inteleg … romanii au ajuns sa.si apere tara doar pentru pensia speciala ? Daca nu exista pensie se preda inamicului ? Nu merg la razboi pentru neveste si copii sa apere viitorul nepotilor lor ? Sau totul se rezuma la bani ?

  2. La drept și la fotbal se pricep toți……mai puțin cei care practica…. După părerea voastra

 5. PNRR. Este UN EXPERIMENT Se doreste sa poti sa Cumperi o tara cu un PNRR???
  VAI DE CAPUL NOSTRU

 6. Acesti indivizi au supt de gura poporului zeci de milioane de lei,nemunciti,acum inca nu realizeaza ca acei au fost bsni murdari.Ar trebui restituiti.

  1. Susțin sa se dea înapoi banii nemunciți (au fost furați)Sau aflat la putere și au făcut după bunul lor plac.

 7. Iară unui sunt mai cu c___e că alții. De ce să existe pensii speciale? De ce unii trebuie să aibă drepturi mai mari că alții. Revoluția m-a prins în armată, că militar în termen. Am văzut “calitatea” cadrelor militare. Ar trebui să nici nu aibă drept la pensie. Au fost categoric împotriva revoluționarilor și a poporului român. Niște jigodii speciale.
  Toți care au contribuit la distrugerea acestei țări, i-au pensii speciale. Singurii care și-ar merita pensia specială, sunt pompierii militari.

  1. Cu o astfel de gândire ca dumneata nu mă mir că suntem unde suntem,ai trăit degeaba, ai făcut umbră pământului, un inutil.Cred că ești de la USR,ai astfel de apucături.

   1. Meritați măcelăriți cum ați făcut voi la revoluție cu populația României.

  2. Când o să iasă ăștia la protest ar trebui să ieșim restul poporului să îi batem , să le dăm cu spray în față, să îi amendam și să îi umilim cum au făcut și ei cu poporul român de fiecare dată când si-au cerut dreptul. Cum se face că în România doar specimenele care nu produc nimic pentru țară au drepturi “speciale”? ( parlamentari, deputați, polițiști și tot felul de gunoaie ). Din partea poporului român dacă nu vă convine dați-vă demisia toți , oricum sunteți niște lepre și puturoși! Atenție pentru viitor, când mai ies alți oameni să își ceară drepturile ar trebui să îi susțineți nu să vă purtați ca retardații , acum se întoarce roata și toată țara e contra voastră și pe bună dreptate.

   1. Să-mi spui în morții mătii dacă mai sunteți mulți frați acasă. Mai bine făcea măta un căcat la gard. Oarba pe tine, de șoșoi spurcat ce ești.

    1. Exact, sunt pensii de serviciu, dar cei spălați pe creier nu au cum sa înțeleagă. Pentru ei toți cei care au avut o activitate plină de restricții, sunt niste nesimțiți. Să nu dea Dumnezeu să aibă nevoie de serviciile ,” nesimțiților”!

   1. Nu as crede, corect e sa ai pensie pe contributivitate la pebsie, nu imflata de alesi si pensuonati iesiti pe la 45 de ani.

    1. Nesimțiții i au contribuit mai mult decât tine la sistemul de pensii și asigurări sociale!

     1. NESIMTITULUI SPECIAL În primul rînd tu ți-ai ales meseria. Oare medicii de la urgență nu lucrează de sărbători ? Cu ce ești tu superior ? Scoală nu ai mai multă, apropo de ” dacă nu ți-a plăcut școala”. Pensiile trebuie plătite în funcție de contribuția la fondul de pensii. După comentarii ești într-adevăr nesimțit !!!

  3. Mergi la un psihiatru cât mai ai timp. Ești dus cu creieri ca toate hahalerele de USR-iste.

 8. Aștept să ne comunicați calendarul protestelor! Ăștia trebuie opriți cumva, că sigur vor să ne “ardă”!

 9. Ha,ha,ha !!Voi nu ieșiți în strada decât cind primiți ordine, știu, va rupe din grămadă aia de bani pe are foarte putini militari o merita,iar magistrații, au un tupeu fantastic,după ce ca au făcut varza justiția, mai vor și pensie, noroc ca se mai prind blestemele nevinovatilor și oamenilor sărmani care nu au găsit dreptatea !!

  1. Egalitatea din Constituție poate fi neglijată când e vorba de bani . Contributivitstea se aplică doar proștilor.
   Armata nu a luptat pentru popor, iar justiția a fost înrolați intereselor meschine , împotriva poporului.
   Lupta Armatei peste hotare a fost pentru bani.

 10. Daca la toate minciunile mai adaugam si ce spunea “baiatul ” ala de Tomac cum ca militarii nu platesc contributii si adaugam faptul ca nimeni nu iese pe nicaieri sa arate ca se opresc impozite si contributii, degeaba ne agitam.

 11. Deci, la noi in tara ies in strada bogatii! De ce nu ies in strada saracii, cei care o pensie de 1000 – 2000 lei?

  1. Pai nu ies în stradă că vin ăștia cu pensi speciale si ii amendează de nu mai mănâncă saracu pensionar nimic un an. Să nu mai zic că își iau și bătaie.

  2. Săracii ies la vot, dar votează în masă exact ce nu ne trebuie (tâlhari etc.), apoi se plâng că e greu. Votează prost, trăiesc prost și nici nu ar trebui să dea vina pe alții. Alexandru Andrieș are un cântec minunat pe tema asta, dar nu-l aude (se pare) aproape nimeni.

 12. Domnule președinte,vă rog cu respect,nu mai permiteți unora dinafară (care nu au nimic în comun cu profesia noastră) să între pe acest forum și să debiteze tot felul de prostii,denigrari ,jigniri și alte expresii la adresa polițiștilor și militarilor,activi sau rezerviști, în numele libertății de exprimare.Sa se mute pe G4Media ,Digi24,Realitatea, etc.Toti habarnistii își dau cu părerea despre activitatea noastră și despre pensiile noastre, au dezvoltat o adevărată isterie națională. Manipulările din mass media le dau apă la moară unor astfel de indivizi frustrați, nu poate unul oarecare să mă judece pe mine care am muncit peste25 de ani în operativul sistemului penitenciar românesc, să-mi spună mie dacă merit sau nu pensie militară. Eu consider că sunt îndreptățit să o primesc și nu trebuie să mă justific în fața nimănui.Va mulțumesc și aveți în continuare sprijinul și admirația mea pt ceea ce faceți pt această profesie și pt oamenii din sistem.

