VIDEO: Cum se încătușează un infractor...
ANP, penitenciar, sindicat

(VIDEO): Cum se încătușează un infractor…

Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP) trebuie să-și regândească modul de formare profesională și pregătire tactică al polițiștilor de penitenciare, întrucât “generația Facebook & TikTok” de agenți și ofițeri nu mai petrece mult timp studiind procedurile și manualele de gestiune a incidentelor operaționale cum sunt ele acum în format electronic. Digitalizarea înseamnă schimbare de paradigmă a modului de învățare în poliția penitenciară. HÂRTIA trebuie completată cu VIDEO, unde atracția și disponibilitatea agenților și ofițerilor sunt considerabil mai mari pentru această formă contemporană (filmu, VLOG, podcast etc.). Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP) a demonstrat că are viziune și deschidere spre era digitală. Când vom avea o formare profesională în această direcție?!

Cum se încătușează un infractor…

10 thoughts on “(VIDEO): Cum se încătușează un infractor…

 1. Bună ziua!
  Ce suna de bani ar trebuii sa plătesc dacă renunț la școală?
  Am întrebat azi la școală dar nu mi sa zis suma ….. o zis sa ma mai gândesc la aceasta alegere

  1. In funcție de cat ai stat în școală (Academia de Poliție, SNPAP). Se va face calculul de către instituție și iei va înmâna documentul. Dacă nu plătești, te va executa, iar ANAF iei va opri banii.

  2. in jur de 10.000-13.000 e totalul cheltuielilor cu scolarizarea si se calculeaza proportional cu durata ramasa de efectuat pana la 3 ani

 2. Cu tot respectul nu faceți niciodată ce vă învață nenea asta în acest filmuleț….Doamne ferește! Nu se poate aplica niciodată la noi asa ceva iar modul în care ii învață să ducă mana dreapta cu catusa la spate “ii poate da foc și celui mai calm deținut posibil”…Riscurile sunt multiple în modul asta de încătusare…CLAR ASA NU….nu ai niciun control asupra lui..maestrul sias a cam îmbătrânit….Avem destui oameni profi la grupe care va pot arata multiple situații mult puțin riscante de imobilizare și incatusare….O zi făină!

  1. Poate la copiii speriati de nenea militianul se pot pune catusele asa, nu mai bine ii dai catusele si ii comanzi sa si le puna singur?d-omn profesor, si pe urma ca un bun profesionist ce esti ii dai si cheia sa le si asigure? mai bine asa zic eu.
   Vorba colegului de mai sus, practica este mama invataturi, nu vazut filmulete ca asa toti agentii si ofiterii vor deveni regizori de film.

 3. Pe articolul acesta cu încătușați, manuale,proceduri nu e nici un civilescu’ intrigat userist?Nu-i interesează aspecte cotidiene ale profesiei noastre ci doar salariile și pensiile,asa-i românul, nu-l poți schimba,dovadă zicala cu capra vecinului.Dar de chibiti de pe margine nu ducem lipsă ,datul cu părerea și frecatul de mentă sporturi naționale .

  1. Pericolul muncii nu intereseaza pe nimeni. Eu cred ca “dincolo” e cam aceiasi persoana ca prea seamana cu reviewrile la electrocasnice, ore foarte apropiate si cam acelasi stil. Un admin ar putea vedea daca e asa.

 4. De obicei nu comentez , doar citesc. Asta se intampla cand domnul instructor incatuseaza doar agenti, cred ca ar trebuii sa treaca si la detinuti.
  De ce ai proceda asa cu un detinut care se supune? De ce te ar lovi un detinut daca s a supus, decat daca ai proceda asa.

Comments are closed.