Domnule ministru Predoiu, până desecretizați SIPA, profesionalizați și transparentizați DPCT! “Sifoanele” oficiale ale Poliției penitenciare în fața cui răspund?
ANP, FSANP, justitie, penitenciar, sindicat

Domnule ministru Predoiu, până desecretizați SIPA, profesionalizați și transparentizați DPCT! “Sifoanele” oficiale ale Poliției penitenciare în fața cui răspund?

Ministerul Justiției (MJ) a pus în dezbatere publică proiectul de „Lege privind arhivele Ministerului Justiției, Administrației Naționale a Penitenciarelor și fostei Direcții Generale de Protecție si Anticorupție”, dar lasă activitatea Direcției Prevenirea Criminalității și Terorismului (DPCT) din Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP) fără control democratic. Practic, ministrul Justiției, Cătălin PREDOIU, își dorește, în virtutea interesului general, ca cetățenii să poată avea acces la o parte din documente create de fosta structură controversată de informații din penitenciare – Serviciul Independent pentru Protecție și Anticorupție (SIPA), însă problema de fond rămâne nerezolvată în poliția penitenciară.

SIPA, controversata structură de informații…

De ce controversată? Polițiștii de penitenciare care au fost contemporani cu Serviciul Independent pentru Protecție si Anticorupție (SIPA), povestesc că ofițerii și agenții acestei structuri au colectat în mod ilegal și abuziv informații atât împotriva deținuților, angajaților din sectorul de apărare, ordine publică și securitate națională, cât și împotriva altor cetățeni ai României (judecători, procurori, politicieni, jurnaliști, oameni de afaceri etc.). “Spionii” penitenciarelor deveniseră o mare caracatiță mafiotă care nu mai răspundea în fața nimănui, ajungând să șantajeze în stânga și în dreapta. În concluzie, SIPA nu era supusă niciunui control democratic.

DPCT de cine e controlat?

Serviciile de informații din România sunt supuse controlului democratic. Direcția Prevenirea Criminalității și Terorismului (DPCT) din Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP de cine e controlată? 

Activitatea serviciilor de informații ale României sunt supuse unui control democratic. Activitatea și acțiunile Direcției Prevenirea Criminalității și Terorismului (DPCT) din Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP) nu sunt supuse niciunui mecanism extern de control. Practic, aceasta structură de informații face ce vrea cu cariera polițiștilor de penitenciare și cu destinele deținuților, fără să dea socoteală nimănui.

Cine e sub lupa DPCT…

Direcția Prevenirea Criminalității și Terorismului (DPCT) din Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP) este o structură care colectează informații despre polițiști de penitenciare, despre deținuți  și despre orice altă persoană care are legătură directă sau indirectă cu mediul penitenciar (aparținători ai deținuților, persoane care intră în penitenciar etc.). Ofițerii DPCT au acces la orice date și informații, fără a justifica dacă colectarea acestora este proporțională cu riscul situaţiilor şi împrejurărilor care pot favoriza sau genera evenimente grave, de natură să pună în pericol siguranţa penitenciarelor ori acte de corupţie, criminalitate organizată sau terorism.

Datele și informațiile colectate și gestionate de Direcția Prevenirea Criminalității și Terorismului (DPCT) nu pot fi calificate de niciun for superior sau extern de control că sunt absolut necesare pentru prevenirea oricărei forme de amenințări la adresa securității penitenciarelor sau pentru prevenirea criminalității și terorismului. Considerăm că, în realitate, ofițerii DPCT pot strânge informații despre orice cetățean și le pot folosi discreționar, fără a răspunde în fața legii, întrucât, nu există niciun mecanism tehnic de control exterior calitativ și cantitativ al informațiilor colectate și folosite de ofițerii DPCT.

Polițiștii de penitenciare nu au încredere în DPCT.

Direcția Prevenirea Criminalității și Terorismului (DPCT) nu se bucură de încrederea polițiștilor de penitenciare, pe care o consideră o structură lipsită de profesionalism și care nu acționează în scopul prevenirii evenimentelor negative din penitenciare, ci mai mult se implică în intrigi și în plata polițelor între angajați, folosindu-se de deținuți pentru a șantaja și a schimba în mod dolosiv din funcții alți polițiști de penitenciare. DPCT este catalogat ca fiind o structură abuzivă care “se joacă cu destinele polițiștilor de penitenciare și ale deținuților”.

FSANP solicită ministrului Predoiu un control democratic al DPCT și o comisie de anchetă

Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (FSANP) solicită ministrului justiției Cătălin PREDOOIU să întreprindă demersurile necesare, astfel încât activitatea și acțiunile Direcției Prevenirea Criminalității și Terorismului (DPCT) să fie supuse, de îndată, unui mecanism extern de control democratic. Totodată, considerăm că se impune ca Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP) să stabilească o comisie care să verifice legalitatea, proporționalitatea și necesitatea informațiilor colectate și utilizate în ultimii ani de către ofițerii DPCT.