  1. Avem datoria sa le explicam cum e profesia noastră pentru a nu ne mai judeca. Explicați-le civilizat, fără sa ii jugniti care sunt obligațiile, interdictiile, restricțiile profesiei noastre si de ce avem salariile pe care le avem si de ce avem pensiile pe care le avem. Dacă ii jignim, nu facem decât sa le întărim convingerile neadevărate despre noi.

   1. Aveti datoria de moderator sa eliminati comentariile care nu fac cinste onoarei militare, de politist de penitenciare, sa ajuns sa publicati comenturi cu cuvine suburbane , cu un limbaj ca al celor custodiati.

    1. La articolul acesta am lăsat sa se vadă cam cum suntem percepuți de opinia publica și cam ce lupte de gherila dau liderii în spațiul public când ne luptam cu politicienii și cei care iau decizii împotriva noastră.

   2. Domnule Dorobanțu, nu fiți ipocrit în exprimare d-voastră, ați scris mai sus ca nu ies cei cu pensii mici sa protesteze de proști ce sunt. Falsitatea este cuvântul care descrie actuala situație politică și socială din țară și prin mesajul de mai sus vă încadrați perfect în peisaj.
    Mă gândesc că protestul va fi declarat legal și că are toate autorizațiile necesare.
    #Rezist
    P.S. : fiți mai atent cu mesajele pe viitor, nimeni nu va avea respect pt o uniformă dar mai ales o persoană dacă aceasta se contrazice pe sine.

    1. Asa și? De ce nu ies? Stau sa se plângă doar pe internet? Mă refer la cei din București care pot sa vina la protest. Cei din țară, dacă nu sunt organizați, nu au bani sa vina. Hai sa nu ne mai ascundem după deget! Și dacă considerați ca sunt ipocrit, putin îmi pasa.

  2. Nu ai auzit că exprimarea cuvântului este liberă???De v-ar tăia pensiile speciale și de car da afara că și așa munciți tot la Statul Român degeaba pe o căruță de bani.Hotilor!!!!Este furt din banii noștrii de ce să muncim noi să plătim pensii speciale pentru toți nemernicii care de 30 de ani au stat degeaba și au boierit ,iar acuma aveți și pensii speciale.Nu ați muncit și nu ați cotizat pentru banii aceia care îi primiti.Rusine vouă!!!

 13. Dl Zegrean, membru în rezervă al castei magistraților, este de partea membrilor altor caste, acum militare etc. Sunt dezamăgit de opinia descriminatorie a domniei sale privind egalitatea în fața legii. Sunt de acord să existe salarii mari pentru cei care merită, nu la grămadă. Nu cred că un profesor, medic etc este mai puțin important decât un militar, magistrat etc. Doar meritul și performanța îi confirmă. Iar pensia pentru toți, să fie numai în baza principiului contributivității. Fiecare și a ales profesia în funcție de aptitudini, cunoscând de la început riscurile meseriei. În rest, fumigene și vrajeli.

  1. Nu e vorba doar despre riscurile meseriei,este vorba despre îngrădiri ale legii,interdicții și incompatibilități pe care noi militarii și polițiștii le avem pe când civilii nu.Consider că ar trebui onorabilul stat roman să ne “dezlege” de toate acestea dacă tot vor să facă echitate și să nu mai fim la dispoziția statului nici la trecerea în rezervă, la mobilizării, concentrării, etc.Sa fim la fel ca civilii.Daca tot vor să meargă până la capăt, restul sunt fumigene și vrăjeli cum zicea cineva mai sus.Sa fim toți la fel de puțin speciali .

   1. Știți la câți lei se ridica pensia ultimului veteran de război ww1. Daca aflați valoarea pensiei acelui veteran ww1 va rog sa o puneți în balanță cu pensiile de serviciu de azi

    1. Da ma omule care esti un om dar cine este de vina pentru asta nu statul asta de toata jena pentru ca el cu toti parlamentarii si toate lichelele di la conducere umilesc in acest fel pe ultimi supravietuitori ai celor 2 razboaie mondiale.

  2. Acest comentariu este cel mai corect și mai just, nimic nu-i îndreptățește pe cei cu pensii speciale să aibă venituri aparte față de ceilalți oameni,contributivitatea trebuie să fie singurul calcul al pensiei.

   1. Si drepturi costitutionale egale, elena! Eu sunt de acord cu desfiintatea lor in paralel cu desfiintarea politiei , armatei ,ISU,etc. Fiecare sa-si ia arma si sa-si faca singur dreptate sau sa se apere de rusi. Daca-i bal, bal sa fie! Dar nu, ei usr.eii vor fi primii care vor fugi din tara, se stie!!! Domnule Dorobantu nu va mai chinuiti sa le explicati ca au pus placa si au dat play, au banda scurta.

   2. Asta in acceptiunea dvs , doamna dar daca incepe un alt razboi o sa muriti cu contributivitatea dvs, asta pentru ca niste tradatori de neam v-au manipulat sa ii vedeti acum pe cei din servicii ca pe niste paria,traim vremuri tulburi in negura mintii unor tradatori s-a ajuns in situatia asta.

  3. Ce merite are șefa de la OMV. directorii de la CFR.doctorul care lucrează cu ,,SH,,plus mulți,mulți!

  1. ,Pt.toti idioții care nu mai pot de grija militarilor.Tîmpitilor, un militar a jurat să-și dea viata pt.tara să apere niște idioți care nu știu sa tina nici măcar un pistol TT în mână.Un militar rezervist,are obligații pana la 60 de ani.

 14. De ce nu va-ți scandalizat când au crescut pensiile cu 10%?Atunci va convenit că unul cu pensie de 1000 de lei a primit o 100 de lei și cei cu pensii de 10000 de lei (adică voi ăștia care vă scandalizați acum)ați primit încă o pensie minimă, voi ăștia mâncați cu doua guri?

  1. Pe la școală când mai treci?Asta nu te intriga și nu te scandalizează, măcelărirea limbii române?!Cui i-au crescut pensiile cu 10%?Eu personal am primit anul acesta 5,1% iar anul trecut 2,6% și mănânc cu o singură gură. Și la fel ca mine sunt o mulțime dar sunt de acord că sunt și din aceia cu 5 cifre la pensie dintre care ultimele4 sunt zerouri.

