Despre protestul polițiștilor, militarilor și polițiștilor de penitenciare. După discuțiile de la Guvern, mergem mai departe! Hai la protest!
FSANP, justitie, penitenciar, sindicat

Despre protestul polițiștilor, militarilor și polițiștilor de penitenciare. După discuțiile de la Guvern, mergem mai departe! Hai la protest!

După discuțiile preliminare de la Guvern, polițiștii, militarii și polițiștii de penitenciare merg mai departe! Hai la protest! Sectorul de apărare, ordine publică și securitate națională nu poate funcționa în beneficiul tuturor angajaților dacă polițiștii, militarii și polițiștii de penitenciare nu acționează împreună, dacă nu sancționează cu toții derapajele de la democrație, abuzul de putere și nedreptatea clasei politice. Pentru un viitor mai bun, vino pe 24.03.2023, în Piața Victoriei, la sediul Guvernului României.

Motive care ne fac să mergem mai departe cu protestele:

Noua lege a salarizării unitare nu va fi în beneficiul polițiștilor, militarilor și polițiștilor de penitenciare.

NU EXISTĂ o intenție clară a clasei politice de a aplica Legea salarizării unitare în integralitatea sa, NU EXISTĂ nici măcar un calendar clar în acest sens pentru anul 2023. Guvernul ne-a comunicat că până la emiterea noii legi a salarizării unitare, ar fi obligați să o aplice pe actuala (legea nr. 153/2017). Explicațiile au fost legate doar despre salariul de funcție. Sporurile și indemnizațiile nefiind aduse în discuție, de unde concluzia că noua lege a salarizării unitare nu va fi în beneficiul polițiștilor, militarilor și polițiștilor de penitenciare.

Guvernul nu vine cu garanții clare asupra noii legi a pensiilor militare

Guvernul nu vine cu garanții clare asupra noii legi a pensiilor militare, deși a afirmat ca nu ar exista intenția de modificare a Legii nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat. Guvernul susține proiectul de lege trimis de Guvern în Parlament și anume majorarea bazei de calcul de la 6 luni la 12 luni din ultimii 5 ani de activitate.

constatăm că nu se iese clar în comunicare publică de către Guvern în acest sens și nici cu dezmințiri atunci când diverși politicieni ataca pensiile militare.
Din păcate familia ocupațională Apărare,Ordine Publică și Siguranță Națională nu pare să facă parte din calculele actualului Guvern.

CÂND și UNDEU protestăm…

Protestele polițiștilor, militarilor și polițiștilor de penitenciare:
21 martie 2023, ora 14 Prefectura Timiș
22 martie 2023, ora 14 Prefectura Cluj
23 martie 2023, ora 14 Prefectura Iași
24 martie 2023, ora 11:00 BLOCĂM CAPITALA! Începem protestul la Guvernul României urmat de un marș către MAI, MJ, Ministerul Muncii, Ministerul Finanțelor și retur.
25 martie, ora 11:00 la sediul M.A.I. marcăm doleanțele noastre prin pichetare de Ziua Poliției.

8 thoughts on “Despre protestul polițiștilor, militarilor și polițiștilor de penitenciare. După discuțiile de la Guvern, mergem mai departe! Hai la protest!

 1. Susținem cu toată tăria , am fost și vom fi în sprijin .Acum sau niciodată, e momentul nostru sa ne facem auziți, Europa stă cu ochii pe noi ,( dar mai ales Rusia) dacă în Franța se poate , să arătăm că și noi putem .Lozinca să fie : România mai nevoie de noi?? Sau o să ne cauți în vreme de război?! Până în 24 multă propagandă în media , în on line ( pe vloguri) in unități..peste tot ..să ne strângem cu mic cu mare odată pentru totdeauna. ROMÂNIA SPUNE MAI AI NEVOIE DE NOI ? SAU O SĂ NE CAUTI DOAR PENTRU RĂZBOI.

 2. Asta e singura cale, tot ce se va pierde restant din legea actuala, sters va ramane, TOTI STIM ASTA.
  Doar protestele nu mai sunt de ajuns, trebuie putin escaladata treaba cu mici riscuri asumate.
  Altfel, sansele de reusita sunt 0.

 3. Cei de la MApN se cred cei mai tari si nu vor ajuta mai ales ca pensiile lor sunt mai mici neavand niste sporuri ca noi sau politisti. Se uita urat la noi desi cand au fost mitinguri ce s-a cerut, s-a cerut pentru toti.

   1. Ba exact așa e pentru că ei nu au toate sporturile plătite ca la noi, nu se percep contribuții și nu se iau în calculul bazei pentru pensie și din cauza asta nu ” halesc” pensionarii de mă MJ și MAI.

 4. La Realitatea, condusa din umbra de infractorul Păcurari, mai nou este o campanie contra polițiștilor că media pensiilor e peste 4000 de lei.De unde o fi plecat?

  1. De la faptul ca Maricel PĂCURARU e posibil sa ajungă in spatele gratiilor si acum Realitatea TV pune tunurile pe poliția penitenciara crezând ca asa ne dresează. Daca isi închipuie ca asa o va duce bine PĂCURARU Maricel la puscarie, se Înșeală. FSANP va veghea ca el sa aibă același tratament ca un deținut ordinar (comun). Nu suntem șantajabili.

Comments are closed.