76 thoughts on “Domnule ministru Predoiu, până desecretizați SIPA, profesionalizați și transparentizați DPCT! “Sifoanele” oficiale ale Poliției penitenciare în fața cui răspund?

 1. Sipa era ” o caracatița” , iar acum au devenit penitenciarele niște enterodactopus dofleini ale corupției!

 2. Se știe faptul că bpct acționează subiectiv… în funcție de persoane și anumite interese. Consider că e degeaba acest sistem. Sa facă o evaluare și să prezinte ce au realizat in acești ani

 3. Domnule Dorobanțu faceți niște verificări în privința duplexului Metresei și Metresului. Vedeți pentru cine s-a zbătut Metresa sa scoată la concurs a doua oară în decurs de câteva luni postul de șef BPCT de la un penitenciar din București! Dacă n-a putut salahorul sa ocupe postul la concurs, ca nu a avut timp sa învețe din cauza montării lambriurilor, Metresa s-a dat peste cap și l-a mai scos încă o data la concurs. Unde oare s-o fi montat lambriul?

 4. O sa fie foarte interesant cum va rezoluționa “consilierul” această solicitare:)))

 5. Domnule Dorobanțu, cum să funcționeze această structură când este coordonată de o doamnă care face tot ce ii spune a*****l, fostul director DPCT. Nu este un secret pentru nimeni ca cei doi au relație și că, în prezent, tot el este cel care ocupă din umbra postul de “director” al DPCT-ului. Mai multe informații despre cei doi vi le voi transmite în privat (de exemplu, cum domnul director B***u întreține relații sexuale în timpul serviciului la Rahova)

  1. Asta este motivul pentru care DPCT s-a mutat la Rahova si nu la sediul ANP ?
   Credeam ca noul sediu este mai aproape de locuinta unora…care au copii mici.
   Pe la colturi se spune ca DPCT are conducere bicefala, dar vad ca este metreso-cefala.
   .

 6. Buna ziua! Despre concursurile lor de la dpct nu isi pune nimeni nicio intrebare? Ar trebui sa participați la interviu sa vedeti cum toti candidatii sunt respinsi ca “nu sunt prea buni pentru prevenire”. Isi bat joc de candidati si de viitorul lor fără ca nimeni sa spuna nimic.

 7. Domnul director General ce parere are despre activitatea si rezultatele directiei prevenirea criminalitatii domnule Dorobantu?

 8. Domnule presedinte, va rog sa propuneti domnului Ministru de Justitie sa mute arhiva SIPA in duplexul celor doi metresi, acolo locuiesc 3 lucratori DPCT care au Ornis.
  Si din cand in cand mai vine lambriu&bpct sa dea cu ,,aspiratorul” sau sa duca gunoiul.
  Deci arhiva va fi asigurata 24 din 24.

 9. Poate reușiți să aflați și eventual să ne spuneți și nouă membrilor de sindicat cum de în fiecare an sunt recompensați cu 50% ofițerii SIPA. E un fel de abonament anual? Fac în fiecare an pe un trimestru lucrări excepționale? Chiar nu vede nimeni un lucru evident. Câți din ceilalți ofițeri din operativ sau logistică iau în fiecare an 50%?

 10. La ultimul concurs TCO ,în sala în care a avut loc testarea psihologică a fost prezent ofițerul de la prevenire de la Rahova.E normal?e legal?A luat si el un set de baterii de testare si a stat cuminte în banca.A discutat puțin cu psihologul înainte de începerea concursului,…dupa parerea mea …testarea a fost pură regie.S a triat cum s a vrut.

   1. Dacă încă semnalați “ANP”, ori sunteți cointeresat material ori sunteți nou angajat și nu aveți “experiență” ! Dacă aveți suspiciuni rezonabile care pot fi coroborate cu probe, faceți plângere la parchetul competent, poate începe curățenia în cuibul de abuz în serviciu fundamentat pe interese de grup, grup format din incompenenți care au ajuns până la vârf, care conduc prin abuz și corupție acest sistem care a ajuns o glumă proastă pentru cei puțini care încă mai credem în Jurământ și valori morale !