 15. Ei am ajuns sa o vad și pe asta…privilegiați ieșind în stradă pentru propriul buzunar.ar trebui sa va fie rușine, pensionari la 42 de ani cu pensii nesimțit de mari.a fost nevoie sa vina instituții internationale sa vă bata obrazul,că v-ați tras privilegii fara rușine.

  1. Domnule, esti in necunostinta de cauza. Nimeni nu iese la pensie la 42 de ani decat daca se desfiinteaza postul sau este bolnav. Pentru ceilalti care ies la 48 – 50 de ani, cum ies cam in toate tarile, nu doar la noi, vreau doar sa ti spun in cazul meu ca am umblat 25 de ani nopti intregi dupa hoti si talhari, flamand si ud de multe ori, in timp ce dumneata poate stateai intins linistit pe canapea la un meci de fotbal. Mi am pierdut viata si sanatatea si mi pare rau. Voi nu ati facut acelasi lucru. Am semnat un contract cu statul acum 28 de ani, pe care statul acum nu mai vrea sa l respecte. Nu am oprit pe nimeni sa se faca politist sau sa urmeze o cariera militara. E usor sa comentezi din afara. Si da, speranta de viata la politisti este mult mai mica decat la civili.

  2. Cati stii tu personal pensionati la 42 de ani? Si sa nu fi fost ajutati politic sa fie apoi consilieri sau alte scule ? Zi cu nume si prenume, fac exceptie aia de ii stie lumea de la tv.

  3. Unde e pensionarul ăla de 42 de ani,cu stagiu complet de serviciu de 25 de ani,vreau să-l cunosc!Lucrează în sistem de la 17 ani?Ce prostii debitează unii,te crucești!Pun pariu că nu are nici stagiul militar,e din ăsta, de tip nou,neomarxist-progresist.E ultimul reply pt astfel de persoane care nu înțeleg nimic,o țin langa. Nu are rost să le explici specificul meseriei,riscurile,interdicțiile și obligațiile care ți le impune legea,ei o țin pe a lor ,plini de venin.Nu au argumente,aș accepta o discuție pe baze argumentate dar nu ai cu cine.Pe cine să convingi și de ce a-i face-o?Au infestat site-ul și forumul nostru de comentarii cu manipulările lor de tip RTV sau Digi24.

  4. In strada iese cine poate si cine este suficient de inteligent ca sa se organizeze pentru apararea drepturilor. Dvs de ce nu iesiti in strada ca sa va strigati nemultumirile? De ce nu ii invatati si pe ceilalti oameni cum functioneaza statul si ce drepturi au ca si cetateni? De ce nu va sacrificati din timp ca sa ii invatati pe oameni cum sta treaba, ca sa iasa si ei la un moment dat si sa isi strige nemultumirile?
   PS: Nu bagati placa cu jandarmii care bat protestatarii, e fumata de mult!

 16. Puțini militari își merita salariile. Sunt birourile pline în unitățile militare, unii nu au văzut o armă, armata plina de generali. Doamne ferește de un război! Se pricep perfect sa iasă la pensie la 45 ani, sa doarmă în bocanci.

 17. De ce sa iesi in strada mai tradatorule? Ce bine imi pare ca or sa va taie oensiile alea nesimtite! Mama voastra de hoti si tradatori de patrie!

  1. Bravo, patriotule! Să ții bine telecomanda și telefonul in mână, să nu îți scape! Așa vei salva patria, in timp ce nesimțiții vor lupta să îți asigure confortul!!! Bravo!

 18. Eliminarea pensilor speciale ar fi cel mai corect lucru daca se intampla , asa s-ar face dreptate tuturor pensionarilor , sa primeasca fiecare dupa cat o cotizat.Cu ce va considerati voi ce primiti pensie speciala mai speciali decat un cetatean normal ???Nu uitati ca toti oameni sunt egali si toti avem aceleasi drepturi

  1. Un cetățean normal doarme liniștit în patul lui, in timp ce nesimțiții umbla creanga pe coclauri, indiferent de vreme, indiferent de sărbători, stau in strada, de garda, etc.. Dau cu subsemnatul pt orice tâmpenie , nu ai voie sa obțină venituri din alte activități și multe alte restricții… Ei fac doar serviciu în slujba cetățenilor obișnuiți.

  2. Și, apropo, cetățenii normali au multe drepturi, pe când nesimțiții speciali, au multe obligații

 19. PNL și PSD la gunoi. Dar nu singuri ci urmati de USR. Avem nevoie de alte partide și de alți politicieni. Ăstia de acum ne-au arucat în haos. Cu inflatia, Covidul, preturile la energie și acum cu pensiile. Nici civilii nu trebuie sa stea liniștiți ca pe vine și lor rândul. De fapt nu mai au bani, nu mai au idei, nu au maturitate politică, nu mai pot guverna. Nr bugetarilor crește constant, economia subterană sufocă toate afacerile, corupția este generalizată, sanatatea la pământ, totul merge prost în țara asta.

 20. Nimeni nu sufla o vorba despre cheltuielile statului cu parlamentarii, acum le sta in gat pensiile militarilor care sunt platiti la nivelul anului 2009.

 21. In curind o sa ramineti in tara numai voi cei cu pensii speciale. Restul populatiei o sa plece ca nu o sa munceasca pe nimic pentru a intretine haitele de putori si incompetenti.

  1. Da, da , o sa muncesti afara cu salariu la negru si apoi o sa vii in tara sa ceri pensie. Mai bine ramai acolo!

 22. Guvernanții sa se bage cu picioarele in ligheanul cu apă rece,si sa faca o lege dreaptă,pentru toate clasele sociale și toti cei care muncesc,fie strungar,militar,magistrat,gunoier,etc.adică o singura lege aplicabila tuturor.

 23. Sincer îmi pare bine.sa va taie pensiile.ca le.luati degeaba . Ieșiți în strada acuma . De ce nu ați ieșit când am venit acasă și neau gazat acuma ieșiți în strada . Sas va trebuie taiat tot ca tura viitoare sa dați cu poporul nu cu penali din parlament

 24. Când vine vorba de pensiile speciale,specialii sunt pe baricade,prostimea nu contează,poate numai la vot!Oare voi nu aveți pensii speciale pe seama ăstora mulți și prosti pentru voi?Oare prostimea nu ar trebui sa va Sara la gat?

 25. Toți ăștia care scrieți fără să știți despre ce vorbiți, care credeți din afara sistemului că e ușor să stai la ordin 24 /7, și că munca noastră este la fel cu a altora vă invit să stați /alergați voi după hoți și când vă angajați vi se pune un contract iar după ce ieșiți la pensie vi se spune că nu mai e valabil contractul și că nu mai primiți banii conform înțelegerii! Pe voi cine v-a oprit să vă angajați în acest sistem?!Nimeni doar cred că nu ați fost capabili să fiți și voi militari și acum dați din gură aiurea, îndoctrinați și manipulați de media mincinoasă, aia care v-a păcălit și la revoluție că e revoluție! Sigur sunteți de la usr… Vi se pare normal să nu se respecte un contract între angajator și angajat?! Poate că și pentru pensie și pentru că ies mai devreme m-am angajat în sistem… Și acum vin, sanchi, și ne invrajbesc între noi că nu mai luam banii pentru țară dacă nu tăiem pensiile militare?, Păi ar trebui ghinea și cîțu judecați pentru ceea ce au făcut și usr scos în afara legii! Asta cred. Scuze pentru greșelile de exprimare /gramaticale, scriu fără ochelari de pe telefon.

 26. Am citit aici tot felul de păreri, unele îndreptățite, altele deloc.Si s-o luam cu începutul, cu anul 2010, când au fost tăierile salariale cu 25%.Atunci, singura categorie căreia nu s-a tăiat salariu și pensia a fost cea a magistraților, pensionari sau nu, conform Deciziei CCR.Au avut grija sa prevadă ca nici pe viitor sa nu se intimple.Restul, o apa și un pământ.Toata lumea, ca asa hotarase Băsescu.Tot atunci s-a trecut la primele contribuții în rândul militarilor, după cum spun alții.Eu nu sunt asa sigur, întrucât, dacă nu ma inseala memoria, nu se eliberau “fluturașii de salariu”, iar plata se făcea pe ștat..Cert e cabani se opreau și destul de mulți.Ce vina avem noi ca nu se virau unde trebuie?Tot atunci, dacă nu ma înșel, am fost “vaduviti” de plată unui salariu.Militarul, de orice natura își lua banii și norma de hrana pe luna în curs, apoi s-a trecut la plata “în urma cu o luna”, iar atunci ni s-a plătit o parte dinnorma pe echipament, care nu mai fusese plătită de doi ani.Ce vina aveau militarii?Cred ca niciuna.Ce au zismilitarii?Nimic, ca erau “disciplinați”.Bani, cu siguranță s-au oprit, fiecăruia dintre noi.Ce s-a făcut cu ei?Cred ca nu militarii trebuie sa răspundă la aceasta întrebare.De ce nu au fost introduse în salarii, norma de hrana și de echipament?Iar, nu știu și nici nu cred ca va poate răspunde vreun militar la aceasta întrebare.Politicienii sunt în măsura, cred.Referitor la varsta de pensionare, cred ca niciun militar nu s-a pensionat mai “jos” de varsta minima de 48, în afara celor cărora li s-au restructurat funcțiile.Ce vina au avut militarii?Cred ca niciuna.Politicul si-a băgat “coada” în toate sistemele de ordine publica, siguranță națională și apărare.Generali, făcuți la 40-45 ani, colonei la 35-40, avansări în grad la excepțional, înainte de termen și tot asa.E valabil și pentru subofițeri, dar intr-o mai mica măsură.Oamenii cu “coloana vertebrala” au fost obligați sa plece, fiind menținuți numai cei care executau ordinele de partid și de stat.Asta pe de o parte, de cealaltă, as dori sa vad un militar operativ, în adevăratul sens al cuvântului, muncind la 60-65 de ani, oricâtă pregătire fizica ar avea.Reforme, ioc!Ofițerii de serviciu erau prinși ca și operativi și alții și alții.Trebuiau și trebuiesc reforme atât în justitie cât și în structurile militare, dar nu se vrea.In a treia situație, nu vreau sa par cinic, dar tare mi-as dri sa vina rușii peste noi.Toti ce care spun ce spun despre militari, sunt primii care fug din tara, urmati de politicieni și odraslele lor și tot asa.Cine vor fi primii chemați sub arme?Toți ofițerii, subofițerii, maiștrii militari sau soldații pensionari pana în 60 de ani.Ori credeți ca ne apară numai NATO.Dumnezeu îți dă, dar nu-ti baga în traista.Atunci, de ce sa nu ieșim în strada de pe acum, sa ne apărăm pensia, un drept câștigat, pe care domnii magistrați îl considera numai pentru ei și pentru cei bazat pe sistemul de contributivitate?Ce suntem no vinovați ca a fost creeat acest sistem de plata al pensiilor și nu unul pe modelul UE, la care am aderat din 2007? Trebuia făcut pana acum ceva, sau de acum încolo, fără sa fie afectați actualii pensionari militari.Pentru generațiile militare ce va sa vina, dar nu pentru aceia care se pot pensiona în viitorul apropiat.Si dacă se aplica un procent, acesta sa fie la fel pentru toată lumea, nu pentru unii 80%, iar pentru alții 45%..Sa fie făcute restructurări și apoi legi de pensionare.Ce nevoie este ca cei din HR, Financiar și ale departamente sa aibă grade militare sau profesionale asimilate acestora?Asa ca, haideți în strada fraților, pana nu va fi prea tarziu

 27. Cei ce se orientează către domeniul militar știu de la început ce presupune, o serie de inconveniente și o serie de avantaje. De vină sunt politrucii care au făcut legile actuale în România. Salariile mari înseamnă contribuții mari pe salar la pensii.
  Salariile mari vor genera pensii pe măsură iar cele mici pensii mici.
  Principiul contributivității este singurul corect.

  1. Cei ce se vor militari fac cea mai mare greseala din viata lor. Acum infuencerii, video- chatul, tik tokul etc., astea meserii

 28. Bună ziua,
  Cine vrea pensie în România trebuie sa contribuie la sistemul de pensii.
  Calculul pensiei trebuie sa fiu unul singur pentru toți.!!!
  Cine crea pensie mai mare poate sa depună bani la o pensie privata !
  Legea care a stabilit asa zisele ,,Pensii speciale ” si ,,Pensii de serviciu” a fost și este în continuare o mare hoție pe Fondul de pensii.