 11. Referitor la imaginea si profesionalismul acestora in unitati va pot spune ca lucrez de peste 10 ani intr-un penitenciar din regiunea sud-muntenia si este cunoscut foarte bine ca o “doamnă” cu aere de cel puțin comandat sfidează colegii si este foarte cunoscut atat in randul nostru cat si la detinuti faptul ca in trecut deși a avut dovezi clare de corupția din unitate a vechii conduceri, nu a facut publice aceste lucruri și a distrus copiile unor facturi prin care s-au realizat plăți, asta pentru că și ea era compromisă și pătată la vremea respectiva, având o relație amoroasa cu un deținut care făcea parte din lumea interlopa a Bucureștiului, condamnat pentru omor care prin anul 2015 invârtea tot prin puscarie, făcand jocurile conducerii si ale detinutilor dar și ale “doamnei”. Se pot efectua verificări oricând- Individul beneficia mereu de permisii si alegea sa se relaxeze cu “bătrâna doamnă”, care prin anii 2015/2016 se credea si mai smechera, cu ochelari de soare pe cap, cizme de cowboy(care o ajutau probabil
  la călărit) și blănuri artificiale din tancioc, ornamentate cu gablonțuri de la soare te poți uita, dar la ea ba, pe plaiuri de munte, din zona Dâmboviței și Prahova . Despre relație stia toată lumea, tocmai de aceea fusese dat la munca in post de paza si la spalatorie ca să fie mai aproape de biroul ei. O vizita foarte des, în biroul acesteia. Aceeași smecheră mergea la Târgoviște, sa petreacă si cu interlopii din clanurile din Târgoviște, la petrecerile de liberare si primea pachete de la Cluj, de la foști detinuti. Se pricepe la calarit, pentru că are victime multe si în rândul cadrelor de la vremea aia. Se îmbata, apela la trucuri feminine si îi prostea pe aceștia să-i faca împrumuturi bancare, pe care le lua cu ei pe meleagurile natale, când pleca din unitate. Sunt multe de spus, foarte multe, cei vechi stim bine…

  1. Ai fost prins cu cioara vopsita și încerci sa arunci vina către prevenire ? V-au stricat multe “jocuri” doamna și fosta conducere despre care vorbești și încerci sa arunci cu noroi dar nu-ți merge.
   De ce nu spui și ca ai fost anchetat pentru măgăriile care le-ai făcut și încerci sa te răzbuni inventând povesti ?

 12. Domnule Dorobanțu,

  Poate aveți în vedere și familia Dinisor de la Mioveni.
  Dinosor Raluca, ofițer formare, este soția lui Viorel (ofițerul prevenire). De unde credeți că își ia Viorel datele despre angajați?
  Credeți că madam Raluca nu rasfoieste dosare profesionale pentru al ei soț? Noi zicem că da.

  Nu mai vorbim de gasca formata cu alți ofițeri din unitate, unii chiar sindicaliști. Se comporta că un clan. Cine nu e cu ei e pus pe lista neagra și hărțuit constant, amenințat.

  Revin cu detalii și documente pe email.

  1. La Piovra de Mioveni. Nimeni nu a luat măsuri atunci când au fost semnalate derapajele lor. Dinișor este un adevărat infractor, pe labă cu unii sindicaliști infractori. E greu să se facă curățenie. Sunt interese de sus, iar prin ei se fac jocuri. Dacă ar putea vorbi maculatura scrisă de ei, cu bârfe și intervenții în viața personală!
   Domnule Conea, domnule Halchin, domnule ministru, unde sunteți? De ce asistați pasiv la hărțuirea și amenințarea colegilor?

 13. Vă rog să semnalați potențiale ABUZURI, ÎNCĂLCĂRI ALE NORMELOR de către ofițerii DPCT din unitățile penitenciare! FSANP va înainta Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP) și Ministerului Justiției (MJ) toate comentariile postate la acest articol.


  1. D le președinte, cu părere de rău va spun ,ca sunt infiltrați si in conducerile filialelor locale ale sindicatelor. Si ca sa fie “paharul plin “,acolo unde sunt cate 2,3 ofițeri DPCT,au avut grijă să intre în ambele sindicate. În unități se joacă ” pe varfuri”!

 14. Dragi colegi, sub rezerva ca s-ar putea ca ceea ce susțin sa nu fie pe placul tuturor celor care postează aici, vreau sa precizez ca este nevoie de o astfel de structura in sistemul nostru. Lipsa ei va da nastere unor abuzuri care vor fi musamalizate la nivel local sau central, funcție de puterea decidentilor direct interesați. Imaginați-vă ce informații se pot descoperi in mediul penitenciar atâta timp cât există ofiteri din alte structuri desemnati de foarte multi ani in unitățile noastre. Până la urma cred ca este vorba despre sprijinul nemijlocit care poate fi oferit siguranței naționale de catre sistemul penitenciar. La fel de adevărată poate fi si situația ca aceste informații sa fie gestionate necorespunzător de către unii decidenti in beneficiul unor persoane sau grupuri de interese din sistemul nostru. Totodată cred ca este necesara o selecție riguroasa a lucrătorilor care vor sa activeze in cadrul DPCT deoarece ei trebuie sa fie “smart”, profesioniști si cu expertiza pe mai multe linii de munca avand in vedere ca au responsabilități reale si diverse in unități. Așa ca nu ar trebui sa ne mire ca examenele de accedere sunt mai dificile ca in alte sectoare. Doar ca s-ar putea ca unii dintre ei sa regrete ulterior pasul făcut, ținând cont de nuneroasele responsabilități, volumul imens de munca cu care se vor confrunta raportat la actuala grila de salarizare, presiunea celorlalți colegi asupra lor, imaginea lor care va avea de suferit in cazul in care unele persoane cu influenta, dar răuvoitoare pot contribui din plin. Asa ca înainte de “a-i trimite in fața plutonului de execuție” poate ar trebui sa analizati lucrurile si din acest punct de vedere. E drept ca acesti DPCT-isti ar trebui sa aibă o înaltă tinuta morală, bună-credință si alte calități de excepție atâta vreme cât au in responsabilitate destinele a mii de oameni. Dar va rog să-mi spuneți unde gasim astfel de oameni?