 29. Mama a lucrat 43 de ani cu grupe, toxicitate si alte rahaturi.
  Are o pensie de 1800 lei, va las sa va ganditi daca este constitutional
  Salariile si Pensiile speciale “alea nesimtite” de deputati,senatori si gunoaie de judecatori si magistrati sunt constitutionale nu ?

  1. Vezi ca legea pensiilor unde se calculeaza contributivitatea nu are 30 de ani asa ca…aia cu “am contribuit 40 de ani” miroase rau.

 30. Pensie specială să primească doar pentru perioada când au lucrat în zone cu conflicte (dublare sumă ) sau în război (de 10 ori suma normală), iar pentru restul perioadelor m..e așa cum spune cineva mai înainte. Dacă azi suntem așa de rău o mare parte din vină o au tocmai cei cu pensii speciale care nu au fost cinstiți și corecți atunci când lucrau.

 31. De ce trebuie sa aveti voi”specialii” alte legi? De trebuie sa iesiti la pensie la 45 de ani si cu ce pensii…… Vi se pare ca v-ati spetit muncind si acum trebuie sa va tina in spinare amaratul cu salariu minim? Cat ati contribuit, atat sa aveti pensia, ca nu sunteti voi mai cu mot dacat altii.

 32. Nu ai fost obligat să te angajezi în sistem,te-ai angajat pentru avantaje…trebuie să îți asumi și avantajele,scripturile…(salariu,bani haine,bani masă,, lunar,,50 lei,sau mai mult zi/calendaristica…transport gratuit…etc… per total prea multe avantaje…,muncă IOC…0

  1. Așa cum am promis nu voi da reply celor care denigrează militarii și polițiștii dar am avut dreptate ,acest site a fost inundat de opiniile greșite ale unor oameni din afara sistemului si-mi va fi foarte greu să mai comentez aici din această cauză. Nu merită să-ți bați capul cu astfel de oameni răi, încăpățânați și frustrați. Pur și simplu e inutil,lipsit de sens să continui să le demonstrez/argumentez ceva.Opinia publică ar trebui să fie corect informată dar din păcate nu este sau nu îndeajuns.

 33. Solutia este una singura.TOATA ROMĂNIA ÎN STRADA IAR CĂND SE AJUNGE LA GUVERN SI PARLAMENT SA FIE FORTATI SA MODIFICE TOATE RETRiBUTIILE ÎNCAT INDIFERENT CINE ESTI SA NU FIE DIFERENTA MAI MARE DE 1 LA 5.ATUNCI AI RE ZOLVAT PROBLEMELE ÎNTRE OAMENI.SA NU MAI AUZIM DE ACELE RETRIBUTII DE ZECI DE MII DE EURO. SI JUDECATORII SI PROCURORII AU TOT O FACULTATE CA SI PROFESORII,INGINERII ETC

 34. Un lucru greu de digerat “Oricare militar poate fi civil, dar… nu oricare civil poate fi militar”

  1. Daca te referi la faptul ca nu orice om e capabil sa faca ce sunt militarii pregatiti sa faca te asigur ca e valabila in aceeasi masura si reciproca: nici militarii nu sunt pregatiti sa faca fata altor calificari…si slava domnului, calificarile din lumea REALA sunt de mii de ori mai multe si chiar mai complexe decat cele “militare”!!! Retine asta!

 35. Armata și politia din România este plina de bețivi privilegiați, care vor demisiona la prima basina a rușilor spre tara noastră.

 36. Toți prostii din România, care nu se pricep la nimic, sunt încadrați în armata sau politie. Singurii militari sunt pompierii, ei i-si risca viata zilnic salvând viețile cetatenilor care contribuie prin cotizații și impozite la veniturile ,,specialilor” din justiție, politie, armata și mai ales politicieni și primari. Împotriva voastră vom fi pana la capăt, tărâmurile care faceți umbra degeaba pe pământ.

 37. Care mestecati clisee fara sa va informati: militarii au platit impozite si CONTRIBUTII la fel ca orice angajat . Inainte de a va arata”indignarea” ar trebui sa va informati. Macar va platesc bine sa denigrati gratuit niste oameni?

 38. Bună ziua.
  Domnule președinte, din câte îmi aduc aminte s-a vorbit cu ministrul de finanțe, și a rămas la sfârșitul lunii februarie să vă întâlniți pentru discuții privind norma de hrană și echipament.
  Valoarea normei s-a actualizat doar pe hârtie iar la echipament mergem cu 2000 de lei de 10 ani.
  La poliție s-au făcut hârtii pt a fi actualizată la valoarea de 7500 lei. E posibil sa mergem cu 2000 de lei de 10 ani încoace?
  Chiar nu se găsește o soluție?

 39. Pensia trebuie sa fie proporțională cu cotizația la sistemul de pensii și varsta de pensionare sa fie egala pentru toată lumea. De ce sa iasă un milițian sau izmenar de la mapn la pensie la 45 de ani și apoi sa lucreze din nou . Asta este dovada ca nu se rup cu munca în armata și politie, știm cu toții asta și mai știm ca au rata de viata scăzută 64 de ani cum zicea un lider de sindicat din politie, dar viata scurta o au din cauza fripturile și a betiilor pe care le fac. Asistații social din mediul rural, polițiștii și militarii sunt cei mai mari bețivani din România.

 40. Domnule Președinte,publicați fragmentul din legea pensiilor militare în care specifica in ce condiții în special vârstă la care se pot pensiona militarii sa citească și cei care se baga în seamă precum chiloții in dos și debitează prostii in necunoștință de cauza .
  Sa sperăm că va fi votat proiectul MApN privind reintroducerea stagiului militar obligatoriu și după îi așteptăm să ne spună părerile,daca nu vor dispărea prin Schengen…

  1. nu vreau ca , copilul meu sa faca armata obligatorie , asta iti spune unul care a facut-o si care a servit patria peste 20 de ani. in razboi carnea de tun este militarul ala care face armata obligatorie. acolo este nevoie de militarul profesionist care nu sare cu pieptul in fata cind striga un politician timpit la lupta viteji mei dae el da dispozitia din spatele unui birou.tara are nevoie de structurii profesioniste nu de amatori.