   1. Și la ANP exista o doamna – ofițer specialist prevenire (in prezent sefa unui Birou din subordinea DPCT) al carei nume dacă îl căutam pe Google vom descoperi un trecut cu dosar penal.

 15. Felicitări pentru articol, domnule Dorobanțu! În sfârșit, cineva care scoate la iveală niște dedesubturi ale structurii. În rândul dumnealor or fi și lucrători cu ținută morală impecabilă, dar sunt destui “pătați”, care decid soarta altor oameni. Sunt mult prea subiectivi, iar în anumite situații decid soarta unor oameni care poate și-au îndeplinit atribuțiile de serviciu onest și corespunzător. Cineva ar trebui să analizeze situația actuală. Să cearnă puțin oamenii de acolo, nu toți sunt demni de a fi ofiteri/agenți prevenire.

 16. FELICITĂRI PENTRU ARTICOL DOMNULE DOROBANȚU. FOARTE ADEVĂRAT. COMENTARIILE REALE…E DEZASTRU.

 17. Lucrătorul din cadrul BPCT Penitenciarului Gherla s a inflamat rău în urma acestui articol.

  1. Se simte cumva cu musca pe căciulă? Ca sa vedem profesionalismul spionilor de la BPCT din P. Gherla, analizam evenimentele negative din unitate. Faptul ca acestea au explodat, nu spune nimic despre “sifonul” ofuscat din P. Gherla?!

   1. De cand e vinovat un lucrator bpct pentru numarul rapoartelor de incident dintr-o unitate? Ce vina are el ca hotii isi bat cuie in cap pentru ca nu sunt transferati mai aproape de domiciliu, se taie pentru ca nu au tigari, sparg geamurile camerei pentru ca nu le-au intrat banii trimisi prin mandat postal, ameninta personalul prezent ca nu isi primesc la timp tratamentele medicale. Intreb si eu, Domnule Dorobantu. Niciun sector nu poate face minuni intr-un penitenciar, in mod individual. In schimb, fiecare sector poate sa puna umarul la treaba.

    1. Pai… puneți umărul! Și nu ma refer la incidentele spontane, ci ma refer la drogurile, telefoanele, clanurile și multe alte așa-zise abateri grave ale deținuților.

     Mai ușor cu victimizarea!

     1. Sincer, citind articolul si toate comentariile nu stiu cine se victimizeaza mai mult…

    2. Aici nu trebuie sa te invat eu cum sa iti faci serviciul, dar trebuie sa ai habar care este starea de spirit de pe camera , pe sectie, in penitenciar , sa nu te ia prin surprindere cum ii ia prin surprindere iarna pe alesii nostri(intelegi la ce ma refer)

  2. Te referi la puștiulică ala venit de la Argeș care se posta pe facebook prin poze cu clanul duduienilor ? Cum e posibil sa ajungă ofițer bpct unul care e mana în mana cu clanul duduienilor din București de pe vremea când era supraveghetor la Sp Rahova????

   1. Aoleo! I-auziți domnule director general, i-auziți domnule ministru! Sa ne mai uitam in ograda DPCT sa separam grâul de neghina, altfel structura asta va fi din ce in ce mai mocirolasă!

  3. Ovi dc nu esti onest? Ala de la sipa s-a inflamat ce-i drept, dar eu zic ca ne-o cam scapat de telefoane din puscarie si baiatu cam stie tot ce se intampla in puscaria asta ca vrem noi sau ca nu vrem. O fi sudistul cum vrei tu sa spui dar pe meseria lui eu zic ca e tare. Nooo, nu am avut noi niciodata la Gherla asa siparez niciodata si nici nu o sa mai avem..si ppl ii il stiu de frica pe sudistul asta si cunosri si tu acest aspect. Hai sa fim onesti si sa-i dam baiatului ce e al lui ca de suportat oricum nu prea il suportam dar asta e altceva, are si el partile lui rele si bune ca noi toti de altfel. Seara buna!

 18. Domnule Dorobanțu se poate verifica dacă ofițerii DPCT sunt recompensați în fiecare an cu un 50%? Se pot prezenta penitenciarele unde se întâmplă în fiecare an aceste recompensări stabilite de la ANP și trimise cu dedicație în teritoriu? Pot fi transparenți sau este o chestiune confidențială și nu poate fi prezentată public? Dar sindicatului?

  1. Sindicatul știe când sunt recompensați spionii penitenciarelor. Știți care e partea gravă, ca unii se cred procurori, mari anchetatori și ei sunt vai de mama lor, cu o logica de focă bolnavă de sinuzită cronică.