 41. Deja văd că au reușit să ne impartă in doua tabere:militarii si restul.Dezbina și cucerește(stapanește)spunea un om destept.Au bagat militarii la inaintare,dar se uita de salariile si pensiile primarilor,deputatilor,etc.Sa nu mai vorbim de marele ASF,ANAF,etc,institutii ale statului unde salariile ajung la 15000 euro,DIN BUGET ,și dorm toti,asteapta “suspiciuni rezonabile”.

 42. Gusty Bach, ești o hahaleră cum ai fost și la CCR. De ce sa aibă pontonierul din sistemul de apărare și ordine publică privilegiul de a se pensiona de tânăr, cu o pensie de trei ori mai mare că a unui inginer din sectorul productiv și care se pensionează la 65 de ani ? Cu cei 30 000 lei pe care îi încasezi lunar dupâ o muncă😃 grea la CCR, ar trebui să stai și să tragi bășini, nu să dai lecții.

 43. Alo…, judecător de Curte Constituțională, îndemnul dumitale la mobilizare suna a haiducie comunista. Dacă nu ați știut,puteți afla acum că militarul de cariera nu are voie sa participe la mobilizări anunțate prin MASS-media,nu are dreptul sa facă grevă, nu are dreptul sa se asocieze. În schimb are dreptul sa refuze solda in cazul in care ceva ,legat de activitatea pe care o desfășoară, nu corespunde conștiinței sale. Militarul de carieră, dacă refuza solda(in scris) este trecut in rezerva in 24 ore din momentul in care sesizează ca a refuzat solda. De asemenea, militarul de carieră are echivalare pentru a desfășura o activitate retribuita cu contract de munca in viața civilă. Deci poate alege; executa ordinul care-l primește sau refuza solda și trece in rezerva. Și acest ultim aspect își are fundamentul in faptul că militarul de carieră nu desfășoară o activitate productivă. Dacă vreți …! sa chibzuiți un pic , veți descoperi ca îndemnul dumneavoastră la mobilizare seamănă cu ordinul de război dat de către eroul comuniștilor ,respectiv -general Vasile Milea-, împotriva romanilor ,in dec. “89. Deci, generalul M.Ap.N – Vasile Milea- conform calității oficiale de care dispunea – a mobilizat armata și a declarat război împotriva romanilor ,… și asta pentru că nu cunoștea legea și se temea sa nu-și piardă privilegiile. Domnule judecător Zegrean, sunteți cumva in situația de a va pierde privilegiile ?!… dacă da ,va fac cunoscut ca aveți la dispoziție justiția care va poate face dreptate sau alte mijloace cinstite și legale. Oricum, apelul la mobilizare a militarilor de cariera in activitate de către un fost judecător de Curte Constituțională frizează un pic inconstienta.

  1. Domnu’ injiner si ordinul se poate refuza daca acesta contravine legilor si regulamentelor militare in vigoare. Si e ordinul PE care il primeste si nu are nici macar un a4 de contract cu altcineva inafara de ministerul in care activeaza. USR much?

 44. Nu vă ajung pensiile pe care le luați.?Eu am contribuit la sistemul de pensii 45 de ani și a,m pensie mai puțin de jumate cit aveți voi după 30 de ani de frecat menta

  1. Inainte sa se bage asta cu contributivitatea era CIBS- contributie individuala la bugetul statului deci mai usor cu contributia pe scari sa nu va cada pe picioare, dar e greu cu impozite si contributii e mai usor cu aruncatul pietrei si victimizarea.

 45. Am şi eu o întrebare , ca şi cadru militar cum să ieşi la grevă ??? Căci conform statutului de cadru militar nu ai voie sã faci greve , manifestații, propagandă politică???? Că ne dau afară imediat.

  1. Civilache ăștia de ne denigrează pe propriul nostru site sunt aceeași care făceau coadă la pașapoarte la debutul invaziei ruse în Ucraina,nu poți avea așteptări și înțelegere de la …atleți de ăștia care fug la greu dar sunt viteji în spatele tastaturii, știu de toate și cine și ce merită sau nu merită.

  2. Pai nu ai voie, ce vezi demonstratii si mitinguri de la Politie si penitenciare se fac cu oamenii din timpul liber. Nu e greva in adevaratul sens al cuvantului. Daca se va schimba statutul si va fi acest drept atunci o sa fie alta treaba, e vorba de incetarea activitatilor.

 46. Mda….deci s-a ajuns și aici. Prea mulți care nu știu cu ce se mănâncă structura de apărare, ordine publică și siguranță națională au apărut pe aici. Și toți cunoscători în ale legilor și invrajbiti împotriva noastră. Domnule președinte, văd că ne tot îndemnați să fim calmi și să le explicăm civilizat că nu au dreptate….dar nu avem cui. Sunt prea incrâncenati și totodată prea comozi să citească legile după care lucrăm și să emită pareri obiective. Nu le doresc decât să experimenteze câteva ture de supraveghetor în cadrul unei secții de deținere, singur ,cu 220 de deținuți în custodie timp de vreo 23 de ani…. Dragi colegi, sunt alături de voi în continuare, dar nu aici , în ciorba care s-a format . Rămâneți cu bine și să fim sănătoși. Cu stimă,vă salut!

  1. Sunt întru totul de acord,eu chiar am militat toată ziua pentru a nu li se permite celor din afară să comenteze aici dar nu am avut succes,ăsta este site-ul nostru,al lucrătorilor de penitenciare,aici ne spunem părerile, sugestiile și cautam rezolvarea problemelor din activitatea noastră, i-am sugerat domnului Dorobanțu să nu permită intrusilor să ne jignească, o pot face dacă asta vor pe alte site-uri, NU aici.Am muncit 25 de ani în sistemul penitenciar și nu permit unor habarnisti să ne terfeleasca cum vor ei.Ce argumente să le dai unor oameni care nu sunt dispuși să-și susțină propriile păreri cu argumente nu cu jigniri și tot felul de invective.Sa le arat fluturașul de salariu din ani diverși să vadă că și noi am plătit CAS,CASS?

 47. Ăștia care au pensii speciale sunt prea bogați ca să se deranjeze sa iasă în strada. O sa iasă în strada doar morții de foame care aspira la pensiile astea speciale, care toată viata lor o sa se gândească la pensie, de la 18 ani ei se gândesc la pensie, trăiesc pentru pensie. Sa va iau în pla de fomisti securiști, paraziții societății și căpușele banului public.

  1. Bai băiatule, ai limbaj de interlop,eu zic să dispari de aici oricum nu impresionezi pe nimeni!De ce nu-ti faci tu însuți ceea ce vrei să facă alții?!Știi ce zic,chestia aia din titlu!

 48. Am citit de sus pana jos aproape toate comentariile și nu imi vine sa cred cât de mulți prosti fac pe deștepții dar ei nu sunt în stare sa scrie corect in limba materna. Unii apară pensiile militarilor alții sunt împotriva fără a aduce însă argumente concrete în sustinerea părerilor lor. Celor care susțin pensiile militarilor în forma actuala le transmit ca eu sunt de acord sa rămână asa dar as introduce obligativitatea ca în cazul în care ieși la pensie la 48 de ani sa nu mai ai dreptul sa muncești nici în privat nici la stat decât dacă renunti la pensie in perioada cât muncești. Sa vedem atunci cati militari mai ies la pensie la 48 de ani. Pe ceilalti care vin cu tot felul de argumente idioate împotriva pensiilor militarilor ii întreb de ce nu s-au angajat și ei în sistemul militar, pentru ca exista prosti și în sistemele militare, deci ar fi avut și ei loc. De asemenea ma gândesc dacă o fi bine ca în cazul unui război, dezastru natural etc. toți prostii sa dea fuga acasă sa își ia soția și copiii (asa se scrie corect cu 3 de i 🙂 ) și sa încerce sa fuga din calea nenorociților, iar militarii sa stea acasă sa le păzească lor spatele știind ca de familiile lor nu are cine sa aibă grija? Eeee atunci probabil ca sl-ar merita militarii pensiile actuale.

  1. Cu restrictia pensionat si munca la stat da, dar cu privatul ce treaba are? E platit de privat doar.

 49. De ziua penitenciarelor va asteptam in vizita sa vedeti conditiile de lucru. Unii dupa cum scriu au fost in vizita cativa ani.

 50. In acest moment Poliția și celălalte structuri ale statului sunt un grup infracțional organizat,își apără drepturile cu orice preț,dragi români care lucrați la privat nu mai va umiliți pe bani de nimic, părăsiți țară și lucrați pentru străini decât să le plătiți astora salarii și pensii colosale,în caz de război,militarii și polițiștii vor fugi și se vor ascunde prin beciuri,așa a fost și la revoluție,cunosc milițian care se ascundea în beci de frică.

 51. Și care este problema ?! Ai semnat un contract ,ai fost de acord ,trebuie respectat, vrei sa ai aceiași pensie pe care o aveai când erai în activitate, voi de la armata ,penitenciar, etc .?!cei care au lucrat în schimburi ,care au rămas fără serviciu, ca s au vândut, închis, distrus ,ce sa mai zică, au chinuit pământul în străinătate, sau au făcut foame acasă, nu au putut pleca ,depinde de problemele care le avea ….Vreți sa ieșiți în strada ,na belea ,stați acasă ca mare lucru nu ați făcut când erați în activitate ,știu din sursa sigura, băutură multă în armata ,fetite în unitate când erau de serviciu… Plecați în străinătate, sa vedeți cum este ,într-adevăr sa muncești și……apoi sa scrii vrute si nevrute ,aveți pensii foarte bune la cât ați muncit .

 52. Politia gura mica ,ați uitat ce neati făcut în august cind am protestat împotriva lui Drahnea si ați uitat militienilor ce ați făcut la revoluție cu populația iar judecătorii au distrus tara asta,au condamnat oameni nevinovați, au distrus familii întregi, armata a tras în populație la revoluție-asa ca să va bata Dumnezeu pe toți de tâlhari ce sunteți, praful și pulberea sa se aleagă de voi .

 53. Unele comentarii chiar sunt pertinente. Ar trebui în mod obligatoriu celor care ies la pensie mai devreme decât la 55 ani cat este acum cred, să li se interzica sa mai lucreze la stat! Fara variante! Din ceea ce se scrie aici rezultă că majoritatea sunt deja obosiți din multe puncte de vedere! Deci să rămână pensionari! Sunt funcționar public, lucrez in control, am 60 de ani, as vrea să mi se permită să ies la pensie la 60 ani! Am respectat statutul fp întocmai, am obținut calificative maxime la evaluări! Am prestat o muncă grea, care necesita studii multe și ulterior cunoașterea legislației, care după cum vedeți se schimbă prea repede și nici nu apuci sa o verifici că se și schimbă, am băut cafele, am băut un pahar de vin, dar doar atât!

 54. Pentru toți analfabeții funcțional care împrăștie mizerii pe acest forum despre polițiști,militari și pensiile lor am o singură urare:să se reintroducă stagiul militar obligatoriu și să-i mobilizeze pe toți cei până în 45-47 de ani,mulți dintre ei au beneficiat de suspendarea (eliminarea ) stagiului militar.Sa-i vedem atunci pe bravii eroi de tastatură. E bine când dormi acasă în patul tău și altul veghează ?Nu mai bine să dormi în cazarmă?Și să înveți să te aperi de ce trebuie să te apar eu ,rezervistul cel hulit și batjocorit de tine?

 55. Chiar nu aveți bun simț ?
  Ce e aia pensie Specială?
  Pe ce baza le luați ?
  DESFIINTAȚI PENSIILE SPECIALE !

 56. Hai sa fim seriosi, de ce nu mai ii in stare de munca un politist la 45 de ani? nu trebuie sa stea in strada, cu siguranta sunt o gramada hartii de facut sau chiar si in strada, la cate masini sunt parcate pe trotuar ar avea ce face toata ziua, a da chiar in strada la preventie cand va mai vedem? :)) pensie pe contributie, asta trebuie, nu pensie speciala, si ii normal daca esti judecator, politist, militar sa ai salar mare, la fel si pensia, dar nu speciala si nu la 45 de ani

 57. Sunt curios de un lucru domnilor speciali ,dacă ieșiți în strada si o sa va gazeze jandarmii ? abia atunci vom putea spune ,ca nimeni nu este mai presus de lege. Va fi scor 1-1 …