 19. Domnule Dorobanțu, despre legăturile lui Dinișor de la Mioveni cu lumea interlopă din Argeș nu spune nimeni? Despre menevrele dumnealui cu clanul Cocoroadă din Pitești, interlopul Sandu Cocoroadă? Despre Mihai Bedreag(fost agent PPD), actualmente ofițer “sifon” și despre legăturile sale cu Renata Gheorghe, Dana “Criminala”, mama acesteia și toată șatra lui Leo de la Strehaia? Rușine cu astfel de ofițeri care decid soarta altor oameni. Jalnic….

  1. Cu Mihai Bedreag eu am avuto o colaborare profesională buna la Penitenciarul Deva. Nu cred despre el așa ceva. La Penitenciarul Deva s-a comportat așa cum trebuie să se comporte un ofițer DPCT în munca de prevenire a criminalității de orice nivel în mediul penitenciar. Mihai Bedreag era printre deținuți la munca de teren, la firul ierbii.

   1. Mă bucur că spuneți dumneavoastră.
    Dar vedeți, poate că aveți dreptate. Așa era la Deva.
    La Mioveni l-a copiat pe tătuțul său Dinișor. Bedreag este schimbat radical în rău.
    Nu puteți spune nimic, doar e membrul dvs.

 20. Domnule Dorobanțu, oare lucrătorii BPCT de la Penitenciarul Drobeta Turnu Severin știu că deținutul Icneanu a luat în data de 27.02.2023 de picioare pe colegul meu, iar acesta a căzut la sol, lovindu-se? Credeți că știu? Or fi informat pe directorul general al ANP sau ministrul justiției? Cred că nu. Aici se museamalizează multe. Au venit controale de la ANP și nu vedem niciun rezultat, iar din zi în zi lucrurile scapă și mai rău de sub control.

  1. La Penitenciarul Severin sunt întâmplări cu iz penal. DPCT/BPCT și Penitenciarul Severin sunt pe agenda FSANP la capitolul Abuzuri, Infrcatiuni, Mușamalizări și Constituire de Grup Organizat Mafiot. Veți vedea acțiunile și rezultatele FSANP legate de aceste doua ținte.

 21. Bună seara,

  Sunt lucrător al acestei structuri de ani buni de timp și vă pot transmite că din poziția mea, dar și din interacțiunea cu șefii nemijlociți s-a mers întotdeauna pe legalitate, prevenție și respect față de tot ce înseamnă oamenii din sistemul penitenciar. Sunt sigur că și colegii mei din unitate din celelalte sectoare și care sunt de bună credință se află în același sentiment.
  Din poziția mea nu s-a urmărit niciodată termenii folosiți în articol precum „șantaj”, sabotarea de cariere șamd! Sunt la bază lucrător din sectorul operativ, cunosc greutățile de la firul ierbii și îi consider camarazi pe colegii mei din celelalte sectoare, mergând întotdeauna pe suport și empatie față de cei cu care își doresc și se poate lucra!
  Observ anumite comentarii și pasaje scurte din articol cu relatări cu tentă depreciativă, pe care personal nu le cunosc și nu pot evalua veridicitatea lor. În cazul în care ar exista abateri ale codului de conduită etică, cine greșește să plătească! V-aș ruga însă că, nu este corectă generalizarea și crearea unei imagini greșite a oamenilor de bună credință careă vor să-și facă treaba!
  Munca noastră e greu să iasă în evidență, pentru cei care sunt cu adevărat profesioniști nici nu e nevoie să se afle de contribuția specifică adusă prevenirii evenimentelor negative din penitenciar, cât și a altor situații cu impact negativ asupra societății!
  Despre aspectele privind forma de organizare și funcționare atinse în articol este un alt subiect, orice instituție publică s-a dovedit că suferă modificări în funcție de reglementările legislative, voința politică și situația socio-economică.
  Cu respect.

 22. Structură DPCT are comisie de disciplină? Angajații structurii comit abateri desciplinare? Pe ei cine îi verifică dacă comit abuzuri sau sunt neglijenți în îndeplinirea atribuțiilor de serviciu? Sau, poate sunt o rasă superioară ce nu poate fi coruptă și este imparțială.

  1. Aceeași comisie de disciplina ca a celorlalți polițiști de penitenciare. Nu sunt speciali, deși unii se cred.

   Ca sa răspundă pentru potențialele greșeli, trebuie sa existe un control prealabil. Cine sa ii controleze?! Mama Omida?! Vedeți pe cineva de la DPCT – structura centrală care sa aibă capacitatea sa pună lucrurile la punct in structura aceasta? Cine, ofițerească aia seamănă cu un cadavru ambulant?! Brelocul de Loredanica Cordunenica?! Dacă le trimiți pe astea doua in penitenciare, in primul caz mor deținuții (infarct) iar in al doilea caz, își schimba orientarea sexuala. Vreți sa ne facem de ras cu alea doua?! Sa le țină Supusa Austrică de HUICĂ intr-o camera sigilată, in bezna totala sa nu le vadă lumea.

 23. Sipa reușește sa mențină un echilibru în deciziile luate în unitate. Dacă nu era sipa, în unele unități din centrul tarii nu ii mai tempera nimeni pe directori și pe alte persoane aflate pe funcții de conducere în a lua masuri abuzive fata de angajați. Este o structura foarte utila și importanta, iar în ultimii ani au venit oameni bine pregătiți în acest domeniu

 24. Nu sunt responsabili prevenitorii de micile incidente, dar când are loc o evadare, o revolta, o acțiune ostila în grup, escaldare de înălțimi, de ce nu sunt trași la răspundere?
  Sau orice alta acțiune cu impact asupra sistemului sau impact mediatic?
  În situațiile respective cine ar trebui să fie tras la răspundere? Rolul lucrătorului BPCT din unitate care este, nu să prevină astfel de lucruri?!
  În goana de a transmite structurii note de cancan, care afectează mai mult sau mai puțin siguranța penitenciarului, omit aspectele care contează cu adevărat.
  Din păcate, din vina unor “profesioniști” ai DPCT am ajuns un sistem arătat cu degetul de toată lumea.

  1. Tocmai aceasta e problema. Toacă banii unii ofițeri responsabili cu CANCAN-ul de penitenciare, in loc sa se ocupe de acțiuni importante care afectează siguranța penitenciarelor. Deținuții mai au puțin și vor răni grav polițiștii de penitenciare. Am informații ca in Penitenciarul Severin deținuții agresează sexual (verbal) angajatele, iar conducerea operativa musamalizeaza totul. BPCT de acolo a informat directorul, directorul general, ministrul. Vom veni cu informații concrete despre acest caz.

 25. Apropo de profesionalism, DPCT-ule… Nu mai folosi ofițerii de informații sa îți racoleze secretare pentru structura! Aveți vreun tipar anume? Am înțeles in unităti ca se dorește pentru casting fete care sa facă de toate, dacă ma înțelegeți ce vreau sa spun…
  DPCT-ule, ocupati-va de criminalitate și terorism, nu de cine și-o trage cu cine sau subiecte de tabloidul CANCAN!

 26. Lăsați secretara în pace!Si a făcut treaba bine acolo.)))))Trebuia sa fie si ea promovată!…Rautaciosilor!

 27. dinișor viorel marian😅Nu merită rostit! Scuipă venin pe unde merge. Un distrus. L-a luat și pe bedreag mihai care nu știm cum a ajuns la Mioveni, o mutare rapidă cică în interesul serviciului. Asta e corupția din sistem, unii stau plecați o viață de acasă, alții piloși ajung repede.
  dinișor a fabricat dosare pentru colegiși a lins urechi de procurori , doar să își satisfacă plăcerile lui diabolice.
  Bolnavi psihic, paranoici, dinișor, bedreag și tot clanul lor de interlopi.
  (editat admin) va ajunge la parchet curând, doar e fraierul folosit de ei, e cel mai prost. Am utilizat litere mici pentru că sunt oameni mici, de nimic!

 28. Știți cine e dinișor????
  Unul care când era director stătea la serviciu 4 ore. De ce? Pentru că era beat! Un alcoolic care dormea beat la serviciu, la birou. Este cel care a tastat cu degetul mijlociu la calculator când a dat examen la prevenire și a picat. Dar, de milă să nu îl linșeze colegii din unitate, pentru că s-a purtat execrabil cu ei, ANP l-a făcut mare spion..pardon, bârfitor și infractor.
  A făcut mult rău și a încercat să facă și mai mult, dar au fost și sunt oameni care i-au ținut piept, nu s-au temut de el.
  E păcat de el, e bolnav, e paranoic, are nevoie de tratament!
  Prietenul infractorilor, care se joacă cu destinele personale și profesionale ale angajaților.
  Aproape toate femeile de la Mioveni sunt c..ve, așa spune, are el informații.
  Ăla o f..e pe aia, etc, asta e munca lui. Restul sunt din burtă.

  1. Încă are probleme cu băutura Dinisor….dacă nu bea ceva dimineața încep sa ii tremure mâinile…Este alcoolic și bolnav psihic…umbla la centura de la curea cu un cuțit ca cică “îl ataca interlopii” iar el este mana în mana cu ei…iar pisoiul ala care a devenit ofițer din agent ppd e un Lache flaușat cu care Dinisor își satisface toate dorințele bolnave…Bedreag în esența știe ca Dinisor e un debil și încearcă în fata altora sa rada de el poreclindu-l “Dinică”…dar nu discuta în fata tătucului…Dosare fabricate, adrese inventate, fapte de corupție inventate..toate pentru satisfacerea nevoilor bolnave ale acestui cancer al sistemului pe nume Dinisor….apropo siparezul de la Gherla este verisor cu Bedreag…oare tot pe aceeași filiera a fost făcut ofițer? Ne afundam din ce în ce mai rau ca sistem….