 58. Nu scriu pt. cei care nu au facut armata sau nu cunosc sistemul. Incep prin aspune ca Romania a incalcat tratatul de aderare la NATO prin care se stipula o anumita salarizare a personalului.Ca militar am platit contributii la C. A. S. și C. A. S. S.. Ma intreb de ce nu platesc sanatatea si cei din constructii sau ei sunt androizi și nu se imbolnavesc. In 32 de ani de armata am avut 109 alerte, toate pe timp de noapte, mai mult de jumatate atunci cand eram liber. A trebuit sa ajung la unitate in 90 minute. ORICAND. Nu poti pleca departe de domiciliu fara sa iei aprobare de la unitate. Nu ar fi mai bine ca aceste alerte sa fie in timpul programului si numai cu cei prezenți ca sa dormim si noi liniștiți? Nu nu se poate noi militarii stim asta foarte bine. As invita un civil in poligoanele de trageri sa stea in corturi iarna in noroi pana la glezne, cu hainele ude si inghetate poate atunci s-ar simti mai diferit fata de ceilalti muncitori, mai “special*. O postie cu militarii speciali, ce americanii sau spaniolii sau francezii sau italienii au militarii” speciali”, nu dar ei nici nu discuta despre asa ceva. LA EI ESTE NORMALDupa taierile lui Boc și Basescu, toti bugetarii au primit bani “din urma”, mai putin militarii, domnilor profesori, medici, magistrati etc. Nu ma plang mi-a placut armata de aceea m-am facut militar si am jurat sa apar tara chiar cu pretul vietii. Oare ucrainenii gandesc la fel despre militarii lor ca nu fac nimic, stau degeaba? MA INTREB SI EU

 59. Daaa ies toți în stradă și eu aș ieși dacă aș primi lunar câte 10 000lei ,poate mai mult,bani nemunciți!
  Noi care am muncit ani de zile,am plătit zeci de taxe la stat ca la final sa avem o pensie de mizerie,nimeni nu a ieșit în stradă,nimeni nu au fost alături de noi să ne susțină iar voi repede ieșiți în stradă pentru că vi se ia din față butoiul cu miere,RUȘINE să vă fie si celor care vă susțin!😡😡

 60. Politicul asta, unora, v-a îmbuibat creierul doar cu pensiile speciale. Nu vedeți în jurul vostru măririle de taxe, creșterile de dobânzi, robor și alte măriri de salarii în administrație după bunul plac al primarilor. Știți ce înseamnă asta? Ca au reușit sa ne dezbine, sa bage raca între cetățenii de rand și politicienii își vad nestingheriți treaba lor. Păcat ca nu vedeți mai mult decât pensii speciale. Chiar credeți ca asta e cea mai mare problema a tarii? Nu, asta vor ei sa vedem.

 61. Un gunoi care apară interesele sociale ale justitiarilor și politicienilor ferească Dumnezeu sa se răscoale poporul ca dacă mi s-ar da o arma în momentul de fata măcel as face din toate gunoaiele țări pentru a scoate din robie țara asta, nu vede nesimțitul ca și-au aprobat pensii speciale lor și urmașilor deținuți politici (sectantilor) care nici măcar nu merg la vot să-și apere interesele țării care nu au muncit o oră care sunt apți de munca și au pensii speciale sa va fie rușine ca dați în armata țării mizerabili societății,

 62. ei, traim si clipa in care privilegiatii sa iasa in strada sa-si mentina beneficiile…oare ce s-ar intampla daca s-ar organiza o contramanifestatie a celor care traiesc pe salarii minime si care ies la pensie la 65…o sa-i bateti ca pe 10 august?
  apropo de toate aceste declaratii ale dlui Zegrean si a altor profitori/privilegiati.tot ni se spune ca nu pot fi reduse veniturile aflate in plata,dar de ce nu au facut gat acesti impostori cand Boc+Basescu au taiat 25% (oare pentru ca atunci nu au fost atinsi magistratii?)
  de unde si pana unde CCR hotaraste ce e bine si ce nu in tara asta?daca autoritatea suprema in stat,Parlamentul,a decis la un moment dat (prin lobby sau mai exact prin trafic de influenta) ca unele categorii beneficiaza de anumite privilegii,nu vad de ce nu,aceeasi institutie sa si le retraga.mai ales daca pronim de la ideea, ca,Parlamentul este constituit din reprezentantii natiei,a cetatenilor si daca cetatenii decid ca sunt necesare corectii,atunci ele trebuie transpuse in practica. vii tu acum,poisesor de privilegii si ne spui ca CCR nu da voie…CCR-ul conduce?

 63. Nu au plecat încă useristii anarhiști și habarnisti de pe site-ul nostru,cât să le mai suportam mizeriile domnule Dorobanțu?Afară cu ei de pe forum,nu merită să discuti cu astfel de oameni .E de prisos,pierdere de timp.

 64. Alooo..aparatorii patriei…aveti numai rahat in cap( nu turcesc) numai bani visati..pe haine..pe spor-uri..pe ore de noapte/ weekend..pensii( la 40 de ani mai bulangiilor???) pentru ” cetatenii” de grija cărora nu dormiti?? cand iesiti in strada?? tot cu pistoale Carpati din 60 îi aparati…cati dintre voi ati dat șpagă sa va aparati ” patria draga” din Afganistan…pe multi dintre voi va stiu…patria e buna..doar cand luati ” banii pe haine”..( de 2 ori pe an) ..vreo cateva canistre de motorina vandute( cateodata cateva tone)…norma de hrana…etc…in rest…patria e ce??..sper sa ramana razboiul asta in granitele actuale…cu voi …aparatorii patriei…ne-ati vinde…sau v ati pensiona..anticipat..* sîc..macar..taceti dracu din gura..cacanarilor….mi ar scarba de voi

 65. “Specialii” sunt specialiști în lovituri de stat, omorârea nevinovaților cu așa-zisele mineriade, cu orice demonstrație anti guvern, cu lansarea virușilor,,,analfabeți de fapt dar criminali cu diplome (copiate). RUSINE și blesteme pentru asemenea specimene.

 66. Apvisti nenorociți, puturoși din justiție, da, ieșim și noi și ne trosnim, care scăpa, scăpa! Ba jigodiilor zegreniste, nu muncesc, eu. ba, pana la 65 de ani ca să ieși tu la 40 cu zeci de mii lei din banii mei! Mai bine s-ar vedea ce s-a întâmplat cu șpagă de 1 milion de euro data fratelui lui zegrean mircea Vasile, de la gașca onoriu și enciclopedie la vânzarea iscir!

Comments are closed.