 29. Citesc comentariile acestei postari si raman socat de nivelul de impertinenta….

  Daca cunoasteti aspecte cu iz penal sau de ordin disciplinar despre alti lucratori ai DPCT, de ce nu sesizati faptele organelor abilitate, dragilor? Lasati vrajeala aia precum ca oricum nu pateste nimeni nimic ca nu e asa.
  La vrajeala si la aruncat cu barfe vad ca sunteti primii unii dintre voi

  Daca sunt profesionisti, isi fac treaba si nu ii vedeti prin unitati, nu e bine ca deh…unde-s aia? Daca stau “pe teren”, iar nu e bine…ca na…sta SIPA pe capul nostru

  Cati dintre politistii de penitenciare care au aruncat cu vorbe nefondate, nesustinute si subiective, au fost sau transmit si lucratorilor DPCT detalii de interes operativ pentru unitati? Cati dintre cei de aici au sesizat cu argumente viabile si sustinute o fapta de interes pentru ANP si lucratorul DPCT nu a manifestat interes si nu a luat masurile legale lui?

  Domnule Dorobantu haideti sa fim obiectivi si sa laudam si unitatile in care lucratorii isi fac treaba si mentin un echilibru in Penitenciarele respective…. sunt atatea unitati penitenciare in tara in care directorii sau factorii decidenti s au cumetrit intre ei, isi imputernicesc combinatiile pe functii de conducere dar ei dupa fac prin DZU alte sarcini, isi muta prin sectoare nepotii, verisoarele, protejatii dupa bunul plac si cu nesimtire vin cu explicatii jenante.

  Sunt sute sau mii de informari anual in care prin prisma materialelor elaborate de lucratorii DPCT previn producerea unor evenimente negative in unitati, dar pe acelea de ce nu le mentionati? Ca un lider obiectiv si interesat de sindicat daca propuneti masurile enumerate de dvs in cadrul articolului ar fi corect SA VA LUPTATI si pentru dezvoltarea unor instrumente legale care sa sustina activitatea DPCT asa cum sunt structurile de informatii si protectie interna in alte ministere sau structuri precum DIPI, DGIA, protectia interna a SRI, STS, SPP, Etc.

  Dati dovada dvs de corectitudine si echilibru pana la capat.

  1. Un comentariu bun.

   Voi face in așa fel încât DPCT sa fie o structura asemena altor structuri se informații, însă trebuie mai întâi sa va rezolvați problemele cu debilii mintali și clevetitori structurilor teritoriale (știți dvs. care sunt, însă nu luați nicio măsura). Nu structura DPCT e de vina, ci persoanele care o conduc sunt de vina pentru ca tolerează de frica sau complicitate comportamentele dezadaptative ale unor spioni bolnavi la cap. Renunțați, unii dintre dvs., chiar și șefi, la traficul de influența și alte fapte de corupție!

   Va urma o sesizare a DNA împotriva doamnei pseudo-director al DPCT, Huicâ. Știe ea pentru ce… Știu și cei din gasca ei de “protejați”. Veți afla și dvs. pentru ca o sa postez denunțul pe site după ce îl voi întocmi. Voi purta discuții inclusiv la nivel de Parlament, Guvern, MJ pentru reformarea DPCT. V-am zis DPCT a devenit o prioritate a FSANP.

   Cu asemena oameni de slabă calitate la conducerea structurii de informații din penitenciare (aparat central) nu veți avea parte decât de scuipații (figurativ) polițiștilor de penitenciare.

   1. Inseamna ca intelegeti posibila deficienta privind modul de lucru/organizare al dpct avand in vedere ca desfasoara activitate de informatii, dar nu beneficiaza de aceleasi drepturi si obligatii ca si restul structurilor din alte institutii.

    1. Cand spuneam drepturi si obligatii ma refeream strict la modul de lucru, nicidecum la drepturi salariale. E de nuantat foarte mult, dar prefer sa ma opresc in detalii. Succes!

   2. Daca dvs va dovediti buna credinta si faceti demersurile legale pentru profesionalizarea acestei structuri exact cum ati zis sa fie asemenea celorlalte institutii de informatii inevitabil nu vor mai exista situatii neplacute. Mult succes.

    1. Mulțumesc. Sunt convins ca directorul general Dan HALCHIN va scoate din mocirlă aceasta structura, așa cum a făcut-o cu Serviciul Psihologia Personalului (SPsP).

 30. Multumesc pentru raspuns.

  Domnule Dorobantu daca aveti resursele si parghiile necesare pentru dezvolta DPCT si reglementa activitatea structurii asemenea altor entitati similare din alte ministere, jos palaria.

  Sa tineti cont si de beneficiile de care au parte structurile anticoruptie din MAI, de exemplu. Acestea beneficiaza de un spor de 30% anticoruptie plus resurse materiale, tehnice si logistice. O data ce oferiti aceste beneficii apreciez faptul ca este imperios a pune lupa pe lucratorii din directie, indiferent de calitatea sau pozitia acestora.

  Astept cu interes demersurile dvs. Succes!

 31. Am citit cu mare interes comentariul de mai sus, despre “doamna” prevenitoare a lui Cocoș. Domnule director general, domnule ministru, apropo de “doamna” agent prevenitor PL (că până și inițialele numelui reflectă preocupările ei) lucrurile pot fi oricând verificate.
  In anii 2014-2015 cand deținutul (condamnat în anul 1998 pentru odioasa crima a cascadorului) s a aflat în cadrul unității a beneficiat de mai mult de 10 permisii dacă îmi aduc bine aminte. Acestea erau luate în weekenduri, dar îmi amintesc ca au fost câteva de care a beneficiat și în zile lucrătoare, zile cand “doamna” își lua concediu și plecau la “călărit”, în zone montane din Prahova.
  Dumneavoastră puteți verifica, eu nu, ca na…desi sunt agent ca și ea, eu chiar fac munca de agent cu hoții și ma mândresc cu asta, nu am aere de colonel care cerșește țigări prin curtea penitenciarului (o făcea și in trecut și acum auzi lumea că se plânge de același lucru)
  Domnule președinte, vă rog să prezentați situația mai sus, pe masa domnului director general. Sunt multe măgarii făcute de aceasta, dar sigur vor ieși toate la iveală cândva, pentru că nimic nu rămâne neplătit. O asemenea “doamnă” a făcut și face rău multor oameni, nejustificat. Dacă ar vorbi maculatura aia scrisă de ea…
  Cum era mare “doamnă” când alarma Anghel unitatea si tu veneai umflată la ochi și duhneai a alcool? Cereai gume de mestecat și stăteai acoperită cu eșarfa pană la ochi să nu își dea prostii seama? Sper că nu era aceeași eșarfă pe care o foloseai când faceai dansuri lascive la Sinaia, când te răsfățai cu interlopul.
  Dacă ne-am lua după ceea ce afirmi tu, toți din sistem, de sus pana jos sunt prosti si incompetenți. Doar tu ești distinsa si cu creștere aleasă. Să îți fie rusine, in locul tău m-as face mică si i-as mulțimi lui Dumnezeu că încă sunt în libertate si sănătoasă, după cât rău ai făcut, sau ai încercat să faci si după cât de manjită ești!
  Rușine structurii și sistemului cu așa ceva!!!

   1. Din păcate, lucrează și acum, domnule președinte. Vă rog să faceți niște verificări. Nu sunt inventii, se pot proba. Interlopul avea permisie, “doamna” avea concediu, e simplă treabă. Și numărul permisiilor este îngrijorător, nu vi se pare? Să ai atât de multe, într-un timp atât de scurt… nu sunt în măsură să fac verificările respective, dar cei abilitați le pot efectua.

 32. Ce va mai plac “can can-urile”…doar bârfa este sport național in penitenciare. Eu personal refuz sa cred că există astfel de situații si nu au fost documentate de catre cei care au atribuții legale in acest sens. In momentul de față, o parte dintre colegii care postează nu cumva recurg la acele practici care sunt “demonizate” in articol? Este oare in regulă sa aruncam cu mizerie intr-o persoana, daca nu există dovezi minimale? Nu cred ca asta a fost scopul articolului. Adresez rugămintea colegilor care lanseaza astfel de acuzații, să pună la dispoziția DG, DIP etc., probe care sa vina in sustinerea afirmațiilor lor. Altfel, sunt doar delatiuni care nu fac onoare nimănui, mai ales emitenților.

  1. Cand citesc comentariile utilizatorului cu pseudonumele de Vasi, imi vine in minte o singura vorba si anume: zi-le domnu Geo(desi mergea si Goe) dar sa nu-i pocesc numele domnului director Burcu.
   Sunt fix vorbele tale Bogdane… ai uitat sa spui si “cu pretuire” si ” cu aleasa consideratie”.
   Te pup si te iubesc !

 33. Nu v-am admirat niciodată si de cele mai multe va judecam greșit. Prin curajul de a scrie acest articol va acord toată aprecierea mea. Va doresc sa găsiți pârghiile necesare pentru a pune la punct acești pseudo-șefi ai DPCT (distinsa doamna Metresa și macho-man-ul care de când e in sistemul asta a este obsedat de tinere domnișoare din subordine):) Va respect

 34. Pentru domnul Goe…Asta e pe principiul “dușmanul dușmanului meu, e prietenul meu”….nu sunt Geo, din păcate pentru dumneavoastră si nu as avea nicio problemă ca sa-mi declin identitatea, daca ați fi făcut-o. Sa spunem ca sunt doar un individ caruia îi pasa de sistem si înțelege ca miza acestui articol e alta. Cumva ar trebui sa ma adresez cu “Gicu”? Sau e o problema de netrecut ca am un alt punct de vedere? Dar daca doriți pot sa inchei “cu pretuire ” sau “cu aleasa considerație”. E păcat, pentru ca opinez ca va avea de suferit intregul sistem cu astfel de abordari contextuale.

 35. Pentru Goe&Vasi
  Nu vreti voi sa va certati intre voi si sa ma lasati pe mine ?
  Care dintre voi vrea sa parasesca primul Old -ul ?
  Chiar nu pricepeti ca nu este lupta voastra si este o canibalizare a altora care nu are treaba cu teritoriu ?

Comments are closed